Είναι πάντα χαρούμενη, δραστήρια και τολμηρή, είναι η πιο αγνή και κεφάτη μέλισσα στην ιστορία της τηλεόρασης κινουμένων σχεδίων και τώρα κάνει το φτερουγιστό πέρασμά της από τη μεγάλη οθόνη: Η Μάγια η Μέλισσα μεταφέρεται για πρώτη φορά στο σινεμά, σε μια αυστραλο-γερμανική παραγωγή που απευθύνεται, μεν, σε παιδιά μικρών ηλικιών, αλλά παραμένει τόσο αισιόδοξη όσο ήταν κι όταν μεγάλωναν οι γονείς τους.

Η μικροσκοπική Μάγια έχει μόλις βγει από το αυγό αλλά είναι ήδη έτοιμη για μεγάλες περιπέτειες. Θέλει να δει και να γνωρίσει τα πάντα και δε φοβάται τίποτα: ούτε τη Βασίλισσα του μελισσιού, ούτε τα μιλιούνια πλάσματα που κρύβονται στο λιβάδι έξω από το «σπίτι» της, ούτε καν τους παραδοσιακούς, όπως φαίνεται, εχθρούς του σμήνους της, τις σφήκες που αναζητούν κι εκείνες γύρη στα λουλούδια. Οταν ο πολύτιμος βασιλικός πολτός κλαπεί μυστηριωδώς από το μελίσσι, οι υποψίες θα στραφούν εναντίον της Μάγιας, όμως εκείνη, μαζί με τον καινούριο καλύτερο φίλο της, τον Βίλι και με τον Φλιπ, την καταπράσινη γνωστική ακρίδα, θα βαλθεί ν' ανακαλύψει την αλήθεια και μαζί να διδάξει στις υπόλοιπες μέλισσες ότι τα «ξένα» πλάσματα δεν είναι εχθροί, αλλά σύμμαχοι για ένα καλύτερο λιβάδι.

Με το κλασικό κινούμενο σχέδιο της Μάγιας της Μέλισσας, πλουμιστό και πολύχρωμο όταν βγαίνει από το κιτρινόμαυρο του μελισσιού στην απεραντοσύνη του λιβαδιού, η ταινία φέρνει τη μελισσούλα στην οθόνη φρεσκαρισμένη και λαμπερή, σ' ένα φιλμ παραδοσιακό αλλά γεμάτο ενέργεια και κέφι.

Η δράση έχει μια χαριτωμένη αίσθηση του σασπένς, το «δίδαγμα» της ανοχής, της συνεργασίας, της ατομικής πρωτοβουλίας είναι ευπρόσδεκτο και οι δυνατότητες για σίκουελ άπειρες. Μπορεί η κινηματογραφική «Μάγια η Μέλισσα» να κινείται ξεκάθαρα στο ύψος του παιδικού κοινού, μπορεί να μην αναδεικνύει τεχνικές ή σεναριακές καινοτομίες, αλλά είναι φτιαγμένη με συνέπεια και δημιουργικότητα, έτοιμη να ζουζουνίσει στα σινεμά και φέτος και στις ευπρόσδεκτες συνέχειές της.