Ενας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. 5 ύποπτοι, 0 αποδεικτικά στοιχεία. Ιντριγκες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση. Θα καταφέρει ο αστυνόμος Μπέκρας να βρει τον δολοφόνο;

Αυτή η πρόχειρη συρραφή από καθόλου αστεία σκετς ξεκινά με τον ανίκανο στυνομικό ήρωα του, να ονειρεύεται ότι έπιασε τον... Τζόκερ και λίγα λεπτά μετά να πέφτει από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Εκεί δηλαδή όπου θα έπρεπε να βρεθεί ολόκληρη η (ας την πούμε) «ταινία».

Το γεγονός ότι σε ένα γενικό πλάνο του σπιτιού του ήρωα αργότερα στην «ταινία» αντιλαμβάνεσαι ότι το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας όπως κι όλο το σπίτι βλέπει σε κήπο κι όχι σε πεζοδρόμιο όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ένας κάδος σκουπιδιών, είναι απλά λεπτομέρεια που κάποιος παρέβλεψε. Επίσης υποθέτουμε λεπτομέρειες θεώρησαν οι άνθρωποι πίσω από το «Χαλβάη 5-0» πράγματα όπως ένα έστω στοιχειωδώς ενδιαφέρον σενάριο, μια σκηνοθεσία που να μην είναι στην καλύτερη περίπτωση διεκπαιρεωτική ή μερικά γκαγκς που να λειτουργούν και «αστεία» που να σε κάνουν να γελάς αντί να καγχάζεις.

Δυστυχώς η πρώτη «ταινία» του «φαινόμενου Σεφερλή» είναι ακριβώς όπως την περιμέναμε: σαχλή, κακότεχνη, ακραία σεξιστική και γιατί όχι ρατσιστική και δυστυχώς αφόρητα βαρετή. Κι ακόμη χειρότερα, γεμάτη με περισσότερες σκηνές απ΄όσες ο ανθρώπινος νους μπορεί να αντέξει με τον Μάρκο Σεφερλή να φοράει μόνο τα εσώρουχά του. Ελεος.


Δείτε ακόμη: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι ο νέος Χριστόφορος Παπακαλιάτης (;) στο τρέιλερ του «...για πάντα»