Buzz

Film Club στο Ινστιτούτο Goethe με Ethnofest, Κρις Μαρκέρ και Βέρνερ Χέρτσογκ

of 10

Βραδιά κινηματογραφικών προβολών από το Ethnofest και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Film Club στο Ινστιτούτο Goethe με Ethnofest, Κρις Μαρκέρ και Βέρνερ Χέρτσογκ

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14–16, 106 72 Αθήνα) ανοίξτε το βλέμμα σε δύο από τα πιο εμβληματικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών, το «Sans soleil» του Κρις Μαρκέρ και «Lektionen in Finsternis» του Βέρνερ Χέρτσογκ.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος Film Club, μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut Athen, που περιλαμβάνει μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, η οποία αναπτύσσεται σε ξεχωριστά «επεισόδια» τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Goethe-Institut σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, θα προβληθούν ταινίες από την πλούσια Ταινιοθήκη του Goethe-Institut μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club.

To τρίτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen, σε επιμέλεια του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 ο Βέρνερ Χέρτσογκ γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια και έτσι οι προβολές έχουν διπλή αφορμή.

Lektionen in Finsternis

20:00 Lektionen in Finsternis [Μαθήματα στο Σκοτάδι] του Βέρνερ Χέρτσογκ, Γερμανία, 1992, 52′

Λίγο πριν από το τέλος του Δεύτερου Πολέμου του Κόλπου, τα ιρακινά στρατεύματα έβαλαν φωτιά σε πετρελαιοπηγές καθώς υποχωρούσαν από το Κουβέιτ. Ο Herzog και ο εικονολήπτης του προσπαθούν να αποτυπώσουν το ακατανόητο, την αποκάλυψη, με κινηματογραφικά μέσα, και να δείξουν τι έχει απομείνει πίσω. | Στα γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Sans Soleil 607

21:10 Sans Soleil (Χωρίς Ηλιο) του Κρις Μαρκέρ, Γαλλία, 1983, 100′

Μία σκέψη σε εικόνες για διάφορες χώρες, από την Ισλανδία ως την Γουινέα-Μπισάου, περνώντας από την Ιαπωνία. Γράμματα ενός free-lance εικονολήπτη διαβάζονται από μια άγνωστη γυναίκα. Δύο χώρες του έχουν τραβήξει ιδιαιτέρως την προσοχή: η σύγχρονη Ιαπωνία και η Γουινέα-Μπισάου, μετά την αποτυχημένη της επανάσταση. | Στα γαλλικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Goethe-Institut Athen.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ινστιτούτου Goethe.