Φεστιβάλ / Βραβεία

8o Φεστιβάλ Νάουσας: Fast forward to the future!

στα 10

Με 226 ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές, σπουδαστικές και ταινίες κινητών τηλεφώνων το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει από αύριο Πέμπτη 29 και ως τη Κυριακή 2 Οκτωβρίουμια πλούσια συλλογή εικόνων από 45 χώρες του πλανήτη.

Flix Team
8o Φεστιβάλ Νάουσας: Fast forward to the future!

Στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το τμήμα ταινιών γυρισμένων με κινητά τηλέφωνα εκδημοκρατίζει ολοκληρωτικά την δημιουργική διαδικασία, ενώ το αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες καταξιωμένων, αλλά και νέων γάλλων κινηματογραφιστών παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας διοργανώνεται έκθεση κόμικς, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με πρωτότυπες δημιουργίες με θέμα τον κινηματογράφο και η ομάδα νέων σκιτσογράφων Inkorrekt εμπνέεται από το σινεμά και μεταφέρει κινηματογραφικές ιστορίες στο χαρτί.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της κάθε μέρας, τις ταινίες και όλες τις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο site του φεστιβάλ.