Εξι φίλοι ηθοποιοί παγιδεύονται στο σπίτι του Τζέιμς Φράνκο καθώς περίεργες βιβλικές καταστροφές σαρώνουν το Λος Αντζελες. O κόσμος γύρω τους καταρρέει, οι προμήθειές τους λιγοστεύουν και ο εκνευρισμός από την ασφυκτική συμβίωση γίνεται όλο και πιο έντονος. Η φιλία τους δοκιμάζεται τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω, όταν τελικά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι και να τα βγάλουν πέρα με το τέλος του κόσμου.

Αυτή είναι η πιο αλλόκοτη, ανυψωτική κωμωδία που έχετε δει τελευταία. Η πρώτη αίσθηση είναι ότι ο Τζέιμς Φράνκο, ο Σεθ Ρόγκεν, ο Τζόνα Χιλ κι οι παλιόφιλοί τους, ξέμειναν μια μέρα σ’ ένα σπίτι και για να σπάσουν την ανία τους και να κάνουν πλάκα γύρισαν ένα home movie που κάπως βρήκε το δρόμο του στις αίθουσες.

Αλλά το φιλμ δεν είναι μόνο αυτό: γενναιόδωρα, τολμηρά και αδιαφορώντας για σχόλια και συνέπειες, οι ηθοποιοί εκτίθενται αβέρτα, κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλο, μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας, δε σταματούν να λένε πόσο γκέι είναι ο Τζέιμς Φράνκο, πόσο διεστραμένος ο Μάικλ Σέρα, πόσο δυνάστρια η Εμα Γουότσον, παίζοντας με τις φήμες που έχουν χτίσει κι εκείνες που θέλουν, γελώντας, να γκρεμίσουν, λύνοντας όλα τους τα προβλήματα με λίγους μπάφους κι ένα milky way.

Ταυτόχρονα, ως αγνοί σινεφίλ και οι ίδιοι, χρησιμοποιούν όλους τους κανόνες των ταινιών τρόμου και φαντασίας, με απ’ ευθείας αναφορές πολλές φορές και στήνουν ένα φιλμ με χαριτωμένα εφέ, στο «επιμελημένα ατημέλητο» στιλ, ώστε να παραπέμπουν και σε αγαπημένα b-movies, αλλά με μια ελεγμένη ποιότητα.

Πορδές, εμμετοί και σπέρμα κάνουν την εμφάνισή τους πιο συχνά απ’ ό,τι ίσως αντέχει ένας θεατής που δεν είναι 12χρονο αγόρι, αλλά ταυτόχρονα η κωμωδία είναι καλογραμμένη, αγνή και τολμηρή, έξω από τα όρια του συνηθισμένου και του λογικού, με μια ευπρόσδεκτη φρεσκάδα κι ένα ιερόσυλο κέφι. Μπορεί να μην είναι κανείς σίγουρος πώς να τη μεταχειριστεί, γι’ αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ξεχάσει όσα ήξερε και απλώς να της παραδοθεί.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «This Is the End» εδώ.