Buzz

ΚΙΝΟ Athens @ Δαναός κάθε δεύτερη Τρίτη

of 10

Κάθε δεύτερη Τρίτη, το KINO Athens διοργανώνει προβολές σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό.

ΚΙΝΟ Athens @ Δαναός κάθε δεύτερη Τρίτη

To KINO Athens, μέλος του Athens Culture Net (ACN) του Δήμου Αθηναίων, είναι μιας διεθνής κοινότητα διοργάνωσης προβολών, που γεφυρώνουν το σινεμά με τις εικαστικές τέχνες, μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, προ(σ)καλώντας τους θεατές να επαναπροσδιορίσουν τα όσα ήξεραν μέχρι τώρα για τις οπτικές τέχνες. To KINO Athens εμπνέεται από τη μακροχρόνια ιστορία των εναλλακτικών art spaces της Νέας Υόρκης και εξερευνά συνεχώς νέους τρόπους αναπαράστασης, συνδυάζοντας τα διάφορα είδη τέχνης με το πειραματικό σινεμά και το ντοκιμαντέρ.

Συνεχίζοντας τις δράσεις του και ετοιμάζοντας ήδη το πρώτο του Φεστιβάλ, το KINO Athens διοργανώνει προβολές σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό κάθε δεύτερη Τρίτη. Οι προβολές, αφιερωμένες στο ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο (ανάμεσά τους δύο ταινίες του βασιλιά του mumblecore Αντριου Μπουγιάλσκι σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα) συνδυάζονται με ζωντανές συζητήσεις και όλες οι ταινίες προβάλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους (όπου η ομιλούσα γλώσσα δεν είναι η αγγλική).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kino Athens στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook

funny ha ha

Τρίτη 22 Νοεμβρίου | Funny Ha Ha (Αστείο.. χα χα χα) του Αντριου Μπουγιάλσκι

Η Μάρνι στα 23 της περιπλανιέται αναζητώντας αγάπη και εργασία στο βραβευμένο από τους κριτικούς ντεμπούτο «Funny Ha Ha» του Άντριου Μπουγιάλσκι. Οι διάλογοι της ταινίας μοιάζουν αυτοσχεδιαστικοί και ο αφηγηματικός της ρυθμός είναι χαλαρός και πολύπλευρος, καθώς δημιουργεί ένα επιδέξιο ομαδικό πορτρέτο των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου - των φίλων, των συναδέλφων και των επίδοξων εραστών της Μάρνι. Αλλά αυτή η ατημέλητη διάθεση είναι λίγο παραπλανητική, καθώς η ταινία έχει ταυτόχρονα σαφές σχήμα και νόημα. Μέχρι το τέλος της ταινίας, ο Μπουγιάλσκι αποδεικνύεται ένας από τους πιο οξυδερκείς και ευφυείς ανεξάρτητους δραματουργούς της Αμερικής. Ξέρει να χρησιμοποιεί επιδέξια το φιλμ των 16 χιλιοστών, για να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα περίεργα γεγονότα και τους επίμονους γρίφους της σύγχρονης ζωής των νέων.

beeswax

Τρίτη 06 Δεκεμβρίου | Beeswax του Αντριου Μπουγιάλσκι

Οι προσωπικές και επαγγελματικές περιπέτειες των δίδυμων αδελφών Τζίνι και Λόρεν, που ζουν στο Όστιν του Τέξας. Η Τζίνι είναι συνιδιοκτήτρια ενός καταστήματος vintage ρούχων με την Αμάντα, μια ημι-αποξενωμένη φίλη της, η οποία φοβάται ότι προσπαθεί να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η Λόρεν ζει μια πιο χαλαρή, λιγότερο περιοριστική ζωή και σκέφτεται να φύγει εντελώς από τη χώρα. Οταν η Τζίνι λαμβάνει ένα μήνυμα στο email της από την Αμάντα που την απειλεί με μήνυση, καλεί τον πρώην φίλο της, φοιτητή της Νομικής, Μέριλ, να τη βοηθήσει. Ανυπόμονος να αποσπάσει την προσοχή του από τα δικά του προβλήματα, ξεκινάει να βοηθάει τις αδελφές με τα δικά τους.

sisters with transistors

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου | Sisters with Transistors της Λίσα Ρόβνερ

Η άγνωστη ιστορία των πρωτοπόρων γυναικών της ηλεκτρονικής μουσικής, σημαντικών συνθετριών που αγκάλιασαν τις μηχανές και τις απελευθερωτικές τεχνολογίες τους, για να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και ακούμε μουσική σήμερα. Σε αφήγηση της Λόρι Αντερσον.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kino Athens στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook