Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Animation

of 10

To Flix μετράει αντίστροφα μέχρι την 96η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, με προβλέψεις και προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία.

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Animation

Οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερου Animation είναι φέτος:

Spider-Man: Across the Spider-Verse Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν

Φέτος ο αγώνας θα δοθεί ανάμεσα σε δυο ταινίες – το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» και το «Αγόρι και ο Ερωδιος» και οι δυο εξαιρετικές ταινίες, η καθεμιά τους για τους δικούς της λόγους - τόσο αφηγηματικά όσο και σχεδιαστικά.

Από τη μια το πρώτο «Spider-Man» είχε κερδίσει επάξια το συγκεκριμένο βραβείο πέντε χρόνια πριν, το 2019, και το άξιο σίκουελ θριάμβευσε στα βραβεία Annie (για τις καλύτερες ταινίες animation της χρονιάς). Από την άλλη ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι έχει να κερδίσει Οσκαρ από το 2002 με το «Spirited Away».

Η αρκετά προσωπική και ίσως τελευταία ταινία στη φιλμογραφία του Μιγιαζάκι έχει καταφέρει να σαρώσει τα βραβεία των κριτικών ενώσεων και να πάρει την Χρυσή Σφαίρα αλλά και το BAFTA για το Καλύτερο Animation, οπότε μάλλον προκρίνεται ως φαβορί για το Οσκαρ.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι δύο ταινίες, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το outsider του «O Φίλος μου το Ρομπότ» (που κέρδισε το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Βραβείο), αλλά και για τη διαρκή γοητεία της Diseny/Pixar ακόμη και στις πιο αδύναμες στιγμές τους. Η υποψηφιότητα του LGBTQ+ «Nimona» είναι ήδη αρκετή για την εκπροσώπηση και τη συμπερίληψη, τόσο σε επίπεδο φαντασίας όσο και... πραγματικότητα.

boy andt he heron Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Θα κερδίσει το Οσκαρ: Aν συνεχίσει τη φόρα που έχει πάρει το «Αγορι και ο Ερωδιός» τότε σίγουρα θα πάρει και το Οσκαρ
Θα έπρεπε να κερδίσει: Η αλήθεια είναι πως όποιες από τις δυο αυτές ταινίες το κερδίσει το αξίζει και με το παραπάνω.
Το Flix θα έδινε το Οσκαρ: Αν χρειαζόταν οπωσδήποτε να το δώσουμε σε μια από αυτές τις ταινίες τότε (με πολύ μικρή διαφορά) θα το δίναμε στο «Αγόρι και τον Ερωδιό» ως μια συνολική αναγνώριση στο έργο του σπουδαίου Χαγιάο Μιγιαζάκι.


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς