Buzz

Η Μάρσια Λούκας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τη νέα τριλογία των «Star Wars»

of 10

Η Οσκαρούχος μοντέρ της αρχικής τριλογίας και πρώην σύζυγος του Τζορτζ Λούκας δεν μάσησε τα λόγια της όσο αφορά τα όσα έκαναν η Κάθλιν Κένεντι και η Disney στη νέα τριλογία του «Star Wars».

Η Μάρσια Λούκας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τη νέα τριλογία των «Star Wars»

Οι φανς της παλιάς τριλογίας των «Star Wars» σίγουρα γνωρίζουν την δουλειά της μοντέρ Μάρσια Λούκας, η οποία μάλιστα κέρδισε και ένα Οσκαρ για το «A New Hope» και ήταν παντρεμένη με τον Τζορτζ Λούκας ως το 1983. Η Λούκας μπορεί δούλεψε επίσης και στα δυο επόμενα σίκουελ της τριλογίας αυτής, αλλά από τότε δεν έχει ξανασχοληθεί με franchise και από ό,τι φαίνεται δεν είναι και μεγάλη φαν της Disney και τα όσα έχει κάνει.

Μιλώντας ως μέρος του βιβλίου του Τζ. Γ. Ρίζλερ «Howard Kazanjian: A Producer’s Life», η Λούκας δε μάσησε τα λόγια της για το την κατεύθυνση που πήραν η παραγωγός Κάθλιν Κένεντι και η Disney για το franchise αλλά και το πως χειρίστηκαν την κλασσική τριάδα τους Χαν Σόλο, Λουκ Σκάιγουκερ και την Πριγκίπισσα Λέια.

«Μου άρεσε η Κάθλιν. Είναι πραγματικά πανέξυπνη. Μια πραγματικά υπέροχη γυναίκα. Και μου άρεσε και ο άντρας της ο Φρανκ. Μου άρεσαν και οι δυο τους πολύ. Τώρα διευθύνει την Lucasfilm και κάνει ταινίες και μου φαίνεται πως η Κάθι Κένεντι και ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς δεν έχουν ιδέα από τα “Star Wars”. Δεν τα πιάνουν. Και ο Εϊμπραμς γράφει αυτές τις ιστορίες – όταν είδαν την ταινία που σκότωσαν τον Χαν Σόλο ήμουν έξαλλη. Σίγουρα δεν υπήρχε καμιά λογική για κάτι τέτοιο. Και σκεφτόμουν “δεν καταλαβαίνετε την ιστορία των Τζεντάι. Δεν καταλαβαίνετε τη μαγεία των Star Wars”. Μα να σκοτώσουν τον Χαν Σόλο;»

Διαβάστε ακόμα: H Disney αποκαλύπτει το καστ της σειράς «Obi-Wan Kenobi»

marcia lucas

Η συνέντευξη που έδωσε η Λούκας για το συγκεκριμένο βιβλίο έγινε ανάμεσα στις ταινίες «Οι Τελευταίοι Jedi» και «Skywalker: Η Ανοδος» οπότε είχε ιδέα το πως ολοκληρώθηκε η τριλογία και συνεχίζει την κριτική της για τους Λουκ και Λέια. «Εβαλαν τον Λουκ να εξαφανιστεί. Σκότωσαν τον Χαν Σόλο. Σκότωσαν τον Λουκ Σκάιγουοκερ. Και δεν έχουν την πριγκίπισσα Λέια πια. Και βγάζουν ταινίες κάθε χρόνο. Και πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να προσελκύσουν το γυναικείο κοινό, οπότε τώρα ο κύριος χαρακτήρας τους είναι αυτή η γυναίκα, η οποία υποτίθεται ότι έχει δυνάμεις των Τζεντάι, αλλά δεν ξέρουμε πώς απέκτησε αυτές τις δυνάμεις ή ποια είναι. Είναι χάλια. Οι ιστορίες αυτές είναι απλά άθλιες. Απαίσιες. Μπορείτε να παραθέσετε τα λόγια μου. Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, Καθι Κένεντι, μιλήστε μου.»

Και μπορεί η Disney να σταμάτησε να βγάζει και από μια ταινία «Star Wars» κάθε χρόνο μετά και την αποτυχία του «Solo: A Star Wars Story» αλλά και τις κριτικές που δέχθηκε για τη νέα τριλογία, ετοιμάζει ήδη αρκετές σειρές πάνω στο σύμπαν για το Disney+.