Industry

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επιστρέφει στη Νίσυρο για 26η χρονιά

of 10

Μάθετε τα πάντα για το διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου «MFI Script 2 Film Workshops» που διοργανώνει φέτος το Ινστιτούτο.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επιστρέφει στη Νίσυρο για 26η χρονιά

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επιστρέφει στη Νίσυρο για 26η χρονιά. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, περισσότεροι από 70 σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί από 24 διαφορετικές χώρες, θα συναντηθούν στο νησί για να εξελίξουν τις ιδέες και τα σενάριά τους, συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops που διοργανώνει το Ινστιτούτο.

Διαβάστε ακόμη: 4o Evia Film Project: Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε

Μέσα από εντατικά ομαδικά εργαστήρια και εξατομικευμένες συναντήσεις με έμπειρους επαγγελματίες του κινηματογράφου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε βάθος τα έργα τους. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από διαλέξεις και masterclasses,προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και απαιτητική εκπαιδευτική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε δύο επιτόπια εργαστήρια — με το πρώτο να πραγματοποιείται στη Νίσυρο και το δεύτερο τον Οκτώβριο στην Αστυπάλαια — καθώς και σε δύο διαδικτυακά.

MFI Script 2 Film Workshops

Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει:

Εργαστήριο «AI για Σεναριογράφους: Empowering Storytelling» με τον Oliver Schütte, (Γερμανία), σεναριογράφο, καθηγητή και σύμβουλο σεναρίου με πολυετή εμπειρία στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζουν τη δημιουργική γραφή και ιδρυτή του Scriptforum, του πρώτου γερμανικού forum για την ανάπτυξη σεναρίου.

Project Development Sessions σε μικτές ομάδες, υπό την καθοδήγηση της Marjorie Bendeck (Γερμανία), Pitching Expert και συν-διευθύντρια του Φεστιβάλ Connecting Cottbus.

Group Meetings για την ανάπτυξη των σεναρίων υπό την σκοπιά της παραγωγής με τον Simón de Santiago, παραγωγό με σημαντική παρουσία στο διεθνές σινεμά, γνωστό για τις ταινίες «Η Θάλασσα Μέσα Μου», «Αγορά», «Regression» του Alejandro Amenábar και «Biutiful» του Alejandro González Iñárritu.

Case Study και προβολή της ταινίας «The Blue Star» του Javier Macipe, ακολουθούμενη από Q&A με τον Simón de Santiago, παραγωγό της ταινίας.

Individual meetings με την Αγγελική Βέργου (Ελλάδα), επικεφαλής της Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Individual meetings με την Martina Bleis (Γερμανία), επικεφαλής της αγοράς Berlinale Co-Production Market, ειδική στις διεθνείς συμπαραγωγές.

Διαδικτυακό Masterclass «From tutor shadow to script consultant» αποκλειστικά για τους εκπαιδευόμενους story editors, από την Isabelle Fauvel (Γαλλία), παραγωγό με τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη project και συνεργάτιδα σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως Torino Film Lab και ACE Producers.

MFI Script 2 Film Workshops


Aναζητήστε περισσότερες πληροφορίες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Μεσογειακoύ Ινστιτούτου Κινηματογράφου, καθώς και στα προφίλ του σε Facebook και Instagram.