Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #13 / «Λεωφορείο ο Πόθος» του Ελία Καζάν

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #13 / «Λεωφορείο ο Πόθος» του Ελία Καζάν
  • Φίλε μου, το λικέρ κατεβαίνει γρήγορα με τον ζεστό καιρό. Θες ένα ποτήρι;
  • Οχι, το «αγγίζω» σπάνια.
  • Λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που το «αγγίζουν» σπάνια, αλλά που τους «αγγίζει» συχνά.

Η πρώτη συνάντηση της Μπλανς Ντιμπουά με τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι συνοψίζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά οτιδήποτε είναι το «Λεωφορείο ο Πόθος», έτσι όπως το έγραψε ο Τένεσι Γουίλιαμς, το σκηνοθέτησε ο Ελία Καζάν και το έπαιξαν η Βίβιαν Λι και ο Μάρλον Μπράντο.

2

Με την υπερβολική ζέστη να αναδύει μεθυστικό το άρωμα της κλεισούρας, του αλκοόλ και του ιδρώτα, η φανέλα του Στάνλεϊ είναι κολλημένη πάνω στο κορμί του με τον ίδιο τρόπο που η Μπλανς δεν θα μπορέσει να ξεκολλήσει τα μάτια της από το γυμνό κορμί του. Μια θύελλα πόθου μέσα στο αποστειρωμένο από επιθυμία θυμικό μιας γυναίκας, ο άντρας του Μάρλον Μπράντο είναι ένα κύμα καύσωνα ακριβώς τη στιγμή που το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι κάτι ακόμη πιο καυτό.

«Θα σε πείραζε να νιώσω άνετα;», ρωτάει ο Στάνλεϊ την Μπλανς. Και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή ενός από τα πιο καυτά καλοκαίρια που θα ζουσε ποτέ το σινεμά...


«A Streetcar Named Desire» του Ελία Καζάν (1951)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: