Buzz

Ο Αλ Πατσίνο μπαίνει στα σκοτεινά μονοπάτια της παιδικής κακοποίησης. Δείτε το τρέιλερ του «Paterno»

στα 10

Με το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας στην Αμερική ασχολείται το «Paterno», που φέρνει ξανά τον Μπάρι Λέβινσον και τον Αλ Πατσίνο μαζί στο HBO.

Ο Αλ Πατσίνο μπαίνει στα σκοτεινά μονοπάτια της παιδικής κακοποίησης. Δείτε το τρέιλερ του «Paterno»

Update 24/2: Δείτε στο τέλος του άρθρου το νέο τρέιλερ της ταινίας.

Πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία τους στο «Phil Spector», ο Μπάρι Λέβινσον κι ο Αλ Πατσίνο ξαναδουλεύουν μαζί για το HBO, αυτή τη φορά ο Λέβινσον ως σκηνοθέτης κι ο Πατσίνο ως πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής ταινίας και δευτεραγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έπληξαν την Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες.

Δείτε ακόμη: 20 χρόνια από το «Heat». οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

Η ταινία λέγεται «Paterno» και επικεντρώνεται στο «σκάνδαλο Σαντάσκι». Ο Τζέρι Σαντάσκι, προπονητής σε πανεπιστημιακές ομάδες football για μια ολόκληρη καριέρα, από το 1969 ως το 1999, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε το 2011, μετά από εκτεταμένη έρευνα, για 45 περιπτώσεις βιασμού αγοριών, τα οποία συναντούσε μέσω της δικής του φιλανθρωπικής οργάνωσης, «The Second Mile», που βοηθούσε άπορα παιδιά να αναδειχτούν στον αθλητισμό. Στο «Paterno», ωστόσο, η ιστορία προσεγγίζεται από την πλευρά του Τζο Πατέρνο, συνεργάτη του Σαντάσκι, επιτυχέστερου προπονητή στην ιστορία του κολλεγιακού football, ο οποίος μετά από 45 χρόνια θριαμβευτικής καριέρας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, απολύθηκε εξαιτίας του σκανδάλου Σαντάσκι, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη φράση των ημερών, #HeKnew.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αλ Πατσίνο το ομολογεί: δεν ήθελε να παίξει στον «Νονό»

«Το "Paterno" δεν είναι ένα βραδυφλεγές έργο που διανύει δεκαετίες,» εξηγεί ο Μπάρι Λέβινσον. «Εκτυλίσσεται στο διάστημα δύο εβδομάδων και παρακολουθούμε τα γεγονότα όπως συνέβησαν. Δεν ακολουθώ κάποια ιδεολογική στρατηγική, ούτε προσπαθώ να πω στους θεατές ποια πλευρά να πάρουν σχετικά με τον Προπονητή Πατέρνο. Η ταινία παρουσιάζει στοιχεία της ιστορίας και σας αφήνει να κρίνετε μόνοι σας. Υπάρχουν φορές που μπορεί να πάρετε τη μια πλευρά, άλλες που θα νιώσετε το ακριβώς αντίθετο και νομίζω ότι αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την ιστορία καθηλωτική.»

Το σενάριο του «Paterno» υπογράφουν οι Ντέμπορα Κέιν («Grey's Anatomy», «Vinyl») και Τζον Ρίτσαρντς («Nurse Betty») και συμπρωταγωνιστούν οι Ράιλι Κίο, Κάθι Μπέικερ, Γκρεγκ Γκράνμπεργκ και Ανι Παρίς. Δείτε παρακάτω το πρώτο teaser-trailer του «Paterno», ανατριχιάστε αντανακλαστικά και περιμένετε τη συρροή βραβείων για τον Αλ Πατσίνο.


Update 24/2: Πατήστε play παρακάτω για να δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας.


Δείτε ακόμη: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε