Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σας παρέσυρε η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και χάσατε τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο κόσμο του κινηματογράφου; Διαβάστε εδώ τα highlights των προηγούμενων ημερών για να είστε σίγουροι πως η Ανάσταση πέτυχε!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

H αφίσα της εβδομάδας: Εν μέσω ορθόδοξου Πάσχα, ο Λαρς φον Τρίερ σκέφτηκε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσει τις πρώτες αφίσες για το «Nymphomaniac», προκαλώντας φυσικά μαζική υστερία. Με σύνθημα «Forget about Love», η πρώτη που κυκλοφόρησε απεικονίζει μόνο μια μεγάλη παρένθεση (το σχήμα παραπέμπει φυσικά και ψυχαναλυτικά αλλού...) μέσα στην οποία ο καθένας μπορεί να χωρέσει οτιδήποτε - όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, ενώ η δεύτερη - πιο hardcore - έχει στο κέντρο της το emoticon σήμα ενός πέους (8===D) με μια ιδέα από σπέρμα. Και οι δύο μαζί ολοκληρώνουν το δίπτυχο «Ξεχάστε την αγάπη, κάντε μόνο σεξ», που αποτελεί και τη νέα φιλοσοφία του Δανού σκηνοθέτη, τουλάχιστον μέχρι να δούμε πόσο απενοχοποιημένα απεικονίζεται η ερωτική πράξη στο κινηματογραφικό πόνημα που αναμένεται να παρασύρει στο διάβα του από αφορισμούς μέχρι μια ολοκληρωτική επιστροφή στα 70s. O νοών νοείτω... (Διαβάστε τα πάντα για το «Nymphomaniac» εδώ)

2

3

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα highlights της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας εξαντλούνται στη διπλή προβολή του «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και του «Rough Cut» της Ελιάνας Αμπραβανέλ, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό, στην ανήμερα του Πάσχα έξοδο του ριμέικ του «Evil Dead», στην καλλιτεχνική πρόταση που ακούει στο όνομα «Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια». Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix και αναζητήστε αίθουσες σε όλη την Ελλάδα εδώ.

2

Το βίντεο της εβδομάδας: O Ξαβιέ Ντολάν σκηνοθετεί το βίντεο κλιπ για το «College Boy» των Γάλλων Indochine, υπογράφοντας το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει στη μέχρι σήμερα υπερπαραγωγική καριέρα του: ένα αριστουργηματικό «κατηγορώ» ενάντια στο bullying και την οπλοχρησία που - αν και ήδη λογοκριμένο σε Γαλλία και Καναδά - θα έπρεπε να παίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, προς γνώση και συμμόρφωση. Δείτε το εδώ.

2

Το τρέιλερ της εβδομάδας: O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κάνει τα πάντα για να μας πείσει πως το «Pacific Rim» δεν είναι απλά ένα «Transformers» για σκεπτόμενους θεατές, αλλά ένα «όμορφο ποίημα για πελώρια τέρατα». (Δείτε το εδώ)

Το νέο της εβδομάδας: Ο Γούντι Αλεν δεν θα γυρίσει την καινούρια του ταινία στην Ελλάδα. Και τώρα με τι θα ασχολούνται οι εφημερίδες και τα sites που είχαν προφτάσει όχι μόνο να γνωρίζουν και την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων, αλλά και «αποκλειστικές» πληροφορίες περί «αντιμνημονιακού σεναρίου» και συμμετοχή του Μπραντ Πιτ. Μάθετε την αλήθεια και όχι φήμες εδώ.

2

Τα soundtrack της εβδομάδας: Ακούστε εδώ έξι λεπτά από τη μουσική που υπογράφει ο Χανς Ζίμερ για το «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ, ακούστε και ολόκληρο το soundtrack του «Υπέροχου Γκάτσμπι» με τη vintage εκδοχή της νέας γενιάς των σταρ της μουσικής βιομηχανίας που αναμένεται να πουλήσει πιο πολύ και από την ίδια την ταινία.

2

Tα τηλεοπτικά recaps της εβδομάδας: Την παράσταση έκλεψε φυσικά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (διαβάστε εδώ και τα έξι επεισόδια) που για πρώτη φορά μπήκε στο μικροσκόπιο του Θοδωρή Δημητρόπουλου ως το απόλυτο πασχαλινό vintage αβγό kinder με πολλές εκπλήξεις. Από την άλλη στα τελευταία επεισόδια του «Game of Thrones» (διαβάστε εδώ)και του «Mad Men» (διαβάστε εδώ) έκαναν κι εκεί Πάσχα ο καθένας με τον τρόπο του.

2

Η απώλεια της εβδομάδας: Μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Λευτέρης Βογιατζής πέθανε τη Μεγάλη Πέμπτη, αφήνοντας πίσω του μια θεατρική κληρονομιά για όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν, μερικούς αξέχαστους κινηματογραφικούς ήρωες και ένα κενό που θα αργήσει να αντικατασταθεί. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Διαβάστε ακόμη:

Θυμηθείτε εδώ τα καλύτερα των περασμένων εβδομάδων.