Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Two faces of January

Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (The Two faces of January) του Χοσέιν Αμίνι

Ελλάδα, 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ, και η σύζυγος του Κολέτ, φτάνουν στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ, έναν νεαρό Αμερικάνο, που εργάζεται εκεί ως ξεναγός, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει να εξαπατά τουρίστες. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ, και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο. Δεν είναι όλα όμως όπως φαίνονται. Όταν τους επισκέπτεται, ο Τσέστερ ζητά από το Ράινταλ, να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν φαινομενικά αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι μόλις του επιτέθηκε. Συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα εναλλάσονται, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο, κι ανίκανο να αντιδράσει.

Διασκευάζοντας το βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ο Χοσεΐν Αμινί πετυχαίνει την αναπαράσταση της εποχής και μια παλιομοδίτικη αίσθηση αγωνίας, αν και μένει λίγο περισσότερο στην επιφάνεια της ιστορίας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

Free Guy main

Free Guy του Σον Λέβι

Eνας συνηθισμένος τραπεζίτης, ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα συμμετέχει σε ένα open-world video game και αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας… την οποία διαμορφώνει ο ίδιος. Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν όρια, έχει αποφασίσει να γίνει αυτός που θα σώσει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο… πριν να είναι πολύ αργά.

O Ράιαν Ρέινολντς είναι χαμένος σε ένα βιντεοπαιχνίδι, σε μια ταινία με τον αλγόριθμο του «Truman Show» και soundtrack το «Fantasy» της Μαράια Κάρεϊ. Θα το αγαπήσετε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

The Bourne Supremacy 607

Στη Σκιά των Κατασκόπων (The Bourne Supremacy) του Πολ Γκρίνγκρας

Δύο χρόνια πριν, ο Τζέισον Μπορν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως εκπαιδευμένος δολοφόνος. Τώρα για μία ακόμη φορά η CIA απειλεί να καταστρέψει την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μαζί με την αγαπημένη του Μαρί σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Οι εφιάλτες όμως του Μπορν από το στοιχειωμένο παρελθόν του, τους αναγκάζει να μετακινούνται από πόλη σε πόλη διατηρώντας πάντα την ανωνυμία τους. Αφού ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, ο Μπορν αναγκάζεται να εμφανιστεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η δεύτερη ταινία της σειράς των περιπετειών του Τζέισον Μπορν από τον Πολ Γκρίνγκρας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στoν Alpha

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μοτόλα

Ο Σεθ κι ο Έβαν, δύο λυκειόπαιδα, ψάχνουν αλκοόλ για ένα μεγάλο πάρτι, όπου ελπίζουν να κάνουν σεξ πριν από το κολέγιο. Ακολουθεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Η κλασική πλέον κωμωδία του Γκρεγκ Μοτ΄λα με τους Τζόνα Χιλ,Μάικλ Σέρα,Κρίστοφερ Μιντς-Πλας.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Mega

The Girl on the Train

Το Κορίτσι του Τρένου (The Girl on the Train) του Τέιτ Τέιλορ

Το μυθιστόρημα της Πόλα Χόκινς κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, το 2015 κι έγινε μεμιάς πολύκροτο best seller. Ηδη ξεδιπλώνεται στο σινεμά, με μια βιασύνη που αφήνει τα στίγματά της στο φιλμ. Αυτή είναι η – εκτεταμένη και περίπλοκη – ιστορία της Ρέιτσελ, συνυφασμένη με αυτές δυο ακόμα γυναικών. Η Ρέιτσελ έχει χωρίσει από τον Τομ, με τον οποίο δεν μπόρεσε και ποτέ να κάνει παιδί και το έχει ρίξει στην μποτίλια. Πηγαινοέρχεται με το τρένο κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να παρατηρεί το σπίτι που κάποτε μοιραζόταν με τον άντρα της και που τώρα εκείνος μοιράζεται με τη νέα του γυναίκα, την Ανα και το νεογέννητο μωρό τους. Η Ρέιτσελ παρατηρεί και τους γείτονες, ένα άλλο φωτογενές ζευγάρι που μοιάζει να ζει τη ζωή που η ίδια λαχταρά, δηλαδή κάνει συχνά σεξ μπροστά στο παράθυρο. Ομως σε μια της διαδρομή, η Ρέιτσελ, μέσα στη θολούρα του ποτού, θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου, μα καθόλου καλά στη βεράντα των γειτόνων – και θα δράσει.

To διάσημο περσινό best-seller της Πόλα Χόκινς μεταφέρεται ήδη στο σινεμά, σε μια ταινία που κάνει ό,τι μπορεί για να βαρύνει ένα απλό θρίλερ μυστηρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Η πλοκή της ταινίας είναι αρκετά απλή, για αρχή. Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ βυθίζεται μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ σε έναν εφιάλτη που προκαλεί τις αισθήσεις, αν και παραμένει λάτρης και δέσμιος της εικόνας κι όχι της ουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 1

petrov's flu

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe) του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Ενας σχεδιαστής κόμικς βήχει ακατάσχετα μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο λεωφορείο. Είναι γριπιασμένος, αλλά τόσο που βήχει δίνει την εντύπωση καρκινοπαθούς, όπως παρατηρεί μια γηραιά συνεπιβάτης. Η γυναίκα του, με την οποία είναι στα χωρίσματα αλλά μένουν ακόμα μαζί για να φροντίζουν τον ανήλικο γιο τους, είναι βιβλιοθηκάριος. Στη δουλειά, θα παρουσιάσει κι αυτή συμπτώματα γρίπης. Το ζεύγος, φοβούμενο πως πυρετό θα ανεβάσει και το παιδί, θα πρέπει από βραδύς να κάνει το παν για να μη νοσήσει, μιας και προετοιμάζεται την για μια σχολική γιορτή την επομένη.

Ο «υβριστής» του «Πιστού» ξεσαλώνει κατά τού ρωσικού καθεστώτος σε ένα εντυπωσιακό όσο και απαιτητικό σε παρακολούθηση φιλμικό τριπ. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Le Mepris 607

Περιφρόνηση (Le Mepris) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ένας Αμερικανός παραγωγός (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) για να μεταφέρει στον κινηματογράφο την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει έναν συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών, τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί) για να επεξεργαστεί το σενάριο. Μετά τη συνάντηση του Αμερικάνου παραγωγού με την εκθαμβωτική σύζυγο του συγγραφέα (Μπριζίτ Μπαρντό), η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού και την τελική αποξένωση.

Η πιο φιλόδοξη ταινία στη φιλμογραφία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ παραμένει χωρίς διαπραγμάτευση ό,τι πιο μοντέρνο γυρίστηκε ποτέ, μια ακύρωση κάθε πιθανού γνωστού, ακόμη και σήμερα, σινεμά, μια ανεξίτηλη επαναδιαπραγμάτευση του μέσου που στην καρδιά της κρύβει μια απύθμενα συγκινητική ερωτική ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

favourite 607

Η Ευνοούμενη (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας;

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+