TV & STREAMING

Η επιστροφή των «Muppets» και η νέα σειρά της Σόντα Ράιμς : Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

of 10

To ABC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η επιστροφή των «Muppets» και η νέα σειρά της Σόντα Ράιμς : Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Περισσότερα νέα προγράμματα:

Το ABC προέρχεται από μια πάρα πολύ δυνατή σεζόν που το είδε να επεκτείνεται ως προς το diversity των ηρώων του και να παρουσιάζει επιτυχημένες κωμωδίες, την ίδια στιγμή που πολλές από τις midseason εναλλακτικές άρεσαν στον κοινό και επιστρέφουν- ακόμα κι αν δεν έφεραν τα απαιτούμενα μεγάλα νούμερα.

Η φετινή σοδειά κινείται φυσιολογικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα περισσότερες κωμωδίες και κάστινγκ έξω από τη λογική ‘λευκός άντρας και τα προβλήματά του’, ακόμα περισσότερες σαπουνόπερες, και φυσικά ακόμα περισσότερη Σόντα: Το «The Catch» θα έρθει να γεμίσει το κενό ανάμεσα στις δύο μισές σεζόν του περσινού υπερ-σουξέ «How to Get Away with Murder», ενώ ο διευθυντής προγράμματος Πολ Λι επιβεβαίωσε πως η επερχόμενη δε θα είναι η τελευταία σεζόν «Grey’s Anatomy».

Τα «Agent Carter» και «Galavant», που αντικατέστησαν το χειμώνα τα «Agents of S.H.I.E.L.D.» και «Once Upon a Time» αντιστοίχως (και μας άρεσαν και τα δύο πολύ), θα επιστρέψουν και φέτος λογικά με τον ίδιο ρόλο, ενώ η Κυριακή ενισχύεται με ένα οικογενειακό δράμα και ένα fantasy έπος (ή όπως αλλιώς θα χαρακτήριζε κανείς μια σειρά εμπνευσμένη από τη Βίβλο).

Τα μεγάλα πάντως νέα είναι η αναβίωση των «Muppets». Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως σε κάθε μέχρι τώρα πρόγραμμα δικτύου που έχουμε παρουσιάσει, τα πάντα ξεκινούν από κάποια αναβίωση- ή και δύο, αν μετρήσουμε και το «Uncle Buck» του ABC, δηλαδή της γνωστής κωμωδίας με τον Τζον Κάντι, αλλά με μαύρο αυτή τη φορά πρωταγωνιστή (και, αντιστοίχως, οικογένεια), τον Μάικ Επς.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «Dancing with the Stars», «Castle»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Muppets», «Fresh Off the Boat», «Agents of S.H.I.E.L.D.», «Quantico»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «The Middle», «The Goldbergs», «Modern Family», «Black-ish», «Nashville»
  • ΠΕΜΠΤΗ: ΣΟΝΤΑ 1 - ΣΟΝΤΑ 2 - ΣΟΝΤΑ 3
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Last Man Standing», «Dr. Ken»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Once Upon a Time», «Oil», «Of Kings and Prophets»

H τάξη του 2015

Στο ABC μοιάζουν να ξέρουν τι κάνουν αυτή τη στιγμή, έστω κι αν δώσαν σειρά στον Κεν Τζέονγκ. Κατά τα άλλα έχουμε συμπαθείς, στοχευμένες κωμωδίες, και δράματα που πιάνουν κάποιο συγκεκριμένο είδος ή δημογραφικό κομμάτι χωρίς να μοιάζουν παντελώς βαρετά.


1) «The Catch»

Η νέα σειρά-της-Σόντα-Ράιμς-που-δεν-είναι-της-Σόντα-Ράιμς που θα μας φέρει το ABC μετά το «How to Get Away with Murder». Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα πάνε καλά. Στο νέο δράμα της ShondaLand πρωταγωνιστεί η Μιρέλ Έινος του «The Killing» στο ρόλο μιας ερευνήτριας οικονομικής απάτης, κοινώς πιάνει κομπιναδόρους. Μέχρι που πέφτει θύμα μεγάλης απάτης η ίδια και, κρίνοντας από αυτό το τρέιλερ, αποφασίζει να ξεσκεπάσει αυτούς που την εξαπάτησαν, στήνοντάς τους η ίδια μια ακόμα μεγαλύτερη κομπίνα.

