Buzz

Ο Τομ Σάιζμορ πέθανε σε ηλικία 61 ετών

of 10

Γνωστός για τους χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους του αλλά και για την προβληματική συμπεριφορά του με επίκεντρο τις καταχρήσεις και την ενδοοικογενειακή βία, ο Τομ Σάιζμορ πέθανε τελικά σε ηλικία 61 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Ο Τομ Σάιζμορ πέθανε σε ηλικία 61 ετών

«Δεν ήρθα στο Χόλιγουντ για να πίνω και να μαστουρώνω. Δεν με ενδιαφέρει να με θεωρούν ένα κουλ ηθοποιό. Θέλω να γίνω ένας σπουδαίος ηθοποιός.»

Χτίζοντας μια καριέρα καρατερίστα, με σημαντικότερες εμφανίσεις του αυτή στo «Heat» του Μάικλ Μαν και στη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και σε μια σειρά διάσημων ταινιών της δεκαετίας του '90, ο Τομ Σάιζμορ υπήρξε αυτός ο ωραίος άντρας και περισσότερο από κουλ ηθοποιός που όλο και κάπου είχες συναντήσεις στην τηλεόραση και το σινεμά, αλλά ποτέ δεν ήσουν σίγουρος ούτε πώς τον λένε, ούτε σε ποια ταινία υπήρξε πραγματικά πρωταγωνιστής.

true romance True Romance, 1993

natural born killers Γεννημένοι Δολοφόνοι, 1994

saving private ryan Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, 1998

Η φιλμογραφία του, όμως, περιλαμβάνει μια ντουζίνα τίτλους ταινιών που όλοι θυμούνται καλά , συν μια ερμηνεία στο τηλεοπτικό «Witness Protection» του 1999 που προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα και δεκάδες ταινίες και σειρές μέχρι και λίγο πριν το θάνατό του (έπαιξε στο reboot του «Twin Peaks» το 2017), σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

bringing out the dead Bringing Out the Dead, 1999

black hawk down Black Hawk Down, 2001

twin peaks the return Twin Peaks; The Return, 2017

Αντίθετα με την επιθυμία του, στη διαδρομή του για τον «σπουδαίο ηθοποιό» που ήταν αλλά δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τις καταχρήσεις αλλά και μια σειρά από καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση.

Το 1997, συνελήφθη ως ύποπτος για κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του, ηθοποιό και τενίστρια Μέιβ Κουίνλαν. Οι δυό τους χώρισαν δύο χρόνια αργότερα. Διασημότερη υπόθεση ήταν αυτή όταν το 2003, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, Χάιντι Φλάις και του ζητήθηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης. Στα επόμενα χρόνια, ο Τομ Σάιζμορ συνελήφθη πολλές φορές για κατοχή και χρήση ναρκωτικών και το 2017 κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση πίσω στο 2003.

To 2013 κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία με τον περιεκτικό τίτλο «By Some Miracle I Made It Out of There» στο οποίο εξιστορούσε την προβληματική του σχέση με τα ναρκωτικά και τη βία.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από το χαμό του μεγάλου μου αδελφού Τομ», δήλωσε ο αδελφός του Πολ που βρέθηκε μαζί με τους δύο δίδυμους γιους του Σάιζμορ στο πλευρό του ηθοποιού τις τελευταίες μέρες της νοσηλείας του. «Ηταν πιο μεγάλος κι από την ίδια τη ζωή. Επηρέασε τη ζωή μου πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» πρόσθεσε.

Δείτε εδώ μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Τομ Σάιζμορ:

Δείτε εδώ ένα βίντεο που σκανάρει την καριέρα και τη ζωή του Τομ Σάιζμορ: