Buzz

Πέθανε η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε ηλικία 54 ετών

of 10

Η μοναχοκόρη του Ελβις Πρίσλεϊ πέθανε χτες από ανακοπή καρδίας, λιγές μόλις μέρες μετά την εμφάνισή της στις Χρυσές Σφαίρες.

Πέθανε η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε ηλικία 54 ετών

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η μοναχοκόρη του Ελβις Πρίσλεϊ και η πρώην σύζυγος του Μάικλ Τζάκσον, πέθανε χτες σε ηλικία 54 ετών.

«Η Πρισίλα Πρίσλεϊ και η οικογένεια Πρίσλεϊ είναι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης τους Λίζα Μαρι. Είναι βαθιά ευγνώμονες για την υποστήριξη, την αγάπη και τις προσευχές όλων και ζητούν την ιδιωτικότητά τους κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής», αναφέρει με μια δήλωσή της η οικογένεια Πρίσλεϊ.

Η Πρίσλεϊ νοσηλεύτηκε το πρωί της Πέμπτης μετά από καρδιακή ανακοπή στο σπίτι της στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, μόλις δύο ημέρες αφότου παρευρέθηκε στις Χρυσές Σφαίρες με τη μητέρα της Πρισίλα Πρίσλεϊ να δουν τον Οστιν Μπάτλερ να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για το Α’ Ανδρικό Ρόλο σε Δράμα για το «Elvis». Παρευρέθηκαν επίσης και σε ένα πάρτι πριν από τα βραβεία την Κυριακή για την ταινία, όπου η οικογένεια τίμησε τα 88α γενέθλια του Βασιλιά του Rock 'n Roll. «Είμαι τόσο συγκλονισμένη από αυτή την ταινία και το αποτέλεσμα που είχε και αυτό που έκανε ο Οστιν. Είμαι τόσο περήφανη. Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν επίσης πολύ περήφανος», είχε δηλώσει η Λίζα Μαρί στην εκδήλωση.

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley Με τους γονείς της Ελβις και Πρισίλα Πρίσλεϊ

Ως μοναχοπαίδι ενός από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο, η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ αντιμετώπισε το διαζύγιο των γονιών της σε ηλικία 5 ετών, τον θάνατο του πατέρα της σε ηλικία 9 ετών και προβλήματα με χρήση ναρκωτικών προτού ασπαστεί τη Σαϊεντολογία. Είχε δηλώσει στο Playboy ότι ο φίλος της μητέρας της έκανε ανάρμοστες κινήσεις πάνω της και απασχολούσε σταθερά στα ταμπλόιντ με τους γάμους της με τον Μάικλ Τζάκσον και έναν πολύ πιο μικρής διάρκειας γάμο με τον Νίκολας Κέιτζ.

Η Λίζα Μαρί γεννήθηκε ακριβώς εννέα μήνες μετά τον γάμο του Ελβις Πρίσλεϊ με την Πρισίλα Μπόλεου, η οποία γνώρισε τον Βασιλιά του Rock 'n Roll σε ηλικία 14 ετών και αργότερα έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μετά το διαζύγιο τους.

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley

Η Λίζα Μαρί κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ ως τραγουδίστρια το 2003 με τίτλο «To Whom It May Concern», το οποίο περιελάβανε το τραγούδι «Lights Out» το οποίο έγινε χρυσό σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στο δεύτερο άλμπουμ της, «Now What», έγραψε και η ίδια 10 τραγούδια και συμπεριέλαβε μια διασκευή στο «Here Today and Gone Tomorrow» των Ramones. Και τα δύο άλμπουμ, που κυκλοφόρησαν από την Capitol Records, έκαναν το ντεμπούτο τους στο top 10 του Billboard 200.

Οι συνεργασίες της περιελάμβαναν ένα ντουέτο με τον Πατ Μπέναταρ στο «Heartbreaker» για το Divas Duets του VH1 και ένα «ντουέτο» με τον πατέρα της στο «In the Ghetto», το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά ο Ελβις Πρίσλεϊ το 1969.

Lisa Marie Presley Με τον γιο της Μπέντζαμιν Κίου, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020

Ο γιος της Μπέντζαμιν Κίου, τον οποίο είχε αποκτήσει με τον σύζυγό της Ράιλι Κίου, αυτοκτόνησε το 2020. Ο θάνατός του ήταν πολύ βαρύς για την οικογένειά της, αλλά κυρίως για την ίδια την Λίζα Μαρί, η οποία κατηγορούσε τον εαυτό της για τον θάνατό του, και έφερε ξανά στο προσκήνιο τα περί «κατάρας των Πρίσλεϊ». «Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής είτε μας αρέσει είτε όχι. Η θλίψη είναι απίστευτα μοναχική. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι έρχονται στη στιγμή για να είναι εκεί για εσάς αμέσως μετά την απώλεια, σύντομα εξαφανίζονται και συνεχίζουν τη ζωή τους και περιμένουν από εσάς να κάνετε το ίδιο, ειδικά αφού περάσει αρκετός καιρός», είχε αναφέρει τότε η Λίζα Μαρί.

Εκτός από τον Ράιλι Κίου, η Presley έχει δύο δίδυμα κορίτσια, τη Φίνλεϊ και την Χάρπερ, με τον πρώην σύζυγό της Μάικλ Λόκγουντ. Πριν από το Λόκγουντ, ήταν παντρεμένη με τον Νίκολας Κέιτζ για δύο χρόνια, με τον Μάικλ Τζάκσον και πριν από αυτό με τον μουσικό Ντάνι Κίου.

Lisa Marie Presley Από τις Χρυσές Σφαίρες με τον Οστιν Μπάτλερ και τη μητέρα της Πρισίλα

Την Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ θα υποδυθεί η νεαρή ηθοποιός Εμιλι Μίτσελ στην επερχόμενη ταινία της Σοφία Κόπολα «Priscilla», βασισμένη στα απομνημονεύματα της μητέρας της «Elvis and Me».