Είμαι πάρα πολύ εύκολο κοινό για τέτοιους είδους ιστορίες. Ακόμα και οι χειρότερες ταινίες και σειρές που περιστρέφονται γύρω από κομπίνες και ανατροπές, με καταδιασκεδάζουν. Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για ένα, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη Σόντα. Η οποία έχει τελειοποιήσει πλέον το εργοστάσιό της, μοιράζοντας σειρές στους κατάλληλους ανθρώπους. Το «The Catch» δημιουργεί η Τζένιφερ Σουρ (του υποτιμημένου «Hellcats» αλλά και των «Big Love» και «Hannibal»), η Έινος στον κεντρικό ρόλο μοιάζει υπνωτιστική, και αν η προσέγγιση είναι στη λογική του «HTGAWM» (ένα μεγάλο μυστήριο που απλώνεται σε όλη την 1η σεζόν και δίνει πάσα για τη συνέχεια) τότε δε βλέπω γιατί να μην έχουμε εδώ στα χέρια μας άλλη μια απόλυτα διασκεδαστική σειρά.


2) «The Muppets»

Δεν ξέρω αν είμαι στη μειοψηφία εδώ, αλλά πραγματικά δε μου αρέσει η νέα προσέγγιση. Τα «Muppets» στην αρχική τους εκδοχή ήταν μια εκπομπή δομημένη στη λογική του variety show, το οποίο παρωδούσαν ενώ αποτελούσαν και μια διασκεδαστικότατη εκδοχή του. Τώρα, στο μοντέρνο revamp, τα Μάπετς πολύ σωστά δε θα κάνουν το ίδιο με τότε- η τηλεόραση έχει αλλάξει. Αυτή τη φορά, θα παρωδούν το υπο-genre του τηλεοπτικού σίτκομ που φέρνει σε mockumentary, όπως το γνωρίσαμε στο «Office» και το είδαμε να γίνεται mainstream με το «Modern Family». Μου μοιάζει όμως κουρασμένο από πριν καν ξεκινήσει.

Όπως και νά’χει, θα πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της νέας σεζόν, και θα είμαστε εδώ για να την αναλύσουμε και απολαύσουμε όταν έρθει η ώρα.


3) «Quantico»

Δεν έχω ιδέα τι είδους σειρά είναι τελικά αυτή αλλά μοιάζει γελοία και απολαυστική. Ξεκινάει σαν το «Grey’s Anatomy» (πρωταγωνίστρια κοιμάται με τύπο, τύπος προκύπτει συνάδελφος την επόμενη μέρα στη νέα δουλειά, έχει εκπαιδευόμενους σε επικίνδυνη μα τηλεοπτικά συναρπαστική εργασία), μοιάζει με γεμάτη ένταση και αγωνία σαπουνόπερα με τις ερωτικές περιπτύξεις του γελοιωδώς φωτογενούς και υπέροχα diverse καστ μέχρι που η πρωταγωνίστρια (Πριγιάνκα Τσόπρα) βρίσκεται παγιδευμένη ως ένοχη για τρομοκρατική επίθεση σε Αμερικάνικο έδαφος και άρα, τι;, περνάει την υπόλοιπη σειρά κυνηγημένη ώστε να αποδείξει την αθωότητά της; Και η σαπουνόπερα πού πήγε; Δεν καταλαβαίνω, αλλά αν είχα επεισόδιο θα το έβλεπα τώρα επιτόπου.


4) «The Real O’Neals»

Δεν έχει κάποιο συνταρακτικό high concept (γιος καθολικής οικογένειας αποκαλύπτει πως είναι γκέι) αλλά βάσει του τρέιλερ και η εκτέλεση μοιάζει έξυπνη και αστεία, αλλά και το καστ γενικότερα είναι συμπαθέστατο: η πάντα θεά Μάρθα Πλίμπτον πρωταγωνιστεί δίπλα στον αγαπητό Τζέι Ρ. Φέργκιουσον του «Mad Men». Από όλες τις κωμωδίες που έχουμε δει ως τώρα να ανακοιώνονται, αυτή μοιάζει η πιο καλή.


