Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο πιστεύει πως οι ηθοποιοί του MCU δεν είναι σταρ

of 10

Ο Ταραντίνο φαίνεται πως δεν πρόκειται να σταματήσει να τα βάζει με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Marvel, αν και όμως, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν τη μισεί.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο πιστεύει πως οι ηθοποιοί του MCU δεν είναι σταρ

Ο Κούεντιν Ταραντίνο δεν κρύβει την δυσφορία του για τις ταινίες της Marvel. Μάλιστα στο βιβλίο του «Cinema Speculations» ο σκηνοθέτης αναφέρει πως «πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά», συνεχίζοντας πως οι σκηνοθέτες σήμερα «ανυπομονούν για τη μέρα» που οι ταινίες με υπερήρωες θα μειώσουν τη δημοτικότητά τους, παρόμοια με το πώς οι σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1960 γιόρτασαν τον θάνατο των μιούζικαλ.

Αλλά παρόλα αυτά δε «μισεί» τη Marvel. Σε μια νέα συνέντευξή του για να προωθήσει το βιβλίο του, ο Ταραντίνο μίλησε για την Marvel-οποίηση του Χόλιγουντ λέγοντας πως «έχετε όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έχουν γίνει διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες. Αλλά δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου. Σωστά; Ο Captain America ή ο Thor είναι οι σταρ. Θέλω να πω, δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές… αλλά είναι σαν να, ξέρετε, αυτοί οι χαρακτήρες franchise γίνονται σταρ».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μια ταινία της Marvel

κουέντιν ταραντίνο main

Διευκρίνισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν μισεί τις ταινίες της Marvel, αλλά έχει αγανακτεί που όλοι στο Χόλιγουντ φαίνεται πως ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοιες ταινίες τώρα. «Δεν τις αγαπώ, αλλά ούτε τις μισώ. Δηλαδή, κοίτα, μάζευα κόμικς της Marvel σαν τρελός όταν ήμουν παιδί. Υπάρχει μια πτυχή ότι αν αυτές οι ταινίες έβγαιναν όταν ήμουν στα είκοσί μου, θα ήμουν απόλυτα χαρούμενος και θα τις αγαπούσα απόλυτα. Θέλω να πω, δεν θα ήταν οι μόνες ταινίες που θα γίνονταν. Θα ήταν αυτές οι ταινίες μεταξύ άλλων ταινιών. Αλλά, ξέρετε, είμαι σχεδόν 60, οπότε ναι. Όχι, δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος μαζί τους», είπε ο Ταραντίνο.

Αλλά ο Ταραντίνο, ο οποίος ορκίζεται ότι δεν θα κάνει ποτέ ταινία της Marvel, εξακολουθεί να αμφισβητεί την πολιτιστική πανταχού παρουσία του MCU. «Το μόνο πράγμα που με εκνευρίζει είναι ότι φαίνεται πως μόνο τέτοιου είδους ταινίες θέλουν να γίνονται. Και είναι τα μόνα πράγματα που φαίνεται να προκαλούν οποιοδήποτε είδος ενθουσιασμού μεταξύ των φανς ή ακόμα και των στούντιο που τα φτιάχνει. Για αυτά μόνο είναι ενθουσιασμένοι. Και, ξέρετε, είναι απλώς το γεγονός ότι αποτελούν ολόκληρη την αναπαράσταση αυτής της εποχής των ταινιών αυτή τη στιγμή.»

Και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χώρος για οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου».