Buzz

Ο Τζέιμς Γκαν ανακοίνωσε το πρώτο κεφάλαιο του νέου DCU με τίτλο «Gods and Monsters»

of 10

Το πρώτο κεφάλαιο θα αποτελείται από δέκα νέα πρότζεκτς, ανάμεσά τους και καινούργιος Superman, καινούργιος Batman και μια σειρά, αλά «Game of Throne» με την Wonder Woman.

Ο Τζέιμς Γκαν ανακοίνωσε το πρώτο κεφάλαιο του νέου DCU με τίτλο «Gods and Monsters»

Εδώ και αρκετό καιρό οι νέοι CEO της DC Studios Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, είχαν υποσχεθεί πως θα παρουσίαζαν το νέο πλάνο για το κινηματογραφικό σύμπαν της DC, μετά και τις διάφορες αναδιοργανώσεις που έκαναν σε αυτό. Και επιτέλους μετά από τόσους μήνες αναμονής, έχουμε τις πρώτες, ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Χτες οι Γκαν και Σάφραν, παρουσίασαν τις δέκα ταινίες για το νέο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, το οποίο θα αποτελείτε από ελάχιστα σίκουελ του τωρινού. Oλες αυτές οι ταινίες θα ξεκινήσουν μετά τα γεγονότα της ταινίας «The Flash», που θα παιχτεί στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2023, το οποίο φημολογείται ότι χρησιμοποιεί το ταξίδι στο χρόνο για να επαναφέρει το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος, ώστε ο Γκαν και ο Σάφραν να ξεκινήσουν από το μηδέν και, από ό,τι φαίνεται, η επανεκκίνηση του κύριου franchise που θα κάνουν δεν είναι ολοκληρωτική αλλά αρκετά ουσιαστική.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Γκαν λέει πως ο Superman είναι η κύρια προτεραιότητα των DC Studios

superman legacy

the brave and the bold

Αντί για τις φάσεις της Marvel, η DC πρόκειται να χωρίσει το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν σε κεφάλαια, με το πρώτο κεφάλαιο έχει τίτλο «Gods and Monsters». Συνολικά, το πρώτο κεφάλαιο θα αποτελείται από επτά ταινίες και τρεις σειρές. Η κινηματογραφική πλευρά θα ηγείται από την ταινία επανεκκίνησης του Superman, σε σενάριο του ίδιου του Γκαν, που έχει τίτλο «Superman: Legacy» με ημερομηνία κυκλοφορίας 11 Ιουλίου 2025. Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν είναι ασαφείς, αλλά ξέρουμε ότι θα επικεντρωθεί σε έναν νεότερο Superman, με τα πρώτα βήματα του Κλαρκ Κεντ στην Daily Planet. Πάντως ο Χένρι Κάβιλ δεν θα επιστρέψει ως Superman.

Επίσης ανακοινώθηκε και η ταινία «Supergirl: Woman of Tomorrow», με άγνωστες περεταίρω πληροφορίες μέχρι στιγμής, αλλά και το «The Brave and the Bold», μια ταινία του Batman που θα επικεντρώνεται στον Batman και τον Ντέμιαν Γουέιν, μια εκδοχή του Robin που είναι γιος του Μπρους Γουέιν και της Τάλια αλ Γκουλ Talia al Ghul, και επομένως εγγονός του κακού Ρας αλ Γκουλ.

Το «Paradise Lost» θα είναι μια σειρά τύπου «Game of Throne» που θα διαδραματίζεται στη Θεμισκίρα, τη γη του Αμαζόνων από την οποία προέρχονται η Wonder Woman και όλες οι πολεμίστριες αδερφές της. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία εάν θα πρωταγωνιστήσει η Γκαλ Γκαντότ, αλλά μάλλον αμφίβολο μετά τα όσα έχουν γίνει.

Διαβάστε ακόμα: Πέφτουν κεφάλια στην DC. Ακυρώθηκε το «Wonder Woman 3» και ίσως και το «Man of Steel 2»

the authority

creature commandos

Άλλη μια νέα ταινία θα είναι και το «Booster Gold». Ο ήρωάς της, ο Μάικλ Τζον Κάρτερ, είναι μέλος της Justice League σε ορισμένες ενσαρκώσεις της, αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της DC, καθώς έχει χτιστεί πάνω σε ένα ψέμα. Η αρχική ιστορία του κόμικ παρουσιάζει τον Κάρτερ ως έναν ντροπιασμένο και απαξιωμένο αθλητή από το μέλλον ο οποίος χρηματίστηκε για να χάσει σκόπιμα αρκετούς αγώνες. Ο ίδιος κλέβει αντικείμενα από ένα μουσείο υπερήρωων και επιστρέφει στη σημερινή εποχή σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει από την αρχή και να βρει την προσωπική του λύτρωση, αλλά τελικά το μυστικό του αποκαλύπτεται.

Το «Creature Commandos» θα είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων της DC με μια ομάδα η οποία αποτελείτε από έναν άνθρωπο ως αρχηγό της, έναν λυκάνθρωπο, έναν βρικόλακα, ένα τέρας του Φρανκενστάιν και μια γοργόνα, και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 1980 στο τεύχος #93 του «Weird War Tales».

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί πριν από μήνες, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε ότι η Βαϊόλα Ντέιβις θα πρωταγωνιστήσει στη δική της σειρά που βασίζεται στον spin-off του χαρακτήρα της από το «The Suicide Squad», της Αμάντα Γουόλερ, αρχηγού της μυστικής ομάδας Task Force X, με τίτλο «Waller».

Επίσης άλλη μια σειρά θα είναι και το «Lanterns», οι οποία θα επικεντρώνεται στην ομάδα των Green Lanterns, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Αλλη μια ταινία που ανακοινώθηκε επίσης ήταν και το «The Authority», μια σκληροπυρηνική ομάδα η οποία δημιουργήθηκε από τους Γουόρεν Ελις και Μπράιαν Χιτς το 1999. Η ομάδα αντιμετώπιζε συχνά παγκόσμιες απειλές του πραγματικού κόσμου αντί για παραδοσιακούς κακούς και ως μέλη της είχε έναν Batman και έναν Superman βιο-μηχανικά κατασκευασμένους, οι οποίοι μάλιστα συνδέονταν μεταξύ τους και ρομαντικά.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Γκαν απαντά σε όλες τις φήμες για την αναδόμηση της DC

swamp thing

the lanterns

Τέλος ανακοινώθηκε και μια ταινία «Swamp Thing», η οποία θα κινείται στα πλαίσια του υπερφυσικού τρόμου.

Αυτά είναι τα δέκα projects που ανακοινώθηκαν χτες από τους Γκαν και Σάφραν και θα αποτελούν το πρώτο κεφάλαιο του νέου DCU. Μέσα σε αυτά δεν βλέπουμε πουθενά για τα σίκουελ της «Wonder Woman», «Aquaman», «Shazam!» και του «The Flash», αλλά ούτε ανακοινώσεις για την δεύτερη σεζόν του «Peacemaker», της επιτυχημένης σειράς του Γκαν.

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά δεν επηρεάζονται το σίκουελ του «The Batman», το οποίο έχει πλέον τίτλο «The Batman: Part IΙ» του Ματ Ριβς, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου 2025, και το «Joker: Folie à Deux» του Τοντ Φιλιπς, το οποίο ανακοινώθηκε ήδη πως θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου του 2024.