Buzz

Ηρθε ξανά η ώρα να δεις βελγικό σινεμά που αξίζει - από το σπίτι σου!

of 10

Το Festival Scope σας δίνει την ευκαιρία να δείτε εντελώς δωρεάν 15 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από το βελγικό σινεμά που τραβάει την προσοχή ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Ηρθε ξανά η ώρα να δεις βελγικό σινεμά που αξίζει - από το σπίτι σου!

Ο οργανισμός Wallonie Bruxelles International, το γραφείο Wallonie Bruxelles Images γιορτάζουν κάθε Σεπτέμβρη το βελγικό σινεμά και προτείνουν 15 ταινίες (5 ταινίες μυθοπλασίας, 5 ντοκιμαντέρ και 5 ταινίες μικρού μήκους) που ξεχώρισαν, βραβεύθηκαν με τα μεγαλύτερα βραβεία και αποτελούν ένα τέλειο δείγμα της αφρόκρεμας του βέλγικου σινεμά των τελευταίων χρόνων.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα, όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν για 1000 θεάσεις.

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ταινίας για να τη δείτε δωρεάν κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Festival Scope.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Nue Propriete

Η Ιδιοκτησία (Nue Propriété) του Γιοακίμ Λαφός, 2006

Η Πασκάλ ζει με τους δίδυμους γιούς της σε μια φάρμα, την οποία σκέφτεται να πουλήσει. Η έντονη αντίδραση του ενός από τα παιδιά θα οδηγήσει σε σύγκρουση, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Let the Corpses Tan

Ασε τα Πτώματα να Μαυρίσουν (Laissez Bronzer Les Cadavres) των Ελέν Κατέ και Μπρούνο Φορζανί, 2016

Ενα βουτηγμένο στο μεσογειακό γαλάζιο, άγριας ομορφιάς τοπίο. Μία συμμορία αδίστακτων εγκληματιών που αναζητούν καταφύγιο ύστερα από μία φονική ενέδρα. Μία ιδιότροπη γυναίκα και οι άντρες που προσπαθούν να δώσουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά της. Μια βίλα στη μέση των βράχων και όλα τα ερείπια που την περιβάλλουν. Ενας συγγραφέας και η απρόσκλητη εισβολή των οικογενειακών του εκκρεμοτήτων. Δύο αστυνομικοί που σπεύδουν στο καθήκον. Σφαίρες, αίμα, χρυσός και ήλιος. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, μια χρυσή Θεά που βασιλεύει στις φαντασιώσεις, σαγηνεύοντας και απορρίπτοντας τους ακολούθους της.

Paris PIeds Nus

Ξυπόλυτοι στο Παρίσι (Paris Pieds Nus) των Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον, 2016

Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την 93χρονη θεία της Μάρθα που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα μπαίνει στο πρώτο αεροπλάνο και ανακαλύπτει πως η θεία είναι εξαφανισμένη.

Baden Baden

Baden Baden της Ρέιτσελ Λανγκ (2016)

Οταν η Ανα, 24 ετών, τελειώνει τη δουλειά της σε ένα γύρισμα στο Βέλγιο, αλλάζει όλα της τα σχέδια μέσα σε μια νύχτα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ζήσει ξανά έναν παλιό έρωτα που ζωντανεύει ξανά και θα πρέπει να φροντίσει τη γιαγιά της που θα σπάσει το ισχίο της.

Si le vent

Si Le Vent Souleve les Sables της Μαριόν Χάνσελ (2006)

Η έρημος καίει τα πάντα. Δεν υπάρχει νερό. Η απειλή ενός πολέμου είναι κοντά. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού φεύγουν προς το νότο. Ο Ράνε αποφασίζει να πάει ανατολικά με τα τρία του παιδιά και τη συζυγό του, Μούνε.


ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Silent Voice

Silent Voice του Ρέκα Βάλερικ (2020)

Ο Καβάζ, ένας παλαιστής, το έχει σκάσει από την Τσετσενία μετά την αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας του από τον αδερφό του ο οποίος τον απείλησε να τον σκοτώσει. Στις Βρυξέλλες ξεκινάει μια καινούρια ζωή, φτιάχνοντας ταυτόχρονα και μια νέα ταυτότητα που θα τον κρατήσει ανεξάρτητο και ζωντανό.

La Place de l' homme

La Place de l' Homme της Κολίν Γκραντό (2019)

Αντρες ηλικίας από 20 μέχρι 40 που έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και μια έκτρωση μιλούν για την εμπειρία τους και τα συναισθήματά τους.

Overseas

Overseas της Σουνγκ-Α-Γιούν (2019)

Σε μια σχολή οικιακών βοηθών, όπως πολλές στις Φιλιππίνες, οι υποψήφιες πρέπει να προετοιμαστούν για να εγκαταλείψουν τη χώρα και να έρθουν αντιμέτωπες με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εκτός συνόρων.

By the Name of Tania

By the Name of Tania των Μέρι Χιμένεθ και Μπενεντίκτ Λιενάρ (2019)

Μια νεαρή γυναίκα αναγκάζεται στην πορνεία όταν η προσπάθεια της να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμο του χωριού της στο βόρειο Περού αποτυγχάνει. Η ιστορία της γίνεται ένα με την καταστροφή του τοπίου, στις όχθες του Αμαζονίου, σε ένα κόσμο που χάνει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του.

Petit Samedi

Petit Samedi της Παλόμα Σερμόν-Ντάι (2020)

Ο Νταμιέν Σαμντί ζει σε ένα χωριό στη Γουαλονία. Δουλεύει περιστασιακά ως κηπουρός και έχει πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του. Μια ζωή που δεν προδίδει καθόλου πως ο Σαμντί ήταν χρήστης ηρωίνης για περισσότερα από 20 χρόνια.


ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

D'un Chateau l' Autre

D' un Chateau L' Autre του Εμανουέλ Μαρ (2018)

Ανοιξη 2017. Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο 25χρονος Πιερ αναγκάζεται να συγκατοικήσει με την 75χρονη ανάπηρη Φρανσίν, προκειμένου να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα πανεπιστήμιο του Παρισιού. Οι πολιτικές τους θέσεις είναι διαφορετικές αλλά μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ανακαλύψουν πως δεν βρίσκονται πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον.

Les Corps Etrangers

Les Corps Etrangers της Λόρα Γουάντελ (2014)

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης σε μια δημοτική πισίνα, ένας φωτογράφος πολέμου έρχεται αντιμέτωπος με τα βλέμματα των άλλων και τη δυσκολία του να αποδεχτεί το σώμα του. Ο φυσιοθεραπευτής που τον βοηθάει θα προσπαθήσει να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στον ασθενή του και τον κόσμο γύρω του.

Braquer Poitiers

Braquer Poitiers του Κλοντ Σμιτζ (2018)

Ο Τομά και ο Φράνσις απαγάγουν τον Γουίλφριντ, ιδιοκτήτη ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων. Παρά τα φαινόμενα, αυτός δείχνει να διασκεδάζει με την παρέα τους, αφού μέχρι πρότινος ζούσε μια μοναχική ζωή.

Mort a Vignole

Mort a Vignole του Ολιβιέ Σμόλντερς (1998)

Γυρίζοντας μια ταινία στη Βενετία, ένας σκηνοθέτης ανακαλύπτει πως οι φωτογραφίες της οικογένέιάς του αφηγούνται ιστορίες αγάπης και θανάτου.

Lucia

Lucia en el Limbo της Βαλεντίνα Μορέλ (2019)

H 16χρονη Λουσία θέλει να ξεφορτωθεί δύο πράγματα πάση θυσία: τις ψείρες και την παρθενιά της.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τις δείτε στο επίσημο site του Festival Scope.

wallonie