Buzz

Creative Greece #2: Κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους στην Ελλάδα

of 10

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Παντελής Παντελόγλου και η Καλλιόπη Χαραλάμπους μιλούν για το επίκαιρο ζήτημα της εκπαιδευτικής αξίας του κινηματογράφου αλλά και της δημιουργίας των θεατών του μέλλοντος.

Creative Greece #2: Κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους στην Ελλάδα

Το Creative Greece είναι η πρώτη σειρά podcasts του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA - Creative Europe MEDIA Desk Greece, με καλεσμένους δημιουργούς, προγραμματιστές φεστιβάλ, υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων που αλλάζουν το τοπίο της ελληνικής οπτικοακουστικής δημιουργίας σήμερα.

Το δεύτερο επεισόδιο έχει τίτλο «Κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους στην Ελλάδα: Φτιάχνοντας τους θεατές του μέλλοντος!» και καλεσμένους τον αναπληρωτή καλλιτεχνικς διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παιδικού Κινηματογράφου, Παντελή Παντελόγλου και τη διευθύντρια του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Καλλιόπη Χαραλάμπους.

Ακούτε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

ολυμπία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

children Παιδικό και Εφηβικό Διεθές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Από τα πιο επιτυχημένα και ανήσυχα στην Ελλάδα, το ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το διαρκώς ανερχόμενο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, φτιάχνουν τους θεατές του μέλλοντος.

Τι είναι όμως ένα παιδικό εφηβικό φεστιβάλ; Τι ορίζει μια ταινία για παιδιά; Τι διαφορά έχει από ένα φεστιβάλ «ενηλίκων»; Πόσο απαιτητικοί είναι οι ανήλικοι θεατές; Και πώς ένα φεστιβάλ μπορεί να κάνει τη νέα γενιά να αγαπήσει την αίθουσα;

Τις απορίες λύνουν ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παιδικού Κινηματογράφου, Παντελής Παντελόγλου και η διευθύντρια του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Καλλιόπη Χαραλάμπους.

Ακούτε το podcast στο Spotify και στο YouTube.

Creative Greece #2 | Δημοσιογραφική επιμέλεια: Flix.gr | Εκφώνηση: Λήδα Γαλανού | Ηχογράφηση - Μίξη: Mixer Productions | © Creative Europe MEDIA Desk Greece 2023