Buzz

Ο Τομ Χανκς για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ με το «Lucky Guy» της Νόρα Εφρον!

of 10

Αν είναι να κάνεις ντεμπούτο στο θεάτρο, κάντο σαν ένα φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που σημάδεψε τη ζωή σου. Αυτό σκέφτηκε ο Τομ Χανκς που θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι με το «Lucky Guy» της Νόρα Εφρον, με την οποία συνεργάστηκε στο «Aγρυπνος στο Σιάτλ» και το «Εχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή Σας».

Ο Τομ Χανκς για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ με το «Lucky Guy» της Νόρα Εφρον!
Ο Τομ Χανκς και η Νόρα Εφρον στα γυρίσματα του «Εχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή Σας»

«Ηταν η περιέργεια της δημοσιογράφου που έκανε την Νόρα την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα που ήταν. Το γράψιμό της ήταν αποτελούνταν πάντοτε από φωνή και λεπτομέρεια. Θυμάμαι πως της είχα στείλει κάποτε κάτι που προσπαθούσα να γράψω και η απάντηση της ήταν τρεις λέξεις «Φωνή! Φωνή! Φωνή!». Διαβάζοντας το έργο της από την δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα είναι σαν να την ακούω κατά τη διάρκεια ενός δείπνου τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα έργα της - όλη αυτή η φωνή και η λετπομέρεια - είναι οικουμενικά».

Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από ένα κείμενο που έγραψε ο Τομ Χανκς λίγο μετά το θάνατο της Νόρα Εφρον τον Ιούνιο του 2012, εξυμνώντας τη δημοσιογράφο, θεατρική συγγραφέα, σεναριογράφο, σκηνοθέτιδα και κυρίως μια από τις καλύτερες φίλες του και αυτήν που είδε από νωρίς πως ο Χανκς έκρυβε μέσα του κάτι από την «all - american» αθωότητα ενός σύγχρονου Τζέιμς Στίουαρτ.

2 O Τομ Χανκς μαζί με τη Νόρα Εφρον και την Μεγκ Ράιαν στα γυρίσματα του «Εχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή Σας»

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο πως το ντεμπούτο του Χανκς στο Μπρόντγουεϊ θα γίνει με ένα έργο της Εφρον και μάλιστα με το «Lucky Guy», το οποίο αφηγείται την άνοδο, την πτώση και την άνοδο του διάσημου και βραβευμένου με Πούλιτζερ αρθογράφου της New York Post και της New York Daily, Μάικ ΜακΑλαρι ο οποίος άλλαξε τον τρόπο που η Αμερική αντιμετώπιζε μέχρι την εμφάνισή του το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στην πολύκροτη καριέρα του, μέχρι και το θάνατό του από καρκίνο σε ηλικία 41 ετών, ο ΜακΑλαρι υπήρξε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, κυρίως λόγω των αποκαλυπτικών του ρεπορτάζ για την αστυνομία και τη βία στην Αμερική, ενώ στις αρχές του '90 υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο μιας μήνυσης εναντίον του από μια 29χρονη κοπέλα η οποία υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στο Πανεπιστήμιου του Yale, με τον ΜακΑλαρι να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της και να υποστηρίζει πως ο βιασμός ήταν φτιαχτός προκειμένου να αναδειχθεί πιο έντονα το φεμινιστικό αίτημα του υποτιθέμενου θύματος. Το δικαστήριο θα τον αθώωνε το 1997 και μια χρονιά αργότερα, το 1998 θα κέρδιζε το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης του Αμπνερ Λούιμα, ενός Αϊτινού κατοίκου της Νέας Υόρκης που κακοποιήθηκε βίαια από την αστυνομία της πόλης.

Το «Lucky Guy» ήταν αρχικά προορισμένο για να γίνει ταινία, αλλά με απόφαση της ίδιας της Εφρον μετατράπηκε σε θεατρικό έργο, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Τζορτζ Σι Γουλφ (βραβευμένος με Τόνι για το «Angels in America») και θα ανοίξει στο Broadhurst Theater την 1η Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα για τη Νόρα Εφρον εδώ.