Buzz

15 ταινίες στην μάχη για το Οσκαρ Ειδικών εφέ

στα 10

Διαβάστε ποιες ταινίες πέρασαν στην δεκαπεντάδα στο δρόμο προς το Οσκαρ Ειδικών Εφέ - έτσι όπως επιλέχτηκαν από το κομμάτι των VFX επαγγελματιών της Ακαδημίας. Λίγο αργότερα η λίστα θα γίνει δεκάδα και θα καταλήξει στην πολυπόθητη πεντάδα, με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στις 25 Ιανουαρίου.

15 ταινίες στην μάχη για το Οσκαρ Ειδικών εφέ
Θα καταφέρει «Το Δέντρο της Ζωής» να κερδίσει απέναντι σε «Χάρι Πότερ» και «X- Men»;

Τρεις ταινίες της Marvel πέρασαν στην πολυπόθητη λίστα: «Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America», ο «Thor» και φυσικά το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά».

Δύο προέρχονται από το στούντιο της Dreamworks: «Cowboys & Aliens» και το «Real Steel».

Μιλώντας όμως για Dreamworks, εδώ σημειώνουμε τις πρώτες απουσίες: καμία από τις δύο ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ («War Horse», «Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μoνόκερου») δεν εξασφάλισαν το εισιτήριο για την οσκαρική κούρσα στην κατηγορία των ειδικών εφέ. Πέρασε όμως το «Super 8», στο οποίο ο Σπίλμπεργκ είναι παραγωγός.

Εκτός έμειναν επίσης ταινίες που πήραν εξαιρετικά κακές κριτικές (ειδικά για τα απογοητευτικά εφέ τους) όπως οι «Αθάνατοι» και το «Green Lantern». Κι όμως υπάρχει μία που, παρ' όλη την κατακραυγή, τα κατάφερε: το «Sucker Punch» του Ζακ Σνάιντερ.

Να σημειώσουμε όμως και μία σημαντική επιστροφή στην κατηγορία: ο βετεράνος των ειδικών εφέ Ντάγκλας Τράμπολ («2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος») επιστρέφει στην οσκαρική μάχη με το «Δέντρο της Ζωής». Διαβάστε τι είχε δηλώσει για τη συνεργασία του με τον Τέρενς Μάλικ και πώς έπλασε το σύμπαν της ταινίας.

Πάμε όμως να δούμε τη λίστα των 15 ταινιών αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης για την οσκαρική αναμέτρηση:

15 ντοκιμαντέρ για 5 υποψηφιότητες και ένα Οσκαρ

Ποιο θα είναι το Οσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων;

Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας: μάθετε τα πάντα για τους φετινούς υποψήφιους!