Buzz

Δεν θα γνωρίζουμε τίποτα για το «How Do You Live?» του Χαγιάο Μιγιαζάκι πριν την κυκλοφορία του

of 10

Σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας δεν θα υπάρχουν τρέιλερ και φωτογραφίες, ενώ η σύνοψη της πλοκής της θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό.

Δεν θα γνωρίζουμε τίποτα για το «How Do You Live?» του Χαγιάο Μιγιαζάκι πριν την κυκλοφορία του

Εχουμε συνηθίσει, πριν κυκλοφορήσει μια οποιαδήποτε ταινία, να βλέπουμε κάποια τρέιλερ, μερικές φωτογραφίες και σίγουρα κάποια, μικρή έστω, σύνοψή της. Αλλά για την καινούργια ταινία του Studio Ghibli «How Do You Live?», σε σκηνοθεσία του Χαγιάο Μιγιαζάκι, φαίνεται πως θα πάμε στην αίθουσα χωρίς να ξέρουμε απολύτως τίποτα.

Σε μια πρωτοφανή, τουλάχιστον για το στούντιο, κίνηση η νέα ταινία του Μιγιάζακι θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 14 Ιουλίου στην Ιαπωνία χωρίς κανένα προωθητικό υλικό, όπως τρέιλερ, φωτογραφίες και σύνοψη. Η μόνη επίσημη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο μια αφίσα με ένα πουλί.

Διαβάστε ακόμα: Εχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Χαγιάο Μιγιαζάκι «How Do You Live?»

how do you live?

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Bungei Shunju, που είναι τώρα διαθέσιμο στο YouTube, ο πρόεδρος και παραγωγός του Studio Ghibli Τόσιο Σουζούκι εξήγησε την ασυνήθιστη στρατηγική ως ένα τέχνασμα για να ανοίξει τις ορέξεις των θαυμαστών. «Θα πρέπει να δουν μόνοι τους το τι είναι η ταινία. Και για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να πάνε στο σινεμά», δήλωσε ο Σουζούκι.

Το «Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka» (ή «How Do You Live?», στα αγγλικά), αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκεζανμπούρο Γιοσίνο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1937 και ακολουθεί τον δεκαπεντάχρονο Κοπέρου και τον θείο του οι οποίοι μετακομίζουν σε μια νέα γειτονιά, την ώρα που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με το bullying, τη φτώχεια, προβλήματα στο σχολείο, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει μπροστά. Αλλά ο Σουζούκι είπε ο Μιγιαζάκι απλά «δανείστηκε μόνο τον τίτλο», υπονοώντας ότι οι περιγραφές της πλοκής που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο με βάση τις περιλήψεις του μυθιστορήματος του Γιοσίνο μπορεί να είναι εσφαλμένες. Ο Μιγιαζάκι, ωστόσο, στο παρελθόν είχε αποκαλέσει το «How Do You Live?» ένα από τα αγαπημένα του βιβλία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας σε άλλες χώρες πέραν της Ιαπωνίας.