Buzz

Το καστ του «Oppenheimer» έφυγε από την πρεμιέρα στο Λονδίνο λόγω της απεργίας των ηθοποιών

στα 10

Ολο το καστ του «Oppenheimer» αποχώρησε από την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο για να συμπαρασταθεί στους απεργούς συναδέλφους τους.

Το καστ του «Oppenheimer» έφυγε από την πρεμιέρα στο Λονδίνο λόγω της απεργίας των ηθοποιών

Χτες ολόκληρη η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντε περίμενε την απόφαση του επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG-AFTRA) για το αν ή όχι θα κατέβουν σε απεργία, ακόμα και οι ηθοποιοί οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας κάποιας ταινίας.

Ενα από αυτά τα κόκκινα χαλιά ήταν και ο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο έκανε την πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), μια ώρα νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, με πολλούς νευρικούς δημοσιογράφους και στελέχη μάρκετινγκ που κοιτάζουν με αγωνία τα τηλέφωνα και τα ρολόγια τους, μιας και σε περίπτωση πρόωρης απεργίας όλο το καστ σχεδίαζε να φύγει διακριτικά από την πρεμιέρα στην πλατεία Λέισεστερ.

Ο Ματ Ντέιμον αποκάλυψε στο Variety ότι το καστ του «Oppenheimer» συζήτησε τη στρατηγική απεργίας τους πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο την Πέμπτη. «Μιλήσαμε για αυτό. Αν γίνει απεργία τώρα, όλοι θα φύγουμε προφανώς. Μόλις κηρυχτεί επίσημα η απεργία, θα φύγουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεταφέραμε νωρίτερα όλο αυτό επειδή ξέρουμε με το που κηρυχθεί η απεργία θα πάμε σπίτι.

Διαβάστε ακόμα: Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ετοιμάζονται για απεργία

oppenheimer

Οταν ανακοινώθηκε τελικά η απεργία, ο Ντέιμον δήλωσε πως «δώσαμε την άδεια για απεργίας. Ψηφίσαμε 98% έναντι 2% για να το κάνουμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι η ηγεσία μας σκέφτεται το καλύτερο συμφέρον μας. Χρειαζόμαστε 26.000 δολάρια για να καλύψουν την ασφάλεια υγείας και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στα άκρα και οι υπολειπόμενες πληρωμές τους ξεπερνούν αυτό το όριο. Δεν είναι μια ακαδημαϊκή άσκηση. Αυτά είναι πράγματα ζωής και θανάτου. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε γρήγορα σε λύση. Κανείς δεν θέλει διακοπή εργασίας, αλλά πρέπει να πετύχουμε μια δίκαιη συμφωνία.»

Η Εμιλι Μπλαντ είπε πως «προφανώς είμαστε δίπλα σε όλους τους ηθοποιούς και όταν επιστρέψουμε θα σταθούμε μαζί για αυτό γιατί θέλω όλοι να έχουν μια δίκαιη συμφωνία». Όταν ρωτήθηκε για το αν θα πάει κι αυτή στις πορείες, είπε «σίγουρα».

Και ο Κένεθ Μπράνα δήλωσε την υποστήριξή του στους συναδέλφους του λέγοντας «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε, αλλά είμαστε επίσης υποστηρίζουμε πλήρως τους συναδέλφους μας και αυτό που κάνουν. Ξέρω ότι έχουν εργαστεί επιμελώς για να επιτύχουν μια συμφωνία σε ένα κρίσιμο σημείο στον κλάδο μας. Είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα τους καθώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Το καστ περπάτησε στο κόκκινο χαλί για μια ώρα περίπου, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες πριν φύγουν κατά τις 6 το απόγευμα. Μόνο ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος είχε κολλήσει στην κίνηση κατευθυνόμενος προς το κέντρο του Λονδίνου μετά από ένα γύρισμα, έχασε εντελώς το κόκκινο χαλί, αλλά έφτασε λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απεργία και πρόλαβε και έβγαλε μερικές φωτογραφίες.