Buzz

100% χωρητικότητα σε covid-free κινηματογράφους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου

of 10

Επανέρχεται στα κανονικά η πληρότητα για τους (δυσεύρετους) covid-free κινηματογράφους.

100% χωρητικότητα σε covid-free κινηματογράφους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι περιορισμοί που αφορούσαν στην πληρότητα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, επιστρέφοντας στα κανονικά πλαίσια του 100%.

Πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους θα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ενταχθεί στο πακέτο των «ελευθεριών» που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η επιστροφή στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι ουσιαστικά δοκιμαστική καθώς τα μέτρα «ελευθερίας» θα επαναξιολογηθούν σε 15 ημέρες και η συνέχιση τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα στοιχεία που θα υπάρξουν.

Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιοι κινηματογράφοι ανά την επικράτεια είναι covid-free;

ολύμπιον

Εμείς αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε μόνο για το Ολύμπιον και τον Παύλο Ζάννα στη Θεσσαλονίκη, τις αίθουσες δηλαδή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Στους μεικτούς χώρους (όπου ανήκουν σχεδόν όλες οι αίθουσες στην Ελλάδα) η χωρητικότητα παραμένει στο 50% και η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόησησης ή rapid test 48 ωρών.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας κινηματογράφων δωδεκάμηνης δραστηριότητας, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού

επικαιροποιήμενες αίθουσες οκτώβριος 2021 επικαιροποιήμενες αίθουσες οκτώβριος 2021 επικαιροποιήμενες αίθουσες οκτώβριος 2021 επικαιροποιήμενες αίθουσες οκτώβριος 2021 επικαιροποιήμενες αίθουσες οκτώβριος 2021