
Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.
Η Κόκκινη Χελώνα (La Tortue Rouge) του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ
Το Στούντιο Γκίμπλι του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.
Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής
Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι
Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!
Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ 1
Zoolander: O Αρχοντας της Πασαρέλας του Μπεν Στίλερ
Μετά από μία σειρά από νίκες, το top model Ντέρεκ Ζουλάντερ χάνει την πρώτη θέση για το Μοντέλο της Χρονιάς. Και μάλιστα από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Χάνσελ. Ανελέητη σάτιρα για τον κόσμο της μόδας, αλλά και τις γενιές που μεγαλώσαμε να υμνούμε την ομορφιά, τα celebrities και την επιφάνεια.
Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Μπεν Στίλερ, σε μια κωμωδία που - τελικά - ίσως ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της...
H ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Open
Σκοτώστε τον Βενσάν (Vincent Must Die) του Στεφάν Καστάν
Ο Βενσάν είναι ένας 35χρονος graphic designer - λίγο βαριεστημένος, λίγο άβουλος, ίσως και λίγο καταθλιπτικός. Ενας συνηθισμένος αστός. Κανείς δεν ξέρει λοιπόν γιατί έχει γίνει στόχος. Μια μέρα ένας μαθητευόμενος στο γραφείο του επιτίθεται με βάναυσα χτυπήματα στο πρόσωπο με το laptop του. Την επομένη, άλλος συνάδελφος τον μαχαιρώνει με ένα στιλό. Οι άστεγοι τον κυνηγούν, ένας τύπος με μηχανή οδηγεί κατά πάνω του, τα παιδιά της γειτονιάς του επιτίθενται με κλωτσιές, δαγκωνιές και μανία. Τι κοινό έχουν οι επιθέσεις; Ο Βενσάν τούς έχει κοιτάξει στα μάτια. Καθώς τα πράγματα όλο κι αγριεύουν, αποφασίζει να το σκάσει από την πόλη και να καταφύγει στο απομονωμένο εξοχικό σπίτι των παιδικών του χρόνων. Μόνο που το ανεξήγητα βίαιο φαινόμενο έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και έχει οδηγήσει τον πλανήτη σε χάος: μάζες ανθρώπων ορμάνε με φονικές προθέσεις ο ένας στον άλλον και κανείς δεν είναι ασφαλής. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτή η νέα πανδημία; Και πώς επιβιώνει κανείς;
Ζombie-horror θρίλερ; Δυστοπικό sci-fi επιβίωσης; Κοινωνική σάτιρα, κατάμαυρη κωμωδία, ρομαντική κομεντί; Ολα μαζί. Μία βίαια διασκεδαστική αλληγορία του παραλόγου για τους μετα-πανδημικούς καιρούς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo
Σκηνές από ένα Γάμο (Scenes from a Marriage) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Η ιστορία της ταινίας είναι πιο απλή και από την περιγραφή της: ένα ζευγάρι οδεύει προς το τέλος του γάμου του. Οσο πιο κοντά φτάνει σε αυτήν την τελική αυλαία ανακαλύπτει πως για χρόνια υπήρξε εγκλωβισμένο σε μια σύμβαση, πνίγοντας την αγάπη που τώρα μπορεί επιτέλους να πλημμυρίσει τα πάντα και να αναδυθεί ως το μόνο, σπουδαίο συστατικό της ένωσης τους. Πριν φτάσουν εκεί, και μέσα σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων, θα ζήσουν «σκηνές» από ένα γάμο, «σκηνές» από τη διάβρωση μιας συνθήκης που λες σαν να υπήρξε πάντα τόσο «ιερή» και άρα προδιαγεγραμμένα έτοιμη να βεβηλωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, το πέρασμα του χρόνου, την ανία, τη συνήθεια, το πεπερασμένο της αγάπης.
Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama
Emilia Pérez του Ζακ Οντιάρ
Μια ταλαντούχα δικηγόρος, η Ρίτα, που έχει κουραστεί να δουλεύει αθωώνοντας ενόχους στην Πόλη του Μεξικού, ξεκινά να τραγουδα και να χορεύει εκφράζοντας την απογοήτευσή της από το αδιέξοδο της δουλειάς και της ζωής της. Λίγο αργότερα στον απόηχο μιας ακόμη δικαστικής επιτυχίας, τις δάφνες της οποίας θα δρέψει το αφεντικό της, η Ρίτα θα δεχτεί ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα, στο οποίο μια βαθιά φωνή υπόσχεται να την κάνει πλούσια αν δεχτεί να συναντηθούν. Η Ρίτα θα πάει στο ραντεβού για να βρεθεί λίγο αργότερα με μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι, πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μανίτας Ντελ Μόντε, έναν διαβόητο αρχηγό καρτέλ ο οποίος έχει για εκείνη μια ενδιαφέρουσα πρόταση, την οποία αν θελήσει να ακούσει, θα πρέπει να αποδεχτεί. Η Ρίτα θα πει ναι και θα βοηθήσει τον Μανίτας να αλλάξει φύλο κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, να γίνει η γυναίκα που πάντα ονειρευόταν, να σβήσει την μέχρι τώρα ύπαρξή του, να χτίσει μια νέα ζωή, και να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών και της γυναίκας του παίρνοντάς τους μακριά από το Μεξικό.
