Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (25 έως 31 Ιουλίου 2024)

of 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (25 έως 31 Ιουλίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

Τσάι στη Σαχάρα

«Τσάι στη Σαχάρα» (Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, 1990) | Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 21.30 | Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ | στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival

Το καλοκαίρι του 1947, ένα ζευγάρι αμερικανών καλλιτεχνών επιχειρούν να σώσουν τον βαλτωμένο γάμο τους με ένα ταξίδι. Φτάνουν στη Βόρειο Αφρική με ατμόπλοιο, όνειρο ζωής για τον Πορτ, έναν μουσικό που έχει να δουλέψει αρκετό καιρό και επιθυμεί να αφήσει πίσω του τον σύγχρονο κόσμο. Από την άλλη, η Κιτ έχει βαρεθεί τα ταξίδια, ακολουθεί όμως τον άντρα της στη Σαχάρα, με το όνειρο να τον ξαναφέρει κοντά της. Αλίμονο όμως - ποιος καταφεύγει σε έναν τόσο σκληρό, ξηρό, ανελέητο τόπο για να ποτίσει εκεί τη σχέση του;

Είσοδος ελεύθερη

Pearl

«Pearl» (Τάι Γουέστ, 2022) | Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 23.30 | Θερινός κιν/φος Ριβιέρα | στο πλαίσιο του «Midnight Express»

Δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα το prequel του «X», του αναπολογητικού slasher του Τι Γουέστ. Η πρώτη ταινία μας τοποθετούσε στο 1979, όπου μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους. To «Pearl» πηγαίνει πίσω και αφηγείται το origin story της Περλ, της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είχε αρχίσει να σκοτώνει τα μέλη του συνεργείου. Η Μία Γκοθ επιστρέφει και πάλι στον ρόλο της Περλ και μαζί της συμπρωταγωνιστούν και οι Τάντι Ράιτ, Μάθιου Σάντερλαντ και Εμα Τζένκινς-Πούρο. Φέτος είδαμε και την τελευταία ταινία της τριλογίας, το «MaXXXine».

Πισίνα

«Η Πισίνα» (Ζακ Ντερέ, 1969) | Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21.30 | στον θερινό κινηματογράφο «Στέλλα» | στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival

Η Μαριάν και ο Ζαν-Πολ ζουν σε μια αυστηρή, λευκή, «κυβιστική» σαν τον πίνακα που στολίζει το σαλόνι της, βίλα στη Νότια Γαλλία. Είναι ερωτευμένοι, ποθούν ο ένας τον άλλον σαν τρελοί - και πώς όχι; Εκείνη είναι η Ρόμι Σνάιντερ κι εκείνος ο Αλέν Ντελόν, δυο από τους ομορφότερους ανθρώπους που υπήρξαν ποτέ, στην οθόνη ή στη ζωή. Η ευαίσθητη ισορροπία της δυαδικότητάς τους θ' ανατραπεί σχεδόν αμέσως: ο Χάρι, πληθωρικός, suave, ο προηγούμενος εραστής της Μαριάν, θα έρθει επίσκεψη, φέρνοντας μαζί του ερωτικές διεκδικήσεις από το παρελθόν, αλλά και την ως τώρα απούσα, 18χρονη κόρη του, ιδανική λεία για το παιχνίδι του Ζαν-Πολ. Οι τέσσερις «παίκτες» θ' αρχίσουν ν' αλλάζουν ταυτότητες, γύρω από την πισίνα, «το πιο όμορφο πράγμα στο σπίτι», εκμεταλλευόμενος ο ένας τις αδυναμίες του άλλου, για να υπερβεί τις δικές του. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Είσοδος ελεύθερη

Comandante

Αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση | στο Studio New Star Art Cinema

Παρασκευή 26
17.00 Μνήμες Υπανάπτυξης (Τόμας Γκουτιέρες Αλέα, 1968)
19.00 Ο Θάνατος ενός Γραφειοκράτη (Τόμας Γκουτιέρες Αλέα, 1966)
20.30 Cuban Story (Βίκτορ Πάλεν, 1959)
21.30 Comandante (Όλιβερ Στόουν, 2003)

Είσοδος ελεύθερη

«Ο Αλύγιστος» (Αντζελίνα Τζολί, 2014) | Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21.00 | Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς | στα πλαίσια του αφιερώματα «Ιστορίες Ολυμπιονικών»

Η Αντζελίνα Τζολί σκηνοθετεί μια πραγματική, ηρωική, ανθρώπινη ιστορία. Ο Λούι Ζαμπερίνι, νεαρός μικροαπατεώνας Ιταλοαμερικανός που βρίσκει το νόημα της ζωής στο τρέξιμο, διαγωνίζεται στους Ολυμπιακούς του ’36 και διακρίνεται εκπροσωπώντας την Αμερική. Η καριέρα του διακόπτεται, όμως, από τον Β’ Παγκόσμιο. Ως αεροπόρος, καταλήγει σε μια σχεδία στη μέση του ωκεανού για 47 ημέρες κι επιβιώνει για να διασωθεί από Ιάπωνες που τον κλείνουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Είσοδος ελεύθερη

Βέγγος

Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο | στον δημοτικό κινηματογράφο «Μάρθα Καραγιάννη

Σάββατο 27 Ιουλίου στις 21.00 «Δικτάτωρ Καλεί... Θανάση» (Πάνος Γλυκοφρύδης, 1973)
Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21.00 «Ενας Βέγγος για Ολες τις Δουλειές» (Ντίνος Κατσουρίδης, 1970)

Είσοδος ελεύθερη

Κάποτε στη Δύση

«Κάποτε στη Δύση» (Σέρτζιο Λεόνε, 1969) | Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00 | Θερινός κιν/φος Ριβιέρα | στο πλαίσιο του «Μεγάλες Δευτέρες»

Το θρυλικό έπος του Σέρτζιο Λεόνε ακολουθεί την ιστορία δύο συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα γύρω από τη Φλάγκστοουν, μια φανταστική πόλη της Αμερικανικής Δύσης: Μια «μάχη» σχετικά με τη γη για την κατασκευή ενός σιδηροδρόμου, και μια αποστολή εκδίκησης εναντίον ενός φονιά. Η κύρια ιστορία εξελίσσεται γύρω στον αγώνα για το Sweetwater, ένα κομμάτι γης κοντά στο Φλάγκστοουν, το οποίο έχει τη μόνη πηγή νερού στην περιοχή. Η γη αγοράστηκε από τον Μπρετ Μακμπέιν, ο οποίος προέβλεψε πως ο σιδηρόδρομος έπρεπε να περάσει από εκείνη την περιοχή για να παρέχει νερό για τις μηχανές ατμού. Όταν ο μεγιστάνας των σιδηρόδρομων Μόρτον μαθαίνει αυτό, προσλαμβάνει τον πληρωμένο πιστολέρο Φρανκ για να εκφοβίσει τον Μακμπέιν να φύγει από τη γη του. Όμως ο Φρανκ αντί να εκφοβίσει, σκοτώνει τον Μακμπέιν τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, βάζοντας αποδείξεις στη σκηνή για να ενοχοποιήσει τον ληστή Τσεγιέν και τη συμμορία του. Τότε καταφθάνει η νιόπαντρη σύζυγος του Μακμπέιν, η Τζιλ, από τη Νέα Ορλεάνη, και βρίσκοντας την οικογένεια νεκρή, γίνεται η κληρονόμος και η νέα ιδιοκτήτρια της γης.

magnolia

Ιούλιος στο Λος Αντζελες | Κάθε βράδυ όλο τον Ιούλιο στα θερινά Απόλλων και Ναταλί της Θεσσαλονίκης

Μετά το αφιέρωμα «Σεπτέμβριος στη Νέα Υόρκη» της περσινής σεζόν, έρχεται φέτος το «Ιούλιος στο Λος Άντζελες» με ταινίες που διαδραματίζονται (ή που έχουν άμεση σχέση) στην θρυλική «Πόλη των Αγγέλων», στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στο σπίτι του Χόλιγουντ, στο μέρος του πλανήτη όπου κάθε γωνιά έχει να σου πει και μια σπουδαία ιστορία.

