Ο Φρέντι Λούπιν θα ήταν ένας συνηθισμένος, ενθουσιώδης έφηβος. Αλλά δεν είναι: είναι ο γόνος της τελευταίας οικογένειας λυκανθρώπων και διάδοχος της θέσης του επικεφαλής της αγέλης. Οι λυκάνθρωποι αυτοί εδώ δεν είναι εκείνοι των παραμυθιών: συμφιλιωμένοι με τους ανθρώπους, τελούν κοινωνικό έργο στις νυχτερινές βόλτες τους, έχοντας έναν μόνο εχθρό, τους σκύλους!

Εχοντας χάσει μικρός τη μητέρα του και πρόσφατα τον Αρχηγό πατέρα του, ο Φρέντι περιμένει με ανυπομονησία τα 14α γενέθλιά του που θα του επιτρέψουν να μεταμορφωθεί για πρώτη φορά σε λύκο, αλλά και να πάρει τα ηνία της αρχηγίας από τον φιλόδοξο θείο του που γεμίζει προσωρινά τη θέση. Μόνο που, αντί για τρομακτικός, παντοδύναμος λύκος, τη μοιραία στιγμή, ο Φρέντι θα μεταμορφωθεί σ' ένα λεπτεπίλεπτο κανίς με ροζ αποχρώσεις! Θα εξοστρακιστεί με φρίκη από την αγέλη και θ' αναζητήσει το μόνο πράγμα που μπορεί να τον εξιλεώσει, το μαγικό πετράδι που φυλά ένας παγωτατζής. Θα βρεθεί, όμως, μόνος κι αδέσποτος στο δρόμο, με σύμμαχο και οδηγό μια ανεξάρτητη, τολμηρή σκυλίτσα που ξέρει όλα τα κόλπα.

Ο δημιουργός της ταινίας «Μάγια η Μέλισσα» επιλέγει το δισδιάστατο, παραδοσιακό animation για να στήσει μια προβλέψιμη αλλά σταθερά χαριτωμένη περιπέτεια τετράποδων, με... μεγαλύτερους ή μικρότερους κυνόδοντες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας βρίσκεται στην καρδιά της ιστορίας, η έννοια της συντροφικότητας, της ασφάλειας της αγέλης διαπερνά το σενάριο, ενώ το σκυλο-χιούμορ, περισσότερο από την ίδια την περιπέτεια, μετατρέπει την ταινία σε παιδική λιχουδιά.