Φεστιβάλ / Βραβεία

Στο δρόμο για τα Οσκαρ «Η Εξουσία του Σκύλου» καταρρίπτει ένα ακόμα ρεκόρ

of 10

Κερδίζοντας το 21ο βραβείο Καλύτερης Ταινίας στις κριτικές ενώσεις της Αμερικής, η ταινία της Τζέιν Κάμπιον καταρρίπτει το ρεκόρ του «Ρόμα» για το Netflix. Τι λέει όμως αυτό για την οσκαρική κούρσα;

Στο δρόμο για τα Οσκαρ «Η Εξουσία του Σκύλου» καταρρίπτει ένα ακόμα ρεκόρ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της ψηφοφορίας των μελών της Ακαδημίας για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ. Στις 8 Φεβρουαρίου θα ξέρουμε ποιες ταινίες κατάφεραν να περάσουν στις πεντάδες των διαφόρων κατηγοριών και ποιοι είναι οι σημαντικοί παίκτες για φέτος.

Σίγουρα, μία από αυτές θα είναι «Η Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον, που από την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας γνωρίζει συνεχώς αναγνώριση, διακρίσεις, βραβεία.

Διαβάστε περισσότερα: Χρυσές Σφαίρες 2022 | Ο θρίαμβος της Τζέιν Κάμπιον

campion the power of the dog

Πριν λίγες μέρες, η Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου του Κάνσας (από τις παλιότερες ενώσεις κριτικών της Αμερικής) έδωσε στην ταινία της Κάμπιον το βραβείο Καλύτερης Ταινίας της κι έτσι «Η Εξουσία του Σκύλου» έχει ήδη συγκεντρώσει τα 21 βραβεία στην κατηγορία.

Αυτό σημαίνει νέο ρεκόρ για παραγωγή του Netflix: το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν είχε κερδίσει 20 Best Picture βραβεία το 2018.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μία ακόμα μεγάλη παραγωγή της πλατφόρμας και την οσκαρική κούρσα;

Οχι πολλά.

κάμπιον the power of the dog

Αν θυμάστε, το «Ρόμα» είχε χάσει από το «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι, «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε από τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο και, πέρσι, το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ από το «Nomadland» της Κλόι Ζάο.

Μήπως φέτος η Τζέιν Κάμπιον σπάσει εκτός από ρεκόρ και την επί ετών χασούρα της πλατφόρμας;

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 27 Μαρτίου και την 94 τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Διαβάστε ακόμα