28 ταινίες από 23 σκηνοθέτες, 5 από τις οποίες θα προβληθούν στο Σινε Ναταλί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:


25/07 Magnolia (1999) 21:00
26/07 Sullivan's Travels (1941) 20:45Her (2013) 22:30
27/07 La La Land (2016) 22:30
28/07 Straight Outta Compton (2015) 22:30
29/07 A Star is Born (2018) 23:00 // Ναταλί30/07 Kiss Me Deadly (1955) 20:45China Town (1974) 22:4531/07 Babylon (2022) 21:0001/08 Once Upon a Time in Hollywood (2019) 21:00

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

απαγορευμένα παιχνίδια

«Απαγορευμένα Παιχνίδια» (Ρενέ Κλεμάν, 1952) | Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00 | στο θερινό Απόλλων της Θεσσαλονίκης | στο πλαίσιο του αφιερώματος «Απαγορευμένα Παιχνίδια»

Γυρισμένο το 1952 και χαρακτηρισμένο έκτοτε ως το πιο συγκινητικό δράμα που γυρίστηκε ποτέ με πρωταγωνιστές παιδιά, το «Απαγορευμένα Παιχνίδια» αφηγείται την ιστορία της μικρής Πολέτ, η οποία χάνει τους γονείς της στη διάρκεια των βομβαρδισμών του Παρισιού από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τη μεγάλη φυγή των κατοίκων του στη γαλλική επαρχία. Η Πολέτ, αφού θα περιπλανηθεί μόνη της με τον νεκρό σκύλο της στην αγκαλιά της, θα συναντήσει τον Μισέλ, ένα αγροτόπαιδο που θα την περιθάλψει και θα την οδηγήσει στη δική του οικογένεια. Τα δύο παιδιά θα αποκτήσουν εμμονή με το θάνατο και θα φτιάξουν κρυφά από τους μεγάλους ένα δικό τους νεκροταφείο με τα διάφορα ζωντανά που πεθαίνουν στο αγρόκτημα. Οι σταυροί που θα κλέψουν από το νεκροταφείο του χωριού για να διακοσμήσουν τους τάφους θα τους βάλουν σε περιπέτειες και θα προκαλέσουν την αντίδραση των μεγάλων, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να κατανοήσουν αυτά τα “απαγορευμένα” παιχνίδια τους. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

kiss me deadly

«Φιλησέ με Μέχρι Θανάτου» (Ρόμπερτ Ολντριτς, 1955) | Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21.00 | στο θερινό Απόλλων της Θεσσαλονίκης | στο πλαίσιο του αφιερώματος «Απαγορευμένα Παιχνίδια»

Νύχτα, στη μέση του πουθενά, μία γυναίκα σταματά έντρομη το πρώτο διερχόμενο αμάξι. Ο οδηγός προσφέρεται να την πάρει μαζί του ως την επόμενη πόλη. Λίγο πριν τον βίαιο αποχωρισμό, η γυναίκα εμπιστεύεται το σιβυλλικό της μήνυμα. Ενα μυστικό περιμένει να έρθει στο φως και ο άνδρας θα πρέπει να βιαστεί, αν υπάρχει ακόμη ελπίδα να σώσει τη ζωή του.

Το θρυλικό φιλμ νουάρ του Ρόμπερτ Ολντριτς, σε σενάριο του ελληνικής καταγωγής χολιγουντιανού σεναριογράφου Αλμπερτ Ισαάκ Μπεζερίδη, γνωστού κι ως «Μπαζ», ο οποίος διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μίκι Σπιλέιν.

Πριν την προβολή, ο Αλέξανδρος Μυροφορίδης, Δρ. Δημιουργικής Γραφής – Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος έκδοσης της σειράς «Θεσσαλονίκη Νουάρ», θα παρουσιάσει μία σύντομη εισήγηση. Ο κριτικός Αλέξης Δερμεντζόγλου θα αναλύσει το θέμα«Ανατρέποντας την χυδαιότητα του απανθρωπισμού».

Στα πλαίσια του μορφωτικού προγράμματος, που υλοποιούν οι Σινεφίλ Δευτέρες, θα διανεμηθούν δωρεάν σε εννέα θεατές ισάριθμα αντίτυπα του βιβλίου του Μίκι Σπιλέιν «Η εκδίκηση είναι δική μου» (1950)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.