Μ' ένα μεγαλειώδες queer μιούζικαλ, κάπου ανάμεσα στην εξωφρενική telenovela και το εμβληματικό αριστούργημα, ο Ζακ Οντιάρ μάς θυμίζει ότι είναι ατρόμητος σκηνοθέτης και κερδίζει το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, όπως και το Βραβείο Ερμηνείας για τις τέσσερις φαντασμαγορικές πρωταγωνίστριές του. 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ, κερδίζοντας 2 (Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ζόι Σαλντάνα και Τραγουδιού). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1
Μουφάσα: Ο Βασιλιάς Των Λιονταριών (Mufasa: The Lion King) του Μπάρι Τζένκινς
Μέσα από αναδρομές στο παρελθόν, συναντάμε τον θρυλικό Μουφάσα όταν ήταν ένα ορφανό λιονταράκι, χαμένο και μόνο, μέχρι που συνάντησε ένα καλόκαρδο λιοντάρι με το όνομα Τάκα, τον διάδοχο μιας βασιλικής οικογένειας. Αυτή η τυχαία συνάντηση είναι η αφορμή για να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι με συνοδοιπόρους μία παρέα απόκληρων που αναζητούν το πεπρωμένο τους. Οι δεσμοί τους θα δοκιμαστούν καθώς προσπαθούν να συνεργαστούν για να ξεφύγουν από έναν επικίνδυνο και θανάσιμο εχθρό.
Prequel/sequel του «Lion King», το «Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», παρά τον Μπάρι Τζένκινς στη σκηνοθεσία, είναι μια αδιάφορη ταινία που δεν έχει τον δυνατό βρυχηθμό για να σταθεί γερά στα πόδια της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+
Σνόουντεν (Snowden) του Ολιβερ Στόουν
Η αληθινή ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της NSA και της CIA, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των... πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση.
Ο Ολιβερ Στόουν σκιαγραφεί το πορτρέτο του Εντουαρντ Σνόουντεν. Χωρίς υστερία, χωρίς διδακτισμό, μ' ένα σέξι, κοσμοπολίτικο, όλο σασπένς θρίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix
Finch του Μιγκέλ Σάποτσνικ
Τοποθετημένο στο μέλλον, σε μια εποχή όταν το στρώμα του όζοντος έχει γίνει σαν «ελβετικό τυρί» (γεμάτο τρύπες) και όπου η ηλιακή ακτινοβολία καίει το δέρμα και σκοτώνει κάθε ζωή, το «Finch», μας συστήνει στον μοναδικό ανθρώπινο ήρωά του,που περιπλανιέται με ένα πρωτόλειο ρομπότ σε μια ερημωμένη πόλη αναζητώντας τροφή σε άδεια σουπερμάρκετ. Ο Φιντς του Τομ Χανκς, είναι ένας από τους λίγους επιζώντες σε αυτόν τον κόσμο που σαρώνεται από αμμοθύελλες και τυφώνες και υποφέρει από την ακτινοβολία των ηλιακών εκλάμψεων. Οχυρωμένος σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί, ο Φιντς πεθαίνει κι αυτός όπως κι ο κόσμος γύρω του, αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ζωή, πριν εξασφαλίσει συντροφιά για τον σκύλο του, Γκουντγίαρ, ένα αξιαγάπητο τετράποδο που είναι η μόνη συντροφιά και παρηγοριά του. Και έτσι χτίζει ένα ρομπότ στο οποίο θα «φορτώσει» όλη την απαραίτητη γνώση και όλο το συναίσθημα για να φροντίσει τον τετράποδο φίλο του. Ομως λίγο πριν το λογισμικό του ανθρωποειδούς του, φορτώσει πλήρως, μια σαρωτική καταιγίδα θα απειλήσει το καταφύγιο του κι ο Φιντς, οι μηχανικοί του σύντροφοι και ο Γκουντγίαρ, θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, βγαίνοντας στον δρόμο με ένα γιγαντιαίο φορτηγό κατευθυνόμενοι προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ασφάλεια.
Μπορεί μια post apocalyptic ταινία να είναι γλυκιά, τρυφερή και αστεία; Αν πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, φυσικά και μπορεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία είναι διαθέσιμη στο AppleTV+