Ταινίες

Οταν Ανθίζει η Νιότη

Gli Αnni più Belli

Γκαμπριέλε Μουτσίνο

6 στα 10

Ο κύκλος της ζωής αλά ιταλικά, με τα κλισέ, την ομορφιά και το πάθος του Γκαμπριέλε Μουτσίνο. Από τις 16 Ιουλίου στις αίθουσες.

Οταν Ανθίζει η Νιότη
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Οταν Ανθίζει η Νιότη

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Γκαμπριέλε Μουτσίνο είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους, εμπορικά, στη χώρα του («Το Τελευταίο Φιλί», «Απιστίες»), έχοντας, ωστόσο, δοκιμαστεί και στο αμερικανικό σινεμά, όπως με το «The Pursuit of Happyness» με τους Γουιλ και Τζέιντεν Σμιθ. Αυτή τη φορά, επιστρέφει στην αυθεντική ιταλική ταυτότητα και, μαζί, στο πάθος και την ανοικονόμητη ιδιοσυγκρασία του γειτονικού λαού.

Ο Τζούλιο, ο Πάολο κι ο Ρικάρντο είναι τρία αγοράκια που μεγαλώνουν στη Ρώμη τη δεκαετία του '80. Συμμαθητές, συνοδοιπόροι σε κάθε περιπέτεια, ορκίζονται αιώνια φιλία, παντοτινή υπεράσπιση των αδυνάτων, πιστή αγάπη στο πιο όμορφο κορίτσι που ξέρουν, την Τζέμα. Τα χρόνια θα περάσουν - τέσσερις δεκαετίες συγκεκριμένα - κι οι όρκοι θα ξεχαστούν, οι υποσχέσεις εντιμότητας θα πουληθούν, οι ζωές των φίλων θα χωρίσουν, όπως συμβαίνει, απαρέγκλιτα, στη ζωή.

Οι τετριμμένες και, μαζί, ξεχωριστές εμπειρίες των ηρώων διακλαδώνονται με την πορεία της Ιταλίας στις πιο διαμορφωτικές δεκαετίες της σύγχρονης ιστορίας της, σ' ένα σενάριο από το οποίο δεν λείπει κανένα κλισέ, ούτε καν στην από την αρχή προβλέψιμη έκβασή του. Είναι, όμως, η λάμψη της Ρώμης και της Νάπολης τόσο εκτυφλωτική, οι ήρωες τόσο συμπαθείς (εδώ συναντούμε και τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο που ό,τι υποδύεται γίνεται χρυσός), η Τζέμα τόσο παθιασμένη που λαχανιάζεις μόνο που τη βλέπεις, ώστε το εύπεπτο αυτό μελόδραμα-με-happy-end να μεταμορφώνεται από μια εσωτερική ενέργεια, μια μικρή, επαναλαμβανόμενη, εκρηκτική χημική αντίδραση, που αφήνει τον θεατή με την αίσθηση ότι, πριν λίγα χρόνια, έζησε κάτι συναρπαστικό, στη Φοντάνα ντι Τρέβι ή, έστω, στο Παγκράτι.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.