Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #16 / «Plein Soleil» του Ρενέ Κλεμάν

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #16 / «Plein Soleil» του Ρενέ Κλεμάν

Στην πιο διάσημη σκηνή από το «Plein Soleil» (1960) του Ρενέ Κλεμάν, δεν υπάρχει τίποτα πιο γαλάζιο από τα μάτια του Αλέν Ντελόν, καθώς μέσα στην τρικυμία ηδυπάθειας που ορίζει τα κίνητρά του, ακόμη και ο καυτός ήλιος δεν είναι ικανός για να αποκαλύψει τα σχέδια του...

Στη μέση της θάλασσας, εκεί όπου ο Τομ Ρίπλεϊ περισσεύει ανάμεσα στους τρεις επιβάτες ενός σκάφους, οι ισορροπίες θα αλλάξουν, το τιμόνι θα βρεθει στα «σωστά» χέρια και ένας ερωτικός εναγκαλισμός θα μετατραπεί σε εφιάλτη και από εκεί σε ένα ακόμη επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ θύτη και θύματος - χωρίς να ξέρεις ποτέ ποιος είναι ποιος.

Plein Soleil 607

Σε ένα φιλμ που ακόμη και η Πατρίσια Χάισμιθ χαρακτήρισε ως «όμορφο», είναι σαφές πως το αιώνιο καλοκαίρι της αρχετυπικής της ιστορίας της οφείλεται 100% στον Τομ Ρίπλεϊ του Αλέν Ντελόν, στο μαυρισμένο του κορμί, στον τρόπο με τον οποίο μισεί όσους τον εμπόδισαν να είναι πρωταγωνιστής, σε ένα βλέμμα που μπορεί να στιγματίσει για πάντα εκείνα τα καλοκαίρια που τέλειωσαν απότομα...Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: