Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #14 / «My Summer of Love» του Πάβελ Παβλικόφσκι

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #14 / «My Summer of Love» του Πάβελ Παβλικόφσκι

«Αυτή είναι η Εντίθ Πιαφ. Απλά τη λατρεύω. Ηταν αυτή η υπέροχη Παριζιάνα που είχε μια τόσο υπέροχα τραγική ζωή. Παντρεύτηκε τρεις φορές και κάθε ένας από τους συζύγους της πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο τελευταίος ήταν ένας πρωταθλητής του μποξ και τον σκότωσε με ένα πηρούνι. Δεν πήγε καν στη φυλακή γιατί στη Γαλλία τα εγκλήματα πάθους συγχωρούνται.»

Γεννημένο μέσα στον καταραμένο ρομαντισμό της εφηβείας - αυτόν που μπερδεύει ηθελημένα το θάνατο με τη ζωή και το μίσος με την αγάπη, το φιλμ του Πάβελ Παβλικόφσκι στέκεται επάξια ανάμεσα στις καλύτερες «καλοκαιρινές» ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, ποτισμένη με το πάθος, την ορμή και τον ριψοκίνδυνο αυθορμητισμό της νεότητας.

2

Φτιαγμένες η μία για την άλλη, η Μόνα και η Τάμσιν δεν γνωρίζουν πως ό,τι ξεκινάει το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανόν να ξεχαστεί όταν ξεκινήσει το φθινόπωρο και ο έρωτάς τους - περισσότερο μια εξερεύνηση του πόσο λίγο απέχει το το σεξ από την αγάπη όταν είσαι νέος - ορμητικός και σαρωτικός, όπως πρέπει να είναι ο έρωτας, μοιάζει να ζει για πάντα σε αυτή τη σκηνή με μουσική υπόκρουση το «La Foule» της Εντίθ Πιαφ.

Προμηνύοντας ένα έγκλημα πάθους ή απλά μια υπέροχα τραγική ζωή...


«My Summer of Love» του Πάβελ Παβλικόφσκι (2004)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: