Buzz

Η Τσινόνιε Τσούκου λεει πως φταίει ο μισογυνισμός που το «Till» δεν είχε καμία υποψηφιότητα στα Οσκαρ

of 10

Η σκηνοθέτης θεωρεί πως για την απουσία της ταινίας της από τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ φταίει ο μισογυνισμός της βιομηχανίας προς τις Μαύρες γυναίκες.

Η Τσινόνιε Τσούκου λεει πως φταίει ο μισογυνισμός που το «Till» δεν είχε καμία υποψηφιότητα στα Οσκαρ

Οταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ την Τρίτη που μας πέρασε, το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως εντύπωση σε όλους ήταν ότι δεν υπήρχε καμία γυναίκα σκηνοθέτης στην πεντάδα για την Καλύτερη Σκηνοθεσία.

Μια από αυτές ήταν και η Τσινόνιε Τσούκου για την ταινία της «Till», η οποία ναι μεν αναγνωρίστηκε από τα SAGs και τα BAFTA για την ερμηνεία στη Ντανιέλ Ντέντγουαϊλερ, αλλά δεν πήρε καμία υποψηφιότητα για κάποιο Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: Τα Χρυσά Βατόμουρα ζητάνε συγγνώμη για την υποψηφιότητα της Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

till movie

Η ίδια ανέβασε στο Instagram της μια φωτογραφία με την ακτιβίστρια Μίρλι Εβερς-Γουίλιαμς (την οποία στην ταινία της ερμηνεύει η Τζέιμι Λοσον) γράφοντας τα εξής λόγια: «ζούμε σε έναν κόσμο και εργαζόμαστε σε βιομηχανίες που είναι τόσο επιθετικά αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της λευκότητας και στη διαιώνιση ενός ασύστολου μισογυνισμού προς τις μαύρες γυναίκες. Κι όμως, είμαι για πάντα ευγνώμων για το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου: Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε προκλήσεις ή εμπόδια, θα έχω πάντα τη δύναμη να καλλιεργώ τη δική μου χαρά, και αυτή η χαρά θα συνεχίσει να είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές αντίστασης.»

Η Τσούκου είχε γράψει ιστορία όταν το 2011 με την ταινία της «Clemency» έγινε η πρώτη Μαύρη γυναίκα σκηνοθέτης η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματική Ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance.

Δείτε την ανάρτησή της στο Instagram παρακάτω.