Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


ουρανός

Ουρανός του Τάκη Κανελλόπουλου

Στη μακεδονική επαρχία, δύο ζευγάρια χωρίζουν με την έναρξη του πολέμου. Οι δύο άντρες πάνε στο μέτωπο της Αλβανίας. Πολεμούν πλάι-πλάι με τον δάσκαλο, ο οποίος θα σκοτωθεί πρώτος. Στη συνέχεια, θα πέσουν και οι ίδιοι, το μέτωπο θα καταρρεύσει και το πένθος θα σκεπάσει τα πάντα. Οκτωβρίου 1940: Σε ένα φυλάκιο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η ζωή των στρατιωτικών κυλά ήρεμα.29 Οκτωβρίου 1940: Έχει κηρυχθεί ο πόλεμος με τους Ιταλούς και οι στρατιώτες αλλάζουν μονάδες ανάλογα με την ειδικότητά τους.Ανοιξη 1941: Μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Γερμανούς, οι στρατιώτες επιστρέφουν από τα μέτωπα του πολέμου, στα σπίτια τους με τα πόδια.

Το αριστουργηματικό ντεμπούτο του Τάκη Κανελλόπουλου, μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

εκεί που ζούμε

Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα

Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει στη νεοελληνική τρέλα και το... δρόμο με μια μικρή, την ίσως πιο προσωπική του ταινία, για να απενοχοποιήσει και να συμφιλιώσει δύο γενιές, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 1

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Οι άντρες με τα μαύρα πάντα προστάτευαν τη Γη από τα «σκουπίδια» του σύμπαντος, εξολοθρεύοντας ότι εξωγήινο υπάρχει στη Γη. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή τους μέχρι σήμερα: μια νέα εξωγήινη απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και των ίδιων!

Η ιδέα του «Men in Black» από την αρχή. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 1

the martian

Η Διάσωση (The Martian) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Μαρκ Γουάτνι είναι βοτανολόγος αστροναύτης. Στη διάρκεια μιας αποστολής στον Αρη (πριν βρεθεί εκεί το νερό), η ομάδα του πέφτει στο θυμό μιας καταστροφικής καταιγίδας. Θεωρώντας τον νεκρό, οι υπόλοιποι εγκαταλείπουν τον πλανήτη και ξεκινούν το μακρύ δρόμο της επιστροφής. Μόνο που ο Γουάτνι ξυπνά, ολοζώντανος κι ολομόναχος κι αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει, ώσπου η NASA να αντιληφθεί την παρουσία του και να τον διασώσει.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ στέλνει τον Ματ Ντέιμον στον Αρη για να μάς φέρει αισιόδοξη κοσμοθεωρία και πληθωρικό, στέρεο, συγκινησιακό σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

titanic 607

Τιτανικός (Titanic) του Τζέιμς Κάμερον

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει, θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Σε όποια «διάσταση» και όποια εποχή κι αν τον δεις, ο «Τιτανικός» θα παραμένει πάντα αυτή η ταινία για τον επικό τρόμο της ενηλικίωσης δύο εφήβων, μιας ολόκληρης εποχής, του ίδιου του σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

the post

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά (The Post) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων σχετικά με τον Πόλεμο στο Βιετνάμ. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ακτιβισμό υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Τραμπ και μια αφοπλιστική φεμινιστική διακήρυξη, όλα στη συσκευασία μιας συναρπαστικής, φτιαγμένης με ισόποση οργή και μαεστρία, ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Star

conjuring

Το Κάλεσμα (The Conjuring) του Τζέιμς Γουάν

Πριν από το Άμιτιβιλ υπήρξε το Χάρισβιλ. Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία περιγράφει πώς οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα. Οι Γουόρεν, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους.

Αν έχετε χάσει την ελπίδα πως ένα θρίλερ μπορεί πραγματικά να σας τρομάξει, αγαλλιάστε. «To Κάλεσμα» θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Star

driving miss daisy

Ο Σοφέρ Της Κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy) του Μπρους Μπέρεσφορντ

Στην Ατλάντα του 1948, όταν η Ντέιζι, μια ηλικιωμένη χήρα, καταστρέφει άθελά της τον κήπο μιας γειτόνισσας με το αυτοκίνητό της, ο γιος της αποφασίζει να της προσλάβει έναν οδηγό παρά τις έντονες αντιρρήσεις της. Όταν τελικά προσλαμβάνει γι' αυτήν τον Χόουκ, έναν αφροαμερικανό σοφέρ, η άρνηση της Ντέιζι να συνεργαστεί μαζί του κάνει την κατάσταση δύσκολη για όλους. Ο Χόουκ όμως δεν πτοείται και αποφασίζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της με κάθε τρόπο.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

life as we know it

Η Ζωή Οπως την Ξέρουμε (Life as We Know it) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια γυναίκα κι ένας άντρας, single και οι δυο, αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός μωρού, όταν κοινός τους φίλος πεθαίνει ξαφνικά σε ατύχημα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

