Buzz

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ νεκρός στα 37 του χρόνια

of 10

Ο τραγικός θάνατός του Γάλλου ηθοποιού προκλήθηκε από ένα δυστύχημα στις Αλπεις.

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ νεκρός στα 37 του χρόνια

«Ο Γκασπάρ Ουλιέλ μεγάλωσε με τον κινηματογράφο και ο κινηματογράφος μεγάλωσε μαζί του. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον τρελά.
Με βαριά καρδιά θα ξαναδούμε τώρα τις πιο όμορφες ερμηνείες του και θα συναντήσουμε αυτό το βλέμμα όλο σιγουριά.
Χάνουμε έναν Γάλλο ηθοποιό.»

Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ αποχαιρέτησε εκ μέρους όλου του γαλλικού λαού τον Γκασπάρ Ουλιέλ, ο οποίος πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα στις Αλπεις σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, σε ηλικία 37 ετών.

Ο ηθοποιός έκανε σκι όταν συγκρούστηκε με έναν άλλον σκιέρ. Νοσηλεύτηκε για μια ημέρα, αλλά τελικά κατέληξε από ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό τραύμα

gaspard

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της γαλλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας («Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό, «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» του Ξαβιέ Ντολάν), ο νεαρός Χάνιμπαλ Λέκτερ στο «Hannibal Rising» του 2007 και μέλος του καστ του «Moon Knight», της σειράς της Marvel στο Disney+ που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022.

Gaspard Ulliel

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ γεννήθηκε στο προάστιο Μπουλόν-Μπιλανκούρτ του Παρισιού, γιος μιας παραγωγού fashion shows και ενός στιλίστα. Σπούδασε σινεμά στο Πανεπιστήμιο του Σεντ-Ντενί και ξεκίνησε να παίζει όσο ήταν ακόμη στο σχολείο. Χρωστάει την καριέρα του στο σινεμά στον Μισέλ Μπλανκ που του έδωσε έναν από τους πρώτους του ρόλους στο «Embrassez qui vous voudrez» του 2002 και στον στον Αντρέ Τεσινέ που τον εμπιστεύτηκε σε έναν από τους πρώτους του σπουδαίους ρόλους στο «Les Egarés» του 2003.

Το 2002 και το 2003 ήταν υποψήφιος για το Σεζάρ Υποσχόμενου Νέου Ηθοποιού. Θα το κέρδιζε το 2004 για τους «Ατελείωτους Αρραβώνες» του Ζαν-Πιερ Ζενέ, στο πλευρό της Οντρέ Τοτού.

gaspard Στο «Les Egarés» του Αντρέ Τεσινέ το 2003

Gaspard

Γρήγορα, ο Γκασπάρ Ουλιέλ έγινε το πρόσωπο της ημέρας στη Γαλλία, εξώφυλλο στη Vogue και επίσημο πρόσωπο του οίκου Chanel για το άρωμα Bleu και λανσάρισμα μια τηλεοπτική καμπάνια που σκηνοθέτησε το 2010 ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Χαρακτηριστικό του έγινε γρήγορα το σημάδι αριστερό του μάγουλο μετά από το δάγκωμα ενός ντόμπερμαν, που ο Γκασπάρ Ουλιέλ προσπάθησε να ιππεύσει σαν να ήταν άλογο ήταν 6 ετών. Ο ίδιος έλεγε πάντα πως το σημάδι αυτό έκανε το παίξιμό του να είναι πιο συναισθηματικό γιατί έμοιαζε - υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία - με ένα φυσικό λακάκι.

Gaspard Στο «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» του Ξαβιέ Ντολάν

Το 2016 κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Ηθοποιού για το «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου»](https://flix.gr/cinema/juste-la-fin-du-monde-review.html) του Ξαβιέ Ντολάν, ήταν ένας από τους δύο Ιβ Σεν Λοράν στο «Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό.

gaspard Στο «Saint Laurent» του Μπετράν Μπονελό

Gaspard Στο «Hannibal Rising» το 2007

Συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά, εκτός από τον Μισέλ Μπλαν, τον Αντρέ Τεσινέ, τον Ζαν-Πιερ Ζενέ, τον Μπερτράν Μπονελό και με τον Μπερτράν Ταβερνιέ στην «Πριγκίπισσα του Μονπεσιέ» και τον Μπενουά Ζακό στο «Eva» του 2017.

Το 2021 έγινε μέλος του καστ του «Moon Knight» του Disney+, της νέας σειράς της Marvel με πρωταγωνιστές τον Οσκαρ Αϊζακ και τον Ιθαν Χοκ.

gaspard

«Ξεκίνησα όταν ήμουν 12 ετών, αλλά στην πραγματικότητα όλα έγιναν στην τύχη. Ηταν ένας φίλος φίλου της μητέρας μου που άνοιγε ένα γραφείο με ταλέντα και αναζητούσε μικρά παιδιά. Ετσι δήλωσα συμμετοχή περισσότερο από περιέργεια παρά από αληθινό πάθος. Στην αρχή πήρα μερικούς μικρούς ρόλους στην τηλεόραση - οι γονείς μου όμως δεν ήθελαν να χάνω μαθήματα στο σχολείο και έτσι δούλευα μόνο μια ή δύο φορές το χρόνια. Ετσι δοκιμάστηκα σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση, μετά μεγαλύτερους ρόλους στην τηλεόραση, μετά σε μικρούς ρόλους στο σινεμά... Αυτό σου επιτρέπει να αποκτήσεις εμπειρία και να νιώσεις οικειότητα με όλη τη διαδικασία του θεάματος. Αυτό με βοήθησε να μείνω διαυγής και να μην παρασυρθώ από τη φήμη...»