5) «The Family»

Γιος οικογένειας πολιτικών εμφανίζεται 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή του όταν και είχε θεωρηθεί νεκρός. Αλλά…. ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

ταν ταν ταααααν

Είναι το ακριβές concept του συγκλονιστικού, ιδιοφυούς (ναι, και τα δύο, και τα εννοώ) ντοκιμαντέρ «The Imposter» αλλά στην πιο πολιτική σαπουνόπερα εκδοχή του. Μπόνους πόντοι για Θυμωμένη Φάτσα Αποφασισμένης Τζόαν Άλλεν.


6) «Uncle Buck»

Η ταινία με τον Τζον Κάντι σε μοντέρνο update με τον Μάικ Επς. Μοιάζει χαριτωμένο και όχι τρομερά αστείο αλλά μου αρέσει η όλη ιδέα και ο τόνος. Πάντα οι κωμωδίες παίρνουν μερικά επεισόδια για να ισιώσουν λίγο, κι αυτό μπορεί κάλλιστα να δώσει ποιότητα στην πορεία.


7) «Wicked City»

Επιτέλους ο Τσακ Μπας στο ρόλο του σίριαλ κίλερ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Κατά τα άλλα πρόκειται για νέα σειρά ανθολογίας που σε κάθε υποθετική σεζόν θα εξερευνά ένα έγκλημα σε κάποια διαφορετική χρονική περίοδο του Λος Άντζελες, αλλά φιλαράκο μου, οι άλλες δε θα έχουν τον Τσακ Μπας στο ρόλο του σίριαλ κίλερ, έτσι δεν είναι; Επίσης στο καστ οι Έρικα Κρίστενσεν και Τάισα Φαρμίγκα.


8) «Of Kings and Prophets»

Βιβλικής έμπνευσης σειρά για τον πρώτο βασιλιά του Ισραήλ, φτιαγμένη στη λογική του fantasy epic. Στρατοί, βασιλιάδες, ξέρεις, χαμός. Δε μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα μας φαίνεται ενδιαφέρον σε βάθος χρόνου (ή, ξέρεις, σε ρήχος χρόνου) αλλά τι να πω, παίζει ο Ρέι Γουίνστον στην τελική, δε γίνεται να μη το δούμε.


9) «Oil»

Κάτσε, όσο κατεβαίνουμε γίνεται και καλύτερο αυτό. Τι είναι καλύτερο από τον Τσακ Μπας ως σίριαλ κίλερ; Ο Ντον Τζόνσον ως βαρώνος πετρελαίου, ναι, πολύ σωστή απάντηση. Και για μπόνους «Gossip Girl» πόντους έχουμε για πρωταγωνιστή εκείνο το παλικαράκι με τα λεφτά, όχι τον Τσακ, όχι τον φτωχό συγγραφέα Νταν, τον άλλον, τον τρίτο, αυτόν που πάντα ξεχνάγαμε ότι παίζει μέχρι που κάποιο επεισόδιο τον έδειχνε.

Τελοσπάντων, κατά τα άλλα είναι οικογενειακή σαπουνόπερα με φόντο τη μάχη για τον έλεγχο του πετρελαίου ή πιθανώς τη μάχη για τη σωτηρία του κόσμου αν κρίνω από αυτά τα Πάρα! Πολύ! Εμφατικά! ΓΡΑΦΙΚΑ!!!!! στην αρχή του τρέιλερ και τη teaser σκηνή που ξεπήδησε από κάποιο επεισόδιο του «Gotham» στο τέλος. Έχει περιθώρια για πολύ δυνατή trash TV αλλά δε νιώθω σα να βρίσκεται ήδη εκεί.

Ίσως αν είχε τον Τσακ Μπας σε ρόλο σίριαλ κίλερ και εδώ.


10) «Dr. Ken»

Οι άνθρωποι είτε έχουν λαλήσει από την πολλή επιτυχία και άρχισαν να λένε ναι στα πάντα, είτε ο Πολ Λι μέθυσε και έδωσε όντως ένα σίτκομ στον Κεν Τζέονγκ. (Το μεθύσι θα εξηγούσε και τη 2η σεζόν στο «Galavant».) Το μόνο χειρότερο από το να κάτσω να υπομείνω τον Τζέονγκ για μισή ώρα κάθε φορά θα ήταν αν τη σειρά έγραφε κιόλας ο Σεθ Μακφάρλεν.

_*τσεκάρει

*ηρεμεί

*τον σκοτώνει ο Σίριαλ Κίλερ Τσακ Μπας ακριβώς τη στιγμή που δεν το περίμενε_

Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.