Buzz

300 παλικάρια από τη Λεβαδειά; Ο τίτλος του prequel των «300» (ξανα)αλλάζει!

στα 10

Ο «Xerxes» που έγινε «300: Battle of Artemisia», αλλάζει ξανά τίτλο. Που να θυμάται ο μέσος Αμερικανός τοποθεσίες και ονόματα σκέφτηκε το Χόλιγουντ...

300 παλικάρια από τη Λεβαδειά; Ο τίτλος του prequel των «300» (ξανα)αλλάζει!

Εδώ και μήνες σχεδιάζεται το prequel του απόλυτου blockbuster «300». Ο Ζακ Σνάιντερ έχει αναλάβει το σενάριο (μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Κερτ Τζόνσταντ) και ο ισραηλινός σκηνοθέτης Νόαμ Μούρο υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Οι ανακοινώσεις των στούντιο το παρουσίαζαν ως «Xerxes», μέχρι που το μετέτρεψαν σε «300: Battle of Artemisia» και σήμερα το άλλαξαν ξανά: «300: Rise of an Empire». Μάλλον σκέφτηκαν ότι αρχαίες τοποθεσίες και ονόματα θα μπερδέψουν τον μέσο θεατή, ενώ η αυτοκρατορία ως λέξη δεσπόζει μεγαλοπρεπώς σ' έναν τίτλο. Θεωρείται και γούρι, αν θυμηθεί κανείς την «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται».

Οπως και να έχει, το prequel βασίζεται και αυτό σε ακυκλοφόρητο ακόμα graphic novel του Φρανκ Μίλερ και έχει ως επίκεντρο αυτή τη φορά τον Ξέρξη (για αυτό και ο αρχικός τίτλος), ως τον βασιλιά που επιχείρησε να δοξαστεί ως Θεός και παρέσυρε το στρατό του σε μία χρόνια εκστρατεία εναντίον της Αθήνας και του Θεμιστοκλή. Η ταινία ακολουθεί την πορεία του σε περίοδο αρκετών χρόνων, αλλά κορυφώνεται με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου που έλαβε χώρα το 480 π. Χ.

Στο ρόλο του Ξέρξη ο Ροντρίγκο Σαντόρο («Che», «Love, Actually», «300»), ενώ την Αρτεμισία ερμηνεύει η Εύα Γκριν.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 2 Αυγούστου 2013.