Buzz

Οικονομίδης σε 35mm στον Δαναό

of 10

Οι προβολές από φιλμ 35mm συνεχίζονται στο Δαναό με δύο ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη στις 6, 7, 14 και 15 Μαρτίου.

Οικονομίδης σε 35mm στον Δαναό

Μετά τις επιτυχημένες προβολές της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά Τσιγάρα» σε κόπια 35mm, ο Δαναός προβάλλει δύο ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη σε φιλμ, την «Ψυχή στο Στόμα» του 2006, δεύτερη ταινία του με συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και τον «Μαχαιροβγάλτη», νικητή του βραβείου Καλύτερης Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Δαναού.

ψυχή στο στόμα

Ψυχή στο Στόμα | 6 και 14 Μαρτίου στις 21.15

Ο Τάκης είναι ένας μεσήλικας, εργάτης σε βιοτεχνία, χωρισμένος, ξαναπαντρεμένος και με μωρό νεογέννητο. Με πιέσεις από παντού. Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η γυναίκα, ο εργοδότης, οι συγγενείς, οι φίλοι. Βία και καταπίεση. Λεκτική, ψυχική, σωματική. Όλοι εναντίον ενός και ο Θεός εναντίον όλων… Το αναμμένο φυτίλι απέχει αρκετά μέτρα από το μπαρούτι. Στο τέλος όμως το φθάνει.

Με την παρουσία του σκηνοθέτη

μαχαιροβγάλτης

Μαχαιροβγάλτης | 7 και 15 Μαρτίου στις 21.15

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μια εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατοίκον εργασία. Απομονωμένος σ ένα «γκρίζο» προάστιο της πόλης με μόνη παρέα τον θείο και τη θεία του, οι ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις αρχίζουν ν` αλλάζουν…

οικονομίδης