Φεστιβάλ / Βραβεία

9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας: Δημιουργία τώρα!

στα 10

Το σινεμά είσαι εσύ, διατείνεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας, και δοκιμάζει να το αποδείξει μέσα από τη δουλειά 229 σκηνοθετών από 49 χώρες που προβληθούν στα πλαίσιά του, από τις 26 ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Flix Team
9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας: Δημιουργία τώρα!

Στο πλαίσιο της 9ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δημιουργίες από όλο τον κόσμο, προβολές 3D ταινιών, σεμινάρια, εκδηλώσεις για τα παιδιά, διημερίδα για τη σχέση πολιτικής και κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας και μοντέρνας τέχνης, street art ζωντανές δημιουργίες, συναυλίες, αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο, θεατρική παράσταση για παιδιά, δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα προβολών κι εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για όλους.

Παρόν θα είναι και πάλι το τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων που παρουσιάζει τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.Το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι, αλλά και νέων Ιταλών κινηματογραφιστών παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της ιταλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

«Πολιτική και κινηματογράφος: Μια ιδιαίτερη σχέση» είναι ο τίτλος της διημερίδας που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Ανθρωποι από τον ακαδημαϊκό, τον καλλιτεχνικό και τον πολιτικό χώρο θα επιχειρήσουν να αναλύσουν τη σχέση πολιτικής και σινεμά.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν ακόμη εκθέσεις, εργαστήρια για παιδιά και παιδικές προβολές, ανοιχτές συζητήσεις, συναυλίες κι άλλες εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις ώρες προβολών κι όλες τις παράπλευρες εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο site του φεστιβάλ niff.gr