Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #21 / «Ο Αγνωστος της Λίμνης» του Αλέν Γκιροντί

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #21 / «Ο Αγνωστος της Λίμνης» του Αλέν Γκιροντί
  • Πρόσεχε, το σεξ δεν είναι τα πάντα.
  • Δεν είναι μόνο το σεξ.
  • Αν δεν περνάτε τις νύχτες σας μαζί... Θα πρέπε να το ξέρω. Πριν δύο χρόνια το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το σεξ. Εβρισκα τη φιλία βαρετή. Δεν έβλεπα το νόημα. Τώρα δεν μπορώ να περάσει μέρα χωρίς να σε δω...

Στο περιθώριο μιας ερωτικής ιστορίας και ενός εγκλήματος που θα κάψει ανεπανόρθωτα τις ημέρες και τις νύχτες στη λίμνη Σαν-Κρουά της Γαλλίας, εκεί όπου οι άνδρες κολυμπούν γυμνοί και ψωνίζονται μέχρι το φως του ήλιου να πέσει πάνω στην οτιδήποτε εκτός από αυξημένης προστασίας επιθυμία τους, η σχέση του Φρανκ με τον Ανρί διατρέχει το φιλμ του Αλέν Γκιροντί σαν το πραγματικό μυστήριο αυτού του μελαγχολικού καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: Αλέν Γκιροντί: ο Μεγάλος Ρομαντικός κι ο «Αγνωστος της Λίμνης»

Ο παράξενος άντρας που έρχεται κάθε μεσημέρι στην παραλία, βγάζει σπάνια τα ρούχα του - όσο σπάνια κολυμπάει - και υποστηρίζει πως μόλις χώρισε από τη γυναίκα του, είναι ύποπτος για όλα τα εγκλήματα πάθους που θα τελεστούν με φόντο την απέραντη μοναξιά όσων αναζητούν το σεξ χωρίς να ενδιαφέρονται για το πριν και το μετά.

Και ταυτόχρονα αθώος, επειδή το μόνο που αναζητά είναι κάποιον να μιλήσει. Κάποιον να έχει για να περιμένει τις ατέλειωτες μέρες ενός καλοκαιριού... Οταν το σεξ δεν είναι τα πάντα.


«L'Inconnu du Lac» του Αλέν Γκιροντί (2013)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: