Industry

Ξεκίνησαν προπαραγωγή τα 3 sequels του «Avatar»

of 10

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν αστειευόταν καθόλου όταν το δήλωνε πριν από λίγο καιρό: θα ήθελε να έχει ένα και δύο και τρία sequels για το «Avatar». Και η Twentieth Century Fox δεν του χάλασε το χατήρι...

Ξεκίνησαν προπαραγωγή τα 3 sequels του «Avatar»

Ο Κάμερον το είχε αποκαλύψει πριν από ένα χρόνο περίπου: δε θα περιοριζόταν σε ένα, αλλά θα ετοίμαζε 3 sequels του «Avatar» τα οποία θα γύριζε ταυτόχρονα. «Είμαι ταγμένος. Τελεία. Αυτό ήταν για μένα. Θα φτιάξω τα Avatar 2, Avatar 3, Avatar 4 - μπορεί και περισσότερα! Δε θα αποπροσανατολιστώ, δε θα κάνω παραγωγές άλλων σκηνοθετών για λίγο..» είχε δηλώσει στους New York Times.

Να που έφτασε η μέρα λοιπόν για αυτό το γιγαντιαίο πρότζεκτ να ξεκινήσει. Σύμφωνα με το Variety, ο Κάμερον προσέλαβε τους σεναριογράφους του. Πρόκειται για τον Τζος Φρίντμαν («Πόλεμος των Κόσμων»), τους Ρικ Τζάφα & Αμάντα Σίλβερ («Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση») και Σέιν Σαλέρνο («Αγριότητα»).

Αυτή η ομάδα ειδικευμένων σεναριογράφων στο σινεμά φαντασίας θα συνεργαστεί μαζί του στα σενάρια των «Avatar 2, 3 & 4».

Ο Κάμερον εμμένει στη σκέψη να τα πραγματοποιήσει και τα τρία ταυτόχρονα, ξεκινώντας γύρισμα μέσα στο 2014. Αυτό σημαίνει ότι η πρεμιέρα του πρώτου δρομολογείται για τον Δεκέμβριο του 2016, του δεύτερου Χριστούγεννα του 2017 και του τρίτου ένα χρόνο μετά.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά ο Τζέιμς Κάμερον μιλούσε για τριλογία. Και, καθώς είναι γνωστό το κόλλημά του με την τεχνολογία του 3D, είχε δηλώσει ότι θα γύριζε τα «Avatar 2» και «Avatar 3» σε πιο γρήγορες ταχύτητες - 60 καρέ το δευτερόλεπτο. «Το πιο ρεαλιστικό 3D απαιτεί την 60καρέ/δεύτερο τεχνολογία» είχε πει πριν από λίγους μήνες.

Τι να έγιναν επίσης τα σχέδια του Κάμερον για το «The Informationist»; Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να γυρίσει αυτό το πρότζεκτ πριν ξεκινήσει την μεγάλη περιπέτεια των «Avatar». Tο «The Informationist» βασίζεται σ’ ένα από τη σειρά μυθιστορημάτων του Τέιλορ Στίβενς, με ηρωίδα τη Βανέσα Μάικλ Μανρό, μια κοπέλα που μεγάλωσε ανάμεσα σε εμπόρους όπλων και ριψοκίνδυνους τυχοδιώκτες κι εξελίχθηκε σε επί πληρωμή πληροφοριοδότη για τους πλούσιους που μπορούν να πληρώνουν την αμοιβή της: πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών, πολυεκατομμυριούχους ιδιώτες.

Μάλλον όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο χρήμα. Το πρώτο «Avatar» κέρδισε παγκοσμίως 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Twentieth Century Fox θέλει να επαναλάβει το ρεκόρ. Μία και δύο και τρεις φορές...