perfect couple

Perfect Couple

Ενας από τους γιούς της βαθύπλουτης οικογενείας των Γουίνμπουρι, ο Μπέντζι (Μπίλι Χάουλ) παντρεύεται την εντυπωσιακής ομορφιάς αλλά ταπεινής καταγωγής Αμίλια (Ιβ Χιούσον) στην εξοχική κατοικία τους Σάμερλαντ, στη νήσο Ναντάκετ στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης. Ο γραφικός φάρος, οι φώκιες που τριγυρίζουν στις ακτές του ατλαντικού ωκεανού και τα στρείδια και τα κοκτέιλ τα οποία σερβίρουν πυρετωδώς οι σερβιτόροι μας προετοιμάζουν για έναν γάμο υψηλών προδιαγραφών σε ένα πραγματικά παραδεισένιο σκηνικό. Το αρμονικό περιβάλλον των πρώτων λεπτών διαταράσσεται πολύ σύντομα με τον αιφνίδιο και μυστηριώδη θάνατο της κολλητής φίλης της μέλλουσας νύφης, Μέριτ Μόνακο (Μέγκαν Φέιχι), η οποία βρίσκεται να επιπλέει στη γαλήνια θάλασσα έξω από το Σάμερλαντ στις 6 το πρωί. Ο θάνατός της καταστρέφει όλες τις ελπίδες των παρευρισκόμενων για ένα διασκεδαστικό τριήμερο στο Ναντάκετ και ξετυλίγει ένα κουβάρι προδοσίας και τοξικότητας.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Πολύδροσο

Πολύδροσο του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη)

Η Σοφία (κόρη, η Σοφία Κόκκαλη όπως πάντα διάφανη, ευάλωτη, αστεία, δραματική, μαγνητική), αφήνει τον φίλο της να κοιμάται σπίτι της και πάει στο πατρικό της, στο Πολύδροσο: τη χρειάζεται η Σοφία (μητέρα, η Βίκυ Καγιά σε μια, μη δυσπιστεί κανείς, εκπληκτικά ευαίσθητη και δυνατή ερμηνεία), είναι άρρωστη και, ποιος ξέρει, μπορεί να πεθάνει. Οι δυο τους κάνουν βόλτες, φτιάχνουν μαραθόπιτες, καλούν φίλους, βλέπουν ταινίες, ζουν λίγες μέρες μαζί, με αναμνήσεις, φιλιά και μυστικούς κώδικες. Μια μαμά και μια κόρη με τη συνωμοτική σχέση που ορίζουν αυτές οι λέξεις.

Η νέα ταινία του The Boy, με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά, είναι ακόμα ένα μελαγχολικό, πικρό και τρυφερό κοίταγμα στα φαντάσματα του παρελθόντος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

dear comrades

Αγαπητοί Σύντροφοι! (Dear Comrades!) του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 1962, στην ρωσική πόλη Νοβοτσερκάσκ της τότε Σοβιετικής Ενωσης, ξέσπασαν ταραχές, αρχικά στο εργοστάσιο ατμομηχανών Μπουντιόνι όπου οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται και εξαπλώθηκε στη συνέχεια και σε άλλες επιχειρήσεις. Αιτία ήταν η αύξηση των τιμών βασικών τροφίμων, αλλά και η αντίστοιχη αύξηση της ελάχιστης ποσόστωσης παραγωγής και η μείωση της αμοιβής των εργατών. Την πρωτοφανή απεργία για το «σοσιαλιστικό κράτος» της Σοβιετικής Ενωσης, που αποφασίστηκε όταν κανένας υψηλόβαθμός δεν δέχθηκε να ακούσει τα παράπονα των εργατών, ακολούθησαν και διαδηλώσεις με πορείες μέχρι το δημαρχείο της πόλης και το αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ την καταστολή των διαδηλωτών ανέλαβε από κοινού ο στρατός και η KGB, με ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολισμούς στον αέρα που κόστισαν την ζωή σε 26 ανθρώπους συν 87 τραυματίες.

Μια άγνωστη ματωμένη σελίδα της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης από τον 84χρονο - κι όμως ακμαιότατο - βετεράνο Αντρέι Κοντσαλόφσκι που επιστρέφει στο παρελθόν για να μιλήσει σοφά για το παρόν. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επίσημη πρόταση της Ρωσίας για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

wild pear tree 607

Η Αγρια Αχλαδιά» (The Wild Pear Tree) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Ιντρις είναι ένας δάσκαλος που κάποτε έβλεπε την ζωή με διαφορετική ματιά μα που τώρα ξοδεύει τα λεφτά του στον τζόγο και τον ελεύθερο χρόνο του στο να σκάβει ένα πηγάδι στο χωράφι του ακόμη κι αν όλοι του λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρει νερό. Ο Σινάν, υποψήφιος δάσκαλος κι εκείνος, βλέπει στον πατέρα του τον άντρα που δεν θέλει να γίνει, αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που η μητέρα του του συγχωρεί σχεδόν τα πάντα, που εξακολουθεί να τον αγαπά. Η ορμή ή η θρασύτητα της νιότης είναι η κινητήρια δύναμή του και μαζί μια αδικαιολόγητη αίσθηση ότι είναι λίγο καλύτερος από όλους τους ανθρώπους γύρω του, από την κλειστή κοινωνία του χωριού του.

Το έπος του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, μια ιστορία για τη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του, σκιαγραφεί ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία και μαζί μια ματιά στην Τουρκία του σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix