Ενημέρωση

Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

στα 10

Το Flix συγκέντρωσε όλες τις ταινίες που θα δούμε στα θερινά από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο (και βάλε...)

Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

Το Flix συγκέντρωσε για εσάς όλες τις (πολλές τελικά) ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες, σε κάποιο θερινό δίπλα σας, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, (φυσικά) γαλλικές κωμωδίες αλλά και καλοκαιρινές επανεκδόσεις.

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.

ΜΑΪΟΣ

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή, το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα – για το τώρα. Εδώ δεν πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας Μπάσταρδα. Το ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα, δύο υποψηφιότητες για βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής.

Τα Ανθη στα Ανθη

Τα Ανθη στα Ανθη του Γιώργου Αθανασίου

Την τελευταία του μέρα στην Αθήνα προτού μετακομίσει στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντά τη Σοφία στο πάρκο. Υπό από την πίεση του χρόνου, οι δύο (όχι και τόσο στενοί) φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι για να μοιραστούν αυτά που δεν γνωρίζει ακόμη ο ένας για τον άλλον. Πρωταγωνιστούν: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κονιός. Πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

return to seoul

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul) του Ντάβι Τσου

Η Φρέντι, μια νεαρή Γαλλίδα ασιατικής καταγωγής, ταξιδεύει κρυφά από τη μητέρα της στη Νότια Κορέα για να συναντήσει τους βιολογικούς γονείς της. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να δώσουν και οι δύο τη συγκατάθεσή τους γι' αυτή τη συνάντηση αλλιώς το ταξίδι της δεν έχει νόημα. Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών.

Kompromat

H Mέθοδος ΚΟΜΠΡΟΜΑΤ (Kompromat) του Ζερόμ Σαλ

Ο Ματιέ, μέλος του γαλλικού ινστιτούτου στο Ιρκούτσκ, συλλαμβάνεται από τις ρωσικές αρχές. Φυλακισμένος και κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας του της κόρης, συνειδητοποιεί ότι είναι θύμα ενός Κομπρομάτ, μιας συνωμοσίας εναντίον του με πλαστά ενοχοποιητικά υλικά. Κάποιος, κατασκεύασε μια ολόκληρη υπόθεση για να τον ενοχοποιήσει. Απομονωμένος, χωρίς να έχει που να στραφεί και χωρίς τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έχει μόνο μία διέξοδο: την απόδραση.

Une Belle Course

O Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν (Une Belle Course) του Κριστιάν Καριόν

Η 92χρονη Μαντλέν, καλεί ένα ταξί. Ο Σαρλ, ένας απογοητευμένος από τη ζωή του οδηγός με τρυφερή καρδιά, δέχεται να την περάσει από τα μέρη που επηρέασαν τη ζωή της. Μέσα από τους δρόμους του Παρισιού, αποκαλύπτεται το εξαιρετικό παρελθόν της. Δεν το γνωρίζουν ακόμα αλλά, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, θα δημιουργηθεί μια φιλία, που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Le Nouveau Jouet

To Kαλύτερο Παιχνίδι του Κόσμου (Le Nouveau Jouet) του Τζέιμς Χαθ

Ο Σαμί για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας του αναλαμβάνει - απρόθυμα - δουλειά ως νυχτοφύλακας, σε ένα πολυκατάστημα με είδη πολυτελείας. Ο Φιλίπ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία. Ψυχρός, αναίσθητος, από τότε που πέθανε η σύζυγός του, αφοσιωμένος εξ ολοκλήρου στην επιχείρησή του. Ο Αλεξάντρ - ο μοναχογιός του και κληρονόμος ολόκληρης της περιουσίας του - κρατά τον πατέρα του σε απόσταση, και συμπεριφέρεται ως γνήσιο κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Για τα γενέθλιά του γιου του, ο Φιλίπ ανοίγει το τμήμα παιχνιδιών του καταστήματος όπου εργάζεται ο Σαμί, λέγοντας στον Αλεξάντρ ότι μπορεί να πάρει ό,τι θέλει. Ο Αλεξάντρ, επιλέγει... τον Σαμί.

Ella Bella

Η Ελα Μπέλα και τα Μαγικά Της (Ella Bella Bingo) των Έταλ Σόλμπεργκ Μπλάκσεθ, Φρανκ Μάσβολντ

Η Ελα Μπέλα είναι κολλητή φίλη με τον Χένρι, όμως ένα άλλο αγόρι μετακομίζει στη γειτονιά και τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο.

renfield

Ρένφιλντ (Renfield) του Κρις ΜακΚέι

Σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία του πιστού υπηρέτη του Δράκουλα, ο Νίκολας Χουλτ πρωταγωνιστεί ως Ρένφιλντ, o βασανισμένος βοηθός του πιο ναρκισσιστικού αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (Νίκολας Κέιτζ). Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να προμηθεύει με θηράματα τον κύριό του και να του προσφέρει ό,τι ζητήσει, ανεξάρτητα από το πόσο ευτελές είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες σκλαβιάς, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Αρχοντα του Σκότους. Αν μπορεί να καταλάβει πώς να τερματίσει την εξάρτησή του.

fast x

Fast X του Λουί Λετεριέ

Το τέλος του δρόμου αρχίζει. Οι Μαχητές των Δρόμων αποκτούν τη δέκατη ταινία τους, το Fast X, λανσάροντας τα τελευταία κεφάλαια μίας από τις πιο δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως, η οποία διανύει την τρίτη δεκαετία της και συνεχίζει δυναμικά με τους ίδιους βασικούς πρωταγωνιστές και χαρακτήρες, όπως όταν ξεκίνησε. Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένεια του έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό. Μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση, σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ. Στους Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο, το 2011, ο Ντομ και η παρέα του εξολόθρευσαν τον μοχθηρό βαρόνο των ναρκωτικών Eρνάν Ρέγιες, αφήνοντας ακέφαλη την αυτοκρατορία του σε μία γέφυρα του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δεν γνώριζαν όμως ότι ο γιος του Ρέγιες, ο Ντάντε (Τζέισον Μομόα) ήταν αυτόπτης μάρτυρας και έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια καταστρώνοντας την εκδίκηση που θα αναγκάσει τον Ντομ να πληρώσει το απόλυτο τίμημα.

the guardians of the galaxy vol 3

Φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy Vol 3) του Τζέιμς Γκαν

Ο Πίτερ Κουίλ, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Γκαμόρα, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους και συγκεκριμένα τον Ρόκετ. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Love, Again

Αγάπη, Ξανά (Love, Again) του Τζιμ Στρους

Πώς θα σου φαινόταν αν ένα τυχαίο μήνυμα στο κινητό οδηγούσε στον έρωτα της ζωής σου; Σε αυτήν την ρομαντική κομεντί, η Μάιρα Ρέι, ενώ βρίσκεται σε βαθύ πένθος μετά το θάνατο του αρραβωνιαστικού της, στέλνει μία σειρά από ρομαντικά μηνύματα στον παλιό αριθμό του, χωρίς να ξέρει ότι ο αριθμός αυτός έχει μεταφερθεί στο νέο εταιρικό τηλέφωνο του Rob Burn. Ο δημοσιογράφος Ρομπ εντυπωσιάζεται από την ειλικρίνεια σε αυτά τα όμορφα κι εξομολογητικά μηνύματα. Οταν του αναθέτουν να γράψει ένα άρθρο για τη Σελίν Ντιόν (που υποδύεται τον εαυτό της στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο), ζητάει τη βοήθειά της προκειμένου να βρει έναν τρόπο να συναντήσει την Μάιρα από κοντά... και να της κλέψει την καρδιά.

sisu

Sisu του Τζαλμάρι Χελάντερ

Βόρεια Φινλανδία, 1944. Τις τελευταίες σκοτεινές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένας μοναχικός χρυσοθήρας διασταυρώνεται με Ναζί στρατιώτες, που του κλέβουν τον χρυσό. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτουν πως δεν είναι ένας συνηθισμένος χρυσοθήρας. Είναι ένας Sisu, ένας θρυλικός πρώην κομάντο με ασύλληπτο κουράγιο και αδιανόητη αποφασιστικότητα απέναντι στις πιο δύσκολες συνθήκες. Όπως και να επιτεθούν οι Ναζί, αυτή η φονική μηχανή– μια ομάδα μόνος του – θα φτάσει στα άκρα για να πάρει πίσω τον χρυσό. Ακόμα και αν χρειαστεί να σκοτώσει όλους τους Ναζί που θα βρεθούν στο διάβα του.

the little mermaid

Η Μικρή Γοργόνα (The Little Mermaid) του Ρομπ Μάρσαλ

Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Άριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Ερικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Αριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

hypnotic

Υπνωτιστής (Hypnotic) του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ενας ντετέκτιβ αναλαμβάνει να ερευνήσει ένα μυστήριο που κατά παράδοξο τρόπο περιλαμβάνει την εξαφανισμένη κόρη του και ένα απόρρητο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Call Jane

Τηλεφώνησε στην Τζέιν (Call Jane) της Φίλις Νάγκι

Πίσω στο 1960 η άμβλωση αποτελεί μια εγκληματική πράξη σε όλες τις ΗΠΑ. Η ευτυχισμένη ζωή της Τζόι διαταράσσεται από μια πολυαναμενόμενη εγκυμοσύνη η οποία όμως καταλήγει να απειλεί την ζωή της. Η Τζόι και ο άντρας της αιτούνται την νόμιμη διακοπή της εγκυμοσύνης. Όταν το συμβούλιο των γιατρών αποφαίνεται αρνητικά, η Τζόι απελπισμένη ανακαλύπτει τυχαία την «Τζέιν», μια παράνομη οργάνωση αμβλώσεων.

on the fringe

Στα Ακρα (On the Fringe) του Χουάν Ντιέγκο Μπότο

Ενα καταλυτικό 24ωρο για τρεις γυναίκες. Η Αζουσένα πρέπει να βρει τα χρήματα που θα εμποδίσουν την έξωση της οικογένειας της. Ο Ραφαέλ, ένας ακτιβιστής δικηγόρος πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ετοιμόγεννη γυναίκα του και το καθήκον. Τέλος η Τεοντόρα πρέπει να συναντήσει τον αποξενωμένο γιο της πριν η κατάσταση της υγείας της επιδεινωθεί.

Simone Woman of the Century

Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα (Simone Woman of the Century) του Ολιβιέ Νταχάν

Η ταινία φωτίζει την προσωπικότητα και την ιδιαίτερη ζωή της Σιμόν Βέιλ που άλλαξε ριζικά η θέση της γυναίκας στην Ευρώπη. Επέζησε από το Αουσβιτς, ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1979-1982), και οφείλει τη φήμη της κυρίως στον αγώνα που έδωσε για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία.

Απλώς Υπέροχη

Απλώς Υπέροχη (Just Super) του Ράσμους Α. Σιβέρτσεν

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

en corps

Ο Τελευταίος Χορός (En Corps) του Σέντρικ Κλαπίς

Η Ελίς είναι μια πολλά υποσχόμενη χορεύτρια κλασσικού χορού. Στα 26 της χρόνια τραυματίζεται σοβαρά και η καριέρα της καταστρέφεται. Η ίδια αναζητά νέες κατευθύνσεις μέσα από τον σύγχρονο χορό.

el test

Το Τεστ (El Test) του Ντάνι ντε λα Όρντεν

Ένα παντρεμένο ζευγάρι με οικονομικά προβλήματα, αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή: Ένας από τους καλύτερούς τους φίλους, τους προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μία επιτυχημένη ψυχολόγος. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: “Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;». Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη και θα πυροδοτήσει απροσδόκητες εξελίξεις στη ζωή του ζευγαριού. Μία έξυπνη κωμωδία για τα λεφτά, τον έρωτα και τη φιλοδοξία στα χνάρια των ταινιών Perfect Strangers and What’s in a Name.

Incroyable Mais Vrai

Απίστευτο κι Ομως Αληθινό (Incroyable Mais Vrai) του Κεντέν Ντυπιέ

Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν σε ένα ήσυχο προάστιο. Στα έγκατα του νέου τους σπιτιού, βαθιά στο κελάρι, ένα μυστηριώδες τούνελ θα ανατρέψει τη ζωή τους. Αυτή η μοναδική, ιδιοσυγκρασιακή, απολαυστική κωμωδία αποκαλύπτει τις αναρίθμητες εκπλήξεις που κρύβονται στους πιο αδιάφορους χώρους εγκλεισμού, μέσα από ένα εξωφρενικό ταξίδι στο χρόνο.

Ahed’s Knee

Ahed’s Knee του Ναντάβ Λαπίντ

O Ναντάβ Λαπίντ, που το 2019 απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο με τα «Συνώνυμα» του, επιστρέφει δυναμικά: διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου σαραντάρη ισραηλινού σκηνοθέτη, ο οποίος ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να παρουσιάσει την ταινία του. Εκεί θα συναντήσει μία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και θα έρθει αντιμέτωπος με δύο εκ των προτέρων χαμένες μάχες: τον θάνατο της ελευθερίας στην πατρίδα του, και τον θάνατο της μητέρας του.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar: Σημείο Διαφυγής (Kandahar) του Ρικ Ρόμαν Βο

Oταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος.


ΙΟΥΝΙΟΣ

black stone

Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μία απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της. Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει, μαζί με τον άλλο, ανάπηρο γιο της και έναν Ελληνο-αφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι... αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος πραγματικά είναι. Με τους: Ελένη Κοκκίδου, Χούλιο Γιώργο Κατσή, Αχιλλέα Χαρίσκο, Κέβιν Ζανς Ανσόνγκ. Επίσημη συμμετοχή Meet the Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επτά υποψηφιότητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου..

L’Ultima Notte d’ Amore

Η Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε (L’Ultima Notte d’ Amore) του Αντρέα Ντι Στεφάνο

Τη νύχτα πριν από τη συνταξιοδότησή του, μετά από 35 χρόνια έντιμης υπηρεσίας, ο υπαστυνόμος Φράνκο Αμόρε θα δει τον κόσμο του να ανατρέπεται. Στη διάρκειά της, θα κινδυνεύσουν όλα όσα έχουν σημασία γι’ αυτόν: η δουλειά του, η μεγάλη του αγάπη για τη σύζυγό του, η φιλία του με τον συνάδελφό του, ακόμη και η ίδια του η ζωή.

The Crime Is Mine

Το Εγκλημα Μου (The Crime Is Mine) του Φρανσουά Οζόν

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Μαντλέν, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης , νεαρής άνεργης δικηγόρου, Πολίν, αθωώνεται. Μια νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

strays

Κοπρόσκυλα (Strays) του Τζος Γκρίνμπαου

Η παροιμία λέει πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τι γίνεται όμως αν αυτός ο άνθρωπος είναι εντελώς σκάρτος; Σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι ώρα για μια γλυκιά-και σκυλίσια-εκδίκηση. Ο Ρέτζι (Γουίλ Φέρελ) είναι ένα αφελές και υπέρμετρα αισιόδοξο Μπόρντερ Τεριέ, αλλά ο τιποτένιος ιδιοκτήτης του, ο Νταγκ (Γουίλ Φόρτε) τον εγκαταλείπει στους επικίνδυνους δρόμους της πόλης. Ο Ρέτζι πιστεύει με όλη του την καρδιά, ότι ο αγαπημένος του ιδιοκτήτης δεν θα τον άφηνε επίτηδες. Oμως, ο Ρέτζι συναντά ένα άλλο αδέσποτο Μπόστον Τεριέ, τον αθυρόστομο Μπαγκ (Τζέιμι Φοξ), ο οποίος αγαπά την ελευθερία του και πιστεύει πως όλοι οι ιδιοκτήτες είναι κορόιδα. Τότε ο Ρέτζι θα συνειδητοποιήσει ότι έχει πέσει θύμα μιας τοξικής σχέσης και θα δει ξεκάθαρα ότι ο Νταγκ στην πραγματικότητα είναι ένας άκαρδος και ελεεινός άνθρωπος. Με σκοπό την εκδίκηση, ο Ρέτζι και ο Μπαγκ με τα φιλαράκια του, η αυστραλιανός ποιμενικός Μάγκι - η οποία νιώθει παραγκωνισμένη από το νέο κουτάβι των ιδιοκτητών της-και ο αγχώδης γερμανικός μολοσσός Χάντερ - ο οποίος βιώνει έντονο στρες από τη δουλειά του, ως σκύλος βοηθός-ενωμένοι καταστρώνουν ένα σχέδιο και ανοίγουν πανιά προς μια επική περιπέτεια, ώστε να βοηθήσουν τον Ρέτζι να βρει τον δρόμο για το σπίτι του και να κάνουν τον Νταγκ να πληρώσει για αυτό που έκανε.

mafia mama

Mafia Mamma της Κάθριν Χάρντγουικ

Μια Αμερικανίδα μητέρα κληρονομεί τη μαφιόζικη κληρονομιά του παππού της στην Ιταλία. Με την καθοδήγηση της συμβούλου της εταιρείας, αψηφά με ξεκαρδιστικό τρόπο τις προβλέψεις όλων ως νέα επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης.

the flash

The Flash του Αντι Μουσιέτι

Στην ταινία «The Flash», παράλληλα σύμπαντα έρχονται σε σύγκρουση, καθώς ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν. Άθελά του, η απόπειρά του να σώσει την οικογένειά του θα αλλάξει και το μέλλον, όπου ο Μπάρι θα παγιδευτεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτή, ο Στρατηγός Ζοντ έχει επιστρέψει με σκοπό ν α καταστρέψει τον πλανήτη, και δεν υπάρχουν υπερήρωες για να τον σώσουν! Ο Μπάρι θα πρέπει να πείσει έναν... διαφορετικό - και συνταξιούχο - Μπάτμαν να γυρίσει στη δράση και να ελευθερώσει έναν Κρυπτονιανό από τη φυλακή· αλλά όχι αυτόν που έψαχνε! Αν θέλει ν α σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, ο Μπάρι θα πρέπει να τρέξει για να σώσει τη δική του ζωή. Άραγε όμως, η μεγάλη αυτή θυσία θα είναι αρκετή για να επανέλθει το σύμπαν;

asteroid city

Asteroid City του Γουές Αντερσον

Το δρομολόγιο του συνεδρίου νεαρών δόκιμων αστρονόμων διαταράσσεται θεαματικά από μια σειρά κοσμό - ιστορικών γεγονότων. Η νέα ταινία του Γουές Αντερσον με all-star cast, φυσικά.

Ruby Gillman: A Teenage Kraken

Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία (Ruby Gillman: A Teenage Kraken) του Πολ Ντίμπιτ

Καμιά φορά ο ήρωας που είναι γραφτό να γίνεις κρύβεται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια. Αυτό το καλοκαίρι, η DreamWorks Animation βυθίζεται στα ταραγμένα νερά ενός γυμνασίου με μία ξεκαρδιστική, αυθεντική περιπέτεια για μία ντροπαλή έφηβη που ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία θρυλική βασιλική οικογένεια μυθικών Κράκεν και πως το πεπρωμένο της , στα βάθη του ωκεανού, είναι ηρωικό. Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό. Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών. Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Across the Spider-Verse) των Χοακίμ ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς, Τζάστιν Τόμσον

Ο Μάιλς Μοράλες επιστρέφει στο νέο κεφάλαιο του βραβευμένου με Oscar Spider-verse saga, όπου βρίσκουμε τον full time πια Spider- Man της γειτονιάς, ο οποίος, μετά την επανένωσή του με την Γκουέν Στέισι, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Οταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Ετσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

The Boogeyman

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman) του Ρομπ Σάβατζ

Η νέα horror ταινία που συνιστά μια φρέσκια ματιά στην κλασική ταινία τρόμου «Ο Μπαμπούλας» βασιζόμενη στο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Stephen King υπόσχεται να σας κατατρομάξει αλλά και να απευθυνθεί και στο συναίσθημα καθώς συνδυάζει την απώλεια με το «κακό» που τρέφεται από αυτήν. Η μαθήτρια γυμνασίου Sadie Harper και η μικρότερη αδερφή της Sawyer είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Will, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Όταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

Transformers: The Rise of the Beasts

Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων (Transformers: The Rise of the Beasts) του Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Η νέα ταινία του franchise της Paramount έρχεται να διευρύνει το κινηματογραφικό σύμπαν των Transformers φέρνοντας στο προσκήνιο την ιστορία των Maximals και τον Predacons, απογόνους των Autobots και Decepticons αντίστοιχα και αποτελεί την αρχή μιας νέας πολλά υποσχόμενης τριλογίας. Επιστρέφοντας στη δράση και στο θέαμα που πρωτοείδαν οι θεατές πριν από 14 χρόνια η νέα ταινία υπόσχεται να πάει το κοινό σε μια παγκόσμια περιπέτεια με τους Maximals, Predacons και Terrorcons να προστίθενται στην υπάρχουσα μάχη μεταξύ των Autobots και Decepticons στην Γη.

elemental

Στο Στοιχείο Τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Η Pixar μας καλεί να γνωρίσουμε τους κατοίκους της Πόλης των Στοιχείων που εμπνέεται από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα κλείσουν και το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, καθώς η ταινία επελέγη ως ταινία λήξης του. Μια νέα πρωτότυπη ταινία που, στην ελληνική μεταγλώττιση συνεργάζεται με τα «αδέρφια» του Maestro Κλέλια Ανδριολάτου και Ορέστη Χαλκιά, μεταφέρει τους θεατές σε ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται Πόλη των Στοιχείων, όπου σε αυτή ζουν και εργάζονται πολλά στοιχεία, ο αέρας, η γη, το νερό και η φωτιά. Η Φλόγα, μια έξυπνη και φλογερή γυναίκα που δεν έφευγε πότε μακριά από το σπίτι της, στη Φάιαρ Τάουν, βγαίνει επιτέλους από τo "στοιχείο" της για να εξερευνήσει αυτόν τον θεαματικό κόσμο που γεννήθηκε από τη φαντασία των δημιουργών της Pixar και σχεδιάστηκε ειδικά για μία μοναδική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη.

No Hard Feelings

Μαθήματα Αποπλάνησης (No Hard Feelings) του Τζιν Στουπνίτσκι

Η Τζένιφερ Λόρενς όχι μόνο πρωταγωνιστεί αλλά συμμετέχει και στην παραγωγή της ξεκαρδιστικής και πικάντικης κομεντί από τον σκηνοθέτη Τζιν Στουπνίτσκι που ήταν και ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας «Ατακτη Καθηγήτρια» (Bad Teacher). Καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει το πατρικό της σπίτι, η Μάντι ανακαλύπτει μια ενδιαφέρουσα αγγελία: πλούσιοι υπερπροστατευτικοί γονείς αναζητούν κάποια να «βγει ραντεβού» με τον ντροπαλό και εσωστρεφή 19χρονο γιο τους, τον Πέρσι, προτού εκείνος φύγει για σπουδές. Με έκπληξη, η Μάντι σύντομα καταλαβαίνει πως ο παράξενος Πέρσι δεν είναι του χεριού της όπως αρχικά νόμιζε.

indiana jones 5

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει στο ρόλο του θρυλικού ήρωα αρχαιολόγου για την πολυαναμενόμενη τελευταία ταινία του εμβληματικού franchise – μία μεγάλη κινηματογραφική περιπέτεια γυρισμένη σε όλο τον κόσμο που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Marlowe

Ντετέκτιβ Μάρλοου (Marlowe) του Νιλ Τζόρνταν

Μία μυστηριώδης ξανθιά αναθέτει στον ντεντέκτιβ Μάρλοου την αναζήτηση του πρώην εραστή της. Οπως αποδεικνύεται αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου μυστηρίου.

Maybe I Do

Να Σου Γνωρίσω τους Γονείς Μου (Maybe I Do) του Μάικλ Τζέικομπς

Η Μισέλ και ο Αλεν αποφασίζουν να επισημοποιήσουν την σχέση τους οπότε αποφασίζουν να οργανώσουν μια βραδιά για να γνωριστούν οι γονείς τους. Οταν όμως συναντιούνται όλοι μαζί δεν δείχνουν να είναι άγνωστοι μεταξύ τους!

putifar

Mr. Putifar’s Wacky Plan του Πιέρ-Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ

Ενας δάσκαλος αποφασίζει να εκδικηθεί όλους τους μαθητές που του έκαναν την ζωή δύσκολη στο παρελθόν. Το σχέδιο του εκτός από πανούργο είναι και σατανικό.

What’s Love Got To Do With It

Ευτυχισμένοι Μαζί (What’s Love Got To Do With It) του Σεκάρ Καπούρ

Ενας γιατρός μεγαλωμένος στο Λονδίνο αποφασίζει να παντρευτεί την γυναίκα που θα του υποδείξουν οι γονείς του .Η παιδική του φίλη όμως, που κατά βάθος είναι ερωτευμένη μαζί του θα του αποδείξει ότι η αγάπη καμία σχέση δεν έχει με την καταγωγή και τη θρησκεία.

Invitation to Murder

Πρόσκληση σε Φόνο (Invitation to Murder) του Στίβεν Σίμεκ

Το 1934, κάπου στην Νότια Αγγλία, η ανθοπώλης Μιράντα θα καλεστεί από έναν δισεκατομμυριούχο για τσάι. Η πρόσκληση έρχεται από το πουθενά μια και η νεαρή κοπέλα δεν γνωρίζει τον οικοδεσπότη. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο έχουν καλεστεί και οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες.

Alibi.com 2

Αλλοθι για Παντρεμένους 2 (Alibi.com 2) του Φιλίπ Λασό

O Γκρεγκ έχει κλείσει πια το πρακτορείο…ευρέσεως άλλοθι και ζει μια ήσυχη ζωή. Αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, αλλά πως να την συστήσει στους αποτυχημένους και τρελούς γονείς του; Θα πρέπει να καταφύγει στη γνωστή του μέθοδο ώστε να βρει τους σωστούς αλλά ψεύτικους γονείς.

Historias Para No Contar

Αυτά Που Δεν Λέγονται (Historias Para No Contar) του Σεσκ Γκέι

Μια σπονδυλωτή ιστορία πέντε κεφαλαίων, με φανταστικούς χαρακτήρες διαφορετικών ηλικιών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Ο τόνος μπορεί να είναι λίγο σαρκαστικός, και μπορούμε να αρχίσουμε να κρίνουμε αυτούς τους χαρακτήρες με τα ελαττώματά τους, ή και ταυτόχρονα να νιώσουμε συμπάθεια γι’ αυτούς, βλέποντας πώς δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματα τους.

Un Beau Matin

Ενα Υπέροχο Πρωινό (Un Beau Matin) της Μία Χάνσεν-Λαβ

Η Σάντρα, μία νεαρή μητέρα που μεγαλώνει μόνη την κόρη της, επισκέπτεται τακτικά τον άρρωστο πατέρα της. Καθώς η ίδια και η οικογένειά της πασχίζουν να του προσφέρουν την φροντίδα που χρειάζεται, η Σάντρα επανασυνδέεται με τον Κλεμάν, έναν φίλο που έχει να δει καιρό. Αν και εκείνος βλέπει κάποια άλλη, οι δύο τους ξεκινούν μια παθιασμένη σχέση. Η πολυαναμενόμενη, νέα ταινία της Μια Χάνσεν-Λαβ, με πρωταγωνίστρια την περιζήτητη Λεά Σεντού σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Μία αξέχαστη ταινία για την απώλεια και την αγάπη.

Nobody's Hero

Ηρωας Κανενός (Nobody's Hero) του Αλέν Γκιροντί

Κλερμόν Φεράν, κεντρική Γαλλία. Ο 35χρονος Μεντερίκ ερωτεύεται την μεσήλικη εργάτρια του σεξ Ιζαντόρα, η οποία είναι παντρεμένη. Όταν το κέντρο της πόλης υφίσταται μία τρομοκρατική επίθεση, ο Σελίμ, ένας νεαρός άστεγος, δημιουργεί κλίμα παράνοιας, βρίσκοντας καταφύγιο στο κτίριο του Μεντερίλ. Καθώς ο ήρωας είναι ξετρελαμένος με την Ιζαντόρα και φιλικός προς τον Σελίμ, βλέπει πως η ζωή του, αίφνης, έχει μετατραπεί σε χάος.

Chronique D'Une Liaison Passagere

Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Eρωτα (Chronique D'Une Liaison Passagere) του Εμανουέλ Μουρέ

Μια ανύπαντρη μητέρα και ένας παντρεμένος άντρας γίνονται εραστές. Έχουν δεσμευτεί να βλέπονται μόνο περιστασιακά και να μην αφεθούν να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, εκπλήσσονται όλο και περισσότερο από την σύμπνοια, τη σύνδεση και την πολύ καλή συνύπαρξή τους.

Petite Fleur

Μικρό Λουλούδι (Petite Fleur) του Σαντιάγκο Μίτρε

Η ζωή ως ζευγάρι, ο έρωτας και η οικογένεια είναι η όμορφη καθημερινότητα του Xoσέ και της Λουσί, μέχρι τη μέρα που αρχίζουν να πλήττουν. Η Λουσί συμβουλεύεται έναν ψυχίατρο για να σώσει τη σχέση τους. Ο Χοσέ πηγαίνει να δει τον Ζαν-Κλοντ, το γείτονά τους. Μαζί ξεκινούν μια νέα θεραπεία: κάθε Πέμπτη πίνουν, χορεύουν και τo παίζουν δολοφόνοι: η νέα συνταγή για την ευτυχία!

the estate

Επίδοξοι Κληρονόμοι (The Estate) του Ντιν Κρεγκ

Δύο αδερφές προσπαθούν να κερδίσουν τη θεία τους που είναι άρρωστη στο τελικό στάδιο, με την ελπίδα να γίνουν οι δικαιούχοι της πλούσιας περιουσίας της, αλλά βρίσκουν ότι τα υπόλοιπα άπληστα μέλη της οικογένειάς τους έχουν την ίδια ιδέα.

the master gardener

Master Gardener του Πολ Σρέιντερ

Ένας σχολαστικός κηπουρός που είναι αφοσιωμένος στην περιποίηση των περιοχών ενός πανέμορφου κτήματος και στη φροντίδα του εργοδότη του.

ΙΟΥΛΙΟΣ

mascarade

Καμουφλάζ (Mascarade) του Νικολά Μπεντός

Όταν ένας νεαρός ζιγκολό (Πιερ Νινέ) μαγεύεται από μια προκλητική απατεώνισσα (Μαρίν Βακτ), ένα ύπουλο σχέδιο θα αρχίσει να καταστρώνεται κάτω από τον καυτό ήλιο της Γαλλικής Ριβιέρας. Στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια πολυτελή ζωή, οι δύο εραστές θα φτάσουν στο σημείο να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή μιας πρώην σταρ του κινηματογράφου (Ιζαμπέλ Ατζανί) και ενός μεγαλομεσίτη (Φρανσουά Κλουζέ). Πάθος, έγκλημα, προδοσία.

Menteur

Mια του... Ψεύτη (Menteur) του Ολιβιέ Μπαρού

Ο Ζερόμ, είναι πωλητής σκαφών αναψυχής στη Νίκαια. Αλλά αν ρωτήσετε τον ίδιον, στον ελεύθερο χρόνο του ο Ζερόμ είναι επίσης αστροναύτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε και κολλητός της Μις Υφήλιος. Στην πραγματικότητα, ο Ζερόμ είναι παθολογικός ψεύτης. Λέει ψέματα σε όλους, για τα πάντα! Κανείς δεν τον πιστεύει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να λέει ακόμα περισσότερα ψέματα. Μια μέρα όμως, ο Zερόμ θα ξυπνήσει για να ανακαλύψει ότι όλα τα ψέματά του έχουν γίνει πραγματικότητα... και αυτό είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων.

Insidious: The Red Door

Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) του Πάτρικ Γουίλσον

Στην ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα» οι πρωταγωνιστές του franchise τρόμου επιστρέφουν για το τελευταίο κεφάλαιο της τρομακτικής ιστορίας της οικογένειας Lambert. Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Josh (Patrick Wilson) και ο νεαρός Dalton (Ty Simpkins) πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

mission impossible dead reckoning part one

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One) του Κρίστοφερ ΜακΚουάιρ

Η έβδομη ταινία του franchise Επικίνδυνη Αποστολή έρχεται δυναμική και μας υπενθυμίζει για ποιο λόγο πρέπει να βλέπουμε τις ταινίες στη μεγάλη οθόνη. O μοναδικός στο ρόλο Tom Cruise δίνει για άλλη μια φορά τον καλύτερό του εαυτό επιχειρώντας τα πιο ριψοκίνδυνα stunts που έχει εκτελέσει μέχρι τώρα.

the haunted mansion

Στοιχειωμένο Αρχοντικό (Haunted Mansion) του Τζάστιν Σίμιεν

Εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, η ταινία Στοιχειωμένο Αρχοντικό (Haunted Mansion) διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας και του γιού της, οι οποίοι προσλαμβάνουν μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών σε ζητήματα περί πνευμάτων, για να τους βοηθήσουν να ξεφορτωθούν τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού τους.

I Love Greece

I Love Greece της Ναυσικά Γουέρι-Καραμαούνα

Ο Ζαν και η Μαρίνα πάνε στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί θα συναντηθούν με την οικογένεια της Μαρίνας. Οσο οι δυο τους ετοιμάζουν ένα ρομαντικό ταξίδι, η οικογένεια της Μαρίνας αποφασίζει να τους ακολουθήσει και όλα ξεκινάνε να πηγαίνουν λάθος.

the son

Ο Γιος (The Son) του Φλόριαν Ζέλερ

Μετά τον «Πατέρα», ο βραβευμένος με Οσκαρ Φλόριαν Ζέλερ επιστρέφει για να αναδείξει ακόμα μία πολύπλοκη σχέση σε μία εξαιρετικά δύσκολή συνθήκη. Μία τρυφερή αλλά και σπαρακτική ιστορία για τη σχέση πατέρα και γιού. Με τον Χιού Τζάκμαν.

In the Land of Saints and Sinners

In the Land of Saints and Sinners του Ρόμπερτ Λόρενς

Ενας πρώην εκτελεστής έχει αποσυρθεί σε ένα απομονωμένο χωριό της Ιρλανδίας. Προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή όταν βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι γάτας και ποντικιού από τρεις εκδικητικούς τρομοκράτες.

about my father

About My Father της Λάουρα Τερούσο

Ο Σάλβο είναι Ιταλός μετανάστης της παλιάς σχολής, όταν ο γιος του, του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παντρευτεί μια Αμερικανίδα, τότε θα κάνει τα πάντα για να τον πείσει ότι αυτός ο γάμος δεν θα πετύχει ποτέ.

The Bricklayer

The Bricklayer του Ρένι Χάρλιν

Ενας πρώην πράκτορας του FBI αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση, όταν άγνωστοι απειλούν την Υπηρεσία με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Νόα Μπόιντ και διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη.

Other People’s Children

Τα Παιδιά των Αλλων (Other People’s Children) της Ρεμπέκα Ζλοτόβσκι

H Ρέιτσελ είναι δασκάλα σε ένα δημοτικό σχολείο. Λατρεύει την δουλειά της, τους μαθητές της, την ζωή της γενικά. Οταν γνωρίζει τον Αλί και κάνει σχέση μαζί του περνάει πολύ χρόνο με την τετράχρονη κόρη του σαν να είναι μητέρα της. Αλλά δεν είναι. Η επιθυμία να κάνει δική της οικογένεια μεγαλώνει. Είναι ήδη σαράντα ετών, μήπως είναι αργά;

Richard Stork and the Mystery of the Great Jewel

Richard Stork and the Mystery of the Great Jewel των Μπέντζαμιν Κουάμπεκ, Μετ Τανγκ

Ο Ρίτσαρντ είναι ένα σπουργίτι που υιοθετείται από μια οικογένεια πελαργών, όταν μαθαίνει ότι δεν θα είναι ο οδηγός του σμήνους στο επόμενο ταξίδι, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι μόνος του, πράγμα που θα τον οδηγήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια.

barbie

Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάργκο Ρόμπι στον ρόλο της κούκλας Barbie και ο Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Ken. H πλοκή της παραμένει ακόμα επτασφράγιστο μυστικό, αλλά πληροφορίες θέλουν την Barbie και τον Ken να μεταμορφώνονται σε ανθρώπους με την Barbie να έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες μιας πραγματικής γυναίκας.

oppenheimer

Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν

Το «Oppenheimer», η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία έχει ως επίκεντρό της τον δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και, πιο συγκεκριμένα, το ρόλο που έπαιξε ο Οπενχάιμερ στην κατασκευή της ατομικής βόμβας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

The Fourth Passenger

O Τέταρτος Επιβάτης (The Fourth Passenger) του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Στα 50 του, ο Χούλιαν, διαζευγμένος και με οικονομικά προβλήματα, ταξιδεύει τακτικά στη Μαδρίτη χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μετακινείσαι με το ίδιο αυτοκίνητο ώστε να μοιραστείς τα έξοδα με άλλους. Κάπως έτσι, γνωρίζει και ερωτεύεται την Λορένα, είκοσι χρόνια νεότερή του. Όμως τη μέρα που αποφασίζει να της εκμυστηρευτεί τον έρωτά του, δύο νεοφερμένοι επιβάτες περιπλέκουν τα πράγματα: o Σέρτζιο με το σαγηνευτικό του χαμόγελο και ο Ροντρίγκο που προκύπτει μεγάλο καθίκι. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Χούλιαν.

The Cathedral

Καθεδρικός (The Cathedral) του Ρίκι Ντ’ Αμπρόζ

Ένας στοχαστικός, ιμπρεσιονιστικός απολογισμός για την άνοδο και την πτώση μιας αμερικανικής οικογένειας σε διάστημα δύο δεκαετιών, από ένα μοναχοπαίδι.Ιδωμένη από την οπτική του παιδιού, η ταινία καταφέρνει όχι μόνο να διεισδύσει στην ψυχοσύνθεση του, φωτίζοντας τον τρόπο που αυτό αντιλαμβάνεται τη ζωή και τους γύρω του, αλλά και σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών στις ΗΠΑ.

L'Origine du Mal

Η Ρίζα του Κακού (L'Origine du Mal) του Σεμπαστιάν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια άπορη νεαρή γυναίκα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της και βρίσκει μια παράξενη οικογένεια: έναν άγνωστο και πολύ πλούσιο γονιό, την ιδιόρρυθμη σύζυγό του, την φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, μια επαναστατημένη έφηβη και μια απειλητική υπηρέτρια. Κάποιος λέει ψέματα. Γιατί; Ανάμεσα σε υποψίες και ψέματα, το μυστήριο καλύπτει τα πάντα και το κακό εξαπλώνεται.

maestro(s)

Maestro(s) του Μπρούνο Κις

Η σχεσή μετακύ ενός πατέρα του γιου του και του εγγονού του οι οποίοι είναι όλοι διευθυντές ορχήστρας.

wog boys forever

Ελληνάρες για Πάντα (Wog Boys Forever) του Φρανκ Λοτίτο

Ο Στιβ είναι ακόμα ελεύθερος και εργάζεται ως οδηγός ταξί. Η Μπριάνα, η υπουργός Μετανάστευσης, καταστρώνει ένα σχέδιο με τον αδερφό της για να εκδικηθούν τον Στιβ επειδή κατέστρεψε την πολιτική καριέρα της μητέρας τους Ραέλιν.

farang

Farang του Ξαβιέ Γκενς

Ο Σαμ λίγους μήνες πριν την αποφυλάκισή του, προετοιμάζεται επιμελώς για την επανένταξή του και ξαναέχτιζει τη ζωή του στην Ταϊλάνδη, όπου κάνει την οικογένεια που πάντα ονειρευόταν. Αλλά ο Ναρόγκ, ο ντόπιος νονός της νύχτας, τον αναγκάζει να βυθιστεί ξανά στην παραβατικότητα.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

As Bestas

O Eχθρός Δίπλα μου (As Bestas) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ο Βενσάν και η Ολγα είναι ένα ζευγάρι Γάλλων που έχει εγκατασταθεί σε ένα χωριό της Γαλικίας. Εκεί ζουν μια ήσυχη ζωή, καλλιεργώντας και ανακαινίζοντας εγκαταλελειμμένα σπίτια. Η συνύπαρξή τους με τους ντόπιους όμως, είναι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή. Η άρνησή τους να συμφωνήσουν στην υλοποίηση ενός αιολικού πάρκου θα εντείνει τις διαφωνίες τους με τους γείτονες. Οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Τοτό

Το Αλλο με τον Τοτό το Ξέρεις; (Les Blagues de Toto) του Πασκάλ Μπουρντιό

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή την φράση; Με πόσα ανέκδοτα για τον Τοτό, δεν έχουμε ξεκαρδιστεί στα γέλια ως παιδιά; Ήρθε λοιπόν η ώρα, να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Στο σχολείο, ο Τοτό είναι πολύ καλύτερος στο να κάνει τους φίλους του να γελούν, παρά να ακούει τα μαθήματα του δασκάλου. Πολύ συχνά, τα αστεία του Τοτό, καταλήγουν σε καταστροφές... Το τελευταίο; Η καταστροφή ενός γλυπτού κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το αφεντικό του πατέρα του. Όμως αυτή τη φορά, ο Τοτό επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε! Με τους καλύτερους φίλους του, θα ψάξουν να βρουν τον αληθινό ένοχο. Μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινάει.

The Amazing Maurice

Ο Απίθανος Μορίς (The Amazing Maurice) του Τόμπι Γκένκελ

Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος κεραμιδόγατος, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάλει λεφτά. Μαζί με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, οδηγεί μια ομάδα αρουραίων από πόλη σε πόλη προσποιούμενος εισβολή αρουραίων! Λειτουργεί τέλεια - μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη τους.

gran turismo

Gran Turismo του Νιλ Μπλόμκαμπ

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Jann Mardenborough, η ταινία Gran Turismo αφηγείται την απόλυτη ιστορία ενός παράτολμου εφηβικού ονείρου που έγινε πραγματικότητα. Οι δεξιότητες του Mardenborough του εξασφάλισαν τη νίκη σε μια σειρά από διαγωνισμούς της Nissan και κατάφεραν να τον κάνουν έναν πραγματικό επαγγελματία οδηγό αγώνων.

The Equalizer 3

The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (The Equalizer 3) του Αντουάν Φουκουά

Ο Robert McCall (Denzel Washington), μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη. Μετακομίζει στη Νότια Ιταλία την οποία και νιώθει απροσδόκητα κοντά του όταν ανακαλύπτει ότι οι νέοι φίλοι του βρίσκονται υπό τον έλεγχο κάποιων τοπικών εγκληματιών. Καθώς τα γεγονότα παίρνουν θανατηφόρα τροπή, ο McCall ξέρει πως πρέπει να τα βάλει με τη μαφία για να προστατέψει τους φίλους του.

TMNT: Mutant Mayhem

Χελωνονιτζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός (TMNT: Mutant Mayhem) του Τζεφ Ρόου

Μετά από χρόνια απομόνωσης από τον κόσμο των ανθρώπων, τα Χελωνονιντζάκια κατάφεραν να κερδίσουν μέσα από τις ηρωικές τους πράξεις, τις καρδιές των Νεοϋορκέζων και να γίνουν αποδεκτοί ως κανονικοί έφηβοι. Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της νέας τους φίλης April O’Neil, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα μυστηριώδες συνδικάτο εγκλήματος, το οποίο σύντομα θα μετατραπεί σε στρατό μεταλλαγμένων.

Coup de Change

Coup de Change του Γούντι Αλεν

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με μια ακόμα πολυαναμενόμενη ταινία. Με φόντο το Παρίσι, η στενή σχέση δύο παλιών φίλων θα οδηγήσει σε μια εξωσυζυγική σχέση και τελικά στο έγκλημα.

White Bird: A Wonder Story

White Bird: A Wonder Story του Μαρκ Φόρστερ

Μια τρυφερή ιστορία για την αποδοχή και την νεανική αγάπη με βασικό ήρωα έναν από τους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες του Wonder. Η συγγραφέας που μας έδωσε το ΘΑΥΜΑ επιστρέφει με ένα ακόμα best seller.

November

Νοέμβρης (November) του Σέντρικ Χιμένεζ

Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 το Παρίσι στιγματίστηκε από πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή στη θέατρο Μπατακλάν όπου δεκάδες ανθρώπου σκοτώθηκαν. Η ταινία ακολουθεί τις δραματικές μέρες που ακολούθησαν και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τους δράστες.

carmen

Κάρμεν (Carmen) του Μπέντζαμιν Μίλιπεντ

Η ιστορίας της φλογερής τσιγγάνας Κάρμεν που σαγήνευσε έναν απλοϊκό στρατιώτη οδηγώντας τον στην ολοκληρωτική καταστροφή. Η διαχρονική όπερα του Ζωρζ Μπιζέ σε μια σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή.

The Last Voyage of the Demeter

Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού (The Last Voyage of the Demeter) του Αντρέ Εβρενταλ

Βασισμένη μονάχα σε ένα κεφάλαιο, στο «Ημερολόγιο του Καπετάνιου» από το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλα», η ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Ντιμίτερ, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο – είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια – από τα Καρπάθια όρη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Όταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο χωρίς ίχνος του πληρώματος.

Another World

Ενας Αλλος Κόσμος (Another World) του Στεφάν Μπριζέ

Ο Φιλίπ Λεμέσλ, ανώτερο στέλεχος σε αμερικανικό βιομηχανικό όμιλο, παρακολουθεί, ανήμπορος να αντιδράσει, την γυναίκα του να τον εγκαταλείπει, γιατί δεν μπορεί να βλέπει τον άνδρα που αγαπά να συνθλίβεται από την αγωνία και την πίεση της δουλειάς. Ο Φιλίπ, παγιδευμένος από τις παράλογες απαιτήσεις των αφεντικών του και την καθημερινή ένταση, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του.

LES DEUX ALFRED

Γαλλοτέκ (French Tech) του Μπρούνο Πονταλιντέ

Ο Αλεξάντρ είναι άνεργος και ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει παγώσει. Με την σύζυγό του να βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι για δύο μήνες, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φροντίσει τα δύο παιδιά τους και να βρει δουλειά. Μετά από μια «σουρεαλιστική» συνέντευξη, ο Αλεξάντρ προσλαμβάνεται δοκιμαστικά, έχοντας όμως πει ψέματα πως δεν έχει οικογένεια, σύμφωνα με την αυστηρή πολιτική της εταιρίας που θέλει τους υπαλλήλους της άτεκνους. Όμως, με τις αδιάκοπες συνεδριάσεις και τις ατέλειωτες τηλεδιασκέψεις, η διατήρηση του μυστικού του δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Undercover

Undercover του Τιερί ντε Περέτι

Ο 35χρονος Εμανουέλ είναι ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος στη Γαλλία. Ο Ουμπέρ είναι μια περίεργη προσωπικότητα, που καταφέρνει να ελίσσεται επιδέξια στους επικίνδυνους χώρους της εξουσίας και της πολιτικής. Οι δυο τους θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα τεράστιο σκάνδαλο ναρκωτικών, όπου εμπλέκονται κρατικοί παράγοντες, αλλά και η ίδια η αστυνομία.

Lost and Found

Τμήμα Απωλεσθέντων Μαδρίτης (Lost and Found) του Χόρχε Ντοράντο

Ο Μάριο, ο οποίος δουλεύει στο τμήμα απωλεσθέντων, βρίσκει ένα πτώμα σε μια βαλίτσα.

Prison 77

Η Απόδραση του 77 (Prison 77) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Ένας νεαρός λογιστής, που περιμένει τη δίκη του το 1977 για υπεξαίρεση με πιθανή ποινή 20 ετών, ενώνεται με μια ομάδα κρατουμένων που ζητούν αμνηστία.

What Happens Later

What Happens Later της Μεγκ Ράιαν

Η Γουίλα και ο Μπιλ είναι πρώην εραστές που θα δουν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όταν και οι δύο θα βρεθούν αποκλεισμένοι από το χιόνι, σε ένα αεροδρόμιο μέσα στη νύχτα.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Στην μεταπολεμική Βενετία, ο Πουαρό, πλέον συνταξιούχος κι αυτοεξόριστος, απρόθυμα συμμετέχει σε μία συνάθροιση πνευματιστών. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο πρώην ντετέκτιβ καλείται για ακόμα μία φορά να ανακαλύψει το δολοφόνο.

Mavka: The Forest Song

Mavka: The Forest Song του Ολεγκ Μαλαμούζ

Η Mavka, ένα πνεύμα του Δάσους, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη και τα καθήκοντά της ως φύλακας της Καρδιάς του Δάσους, καθώς ερωτεύεται έναν άνθρωπο - τον ταλαντούχο νεαρό μουσικό Lukash. Η ιστορία μιλάει για τη μαγική δύναμη της αγάπης. Αυτό το είδος της αγάπης που αφήνει τους ανθρώπους να βρουν τη μαγεία μέσα τους και αποκαλύπτει δυνατότητες που ενδυναμώνουν τους ανθρώπους να καταφέρουν το αδύνατο και να υπερισχύσουν απέναντι στο κακό.

75 Dias

75 Μέρες (75 Dias) του Μαρκ Ρομέρο

Το 1992 στο Αλκάσερ, μια μικρή πόλη της Ισπανίας κοντά στη Βαλένθια, τρία κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών, εξαφανίστηκαν ένα βράδυ ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με ωτοστόπ στο διπλανό χωριό, όπου γινόταν ένα σχολικό πάρτι.

American Carnage

American Carnage του Ντιέγκο Χαλίβις

Αφού ένας κυβερνήτης εκδίδει ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη σύλληψη των παιδιών των μεταναστών χωρίς χαρτιά, δίνεται η ευκαιρία στους πρόσφατα κρατούμενους νέους να αποσυρθούν οι κατηγορίες τους αν γίνουν θελοντές για να παρέχουν φροντίδα στους ηλικιωμένους.

Les Amandiers

Για Πάντα Νέοι (Les Amandiers) της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσι

Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στο Παρίσι και ένας θίασος νεαρών ηθοποιών έχει μόλις κερδίσει μια θέση στο Les Amandiers, μια επιφανή θεατρική σχολή όπου βρίσκεται επικεφαλής ο Πατρίς Σερό. Ξεκινούν τη νέα τους ζωή και τα πρώτα βήματα της καριέρας τους. Στην πορεία θα αποκτήσουν γνώσεις, θα αναλάβουν δράση, θα αγαπήσουν, θα νιώσουν φόβο, και θα ζήσουν στα άκρα – μόνο που θα βιώσουν επίσης και την πρώτη τους τραγική εμπειρία.

Los Reyes Del Mundo

Οι Βασιλιάδες του Κόσμου (Los Reyes Del Mundo) της Λάουρα Μόρα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που μαζεύουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν το ταξίδι σε ένα τοπίο όπου καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας.

The Expendables 4

Οι Αναλώσιμοι 4 (The Expendables 4) του Σκοτ Γουό

Οι Αναλώσιμοι θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν έμπορο όπλων που διοικεί τη δύναμη ενός τεράστιου ιδιωτικού στρατού.

breaking point

Breaking Point των Μαξ Γκίγουα, Ντάνι Πασκουίνι

Δύο έφηβοι αδερφοί με εξαιρετικό χάρισμα στο breakdancing, αλλά σε εχθρότητα μεταξύ τους μετά τον τυχαίο θάνατο της μητέρας τους, μπαίνουν μαζί για τη βρετανική ομάδα breakdancing που θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


TBA

The Little Alien

Η Μικρή Εξωγήινη (The Little Alien) της Αμελί Φικ

Σε κάποιες κατά τ’ άλλα μοναχικές καλοκαιρινές διακοπές, ο εσωστρεφής Άλαν πείθεται να λειτουργήσει ως ανθρώπινη κεραία για τον παλιό, εμμονικό με τα UFO γείτονά του, που πιστεύει ότι ένας τεράστιος στόλος εισβολής βρίσκεται καθ’ οδόν. Αλλά αυτό που ανακαλύπτουν δεν είναι ακριβώς ένας τεράστιος στόλος εισβολής. Όταν καταρρέει η ετοιμόρροπη κατασκευή για την κεραία, ο Άλαν σώζεται στο τσακ από ένα μικρό εξωγήινο κορίτσι, τη Μπρίτνεϊ, η οποία κάνει μια σχολική εργασία για την πρωτόγονη ανθρώπινη φυλή. Τώρα, ο Άλαν πρέπει να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της.

Sick of Myself

Σιχάθηκα τον Εαυτό Μου (Sick of Myself) του Κρίστοφερ Μπόργκλι

Η Σίγκνε και ο Τόμας διατηρούν μια ανταγωνιστική σχέση η οποία παίρνει μια άσχημη τροπή όταν ο Τόμας αποκτά ξαφνικά αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του έργο. Γνήσια αντιδραστική, η Σίγκνε επιχειρεί απεγνωσμένα να ανακτήσει το στάτους της δημιουργώντας μια νέα, αδίστακτη περσόνα, η οποία τρέφεται από την προσοχή και τη συμπόνια των άλλων.

Golda

Golda του Γκάι Νατίβ

O βραβευμένος με Όσκαρ Guy Nattiv σκηνοθετεί ένα έντονο πολιτικό θρίλερ βασισμένο στη ζωή της Golda Meir, ισραηλινής δασκάλας και πολιτικού. Η Golda, διετέλεσε τέταρτη πρωθυπουργός του Ισραήλ και κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, με σημαντικότερες αυτές κατά τη διάρκεια του Πόλεμου του Γιομ Κιπούρ. Έτσι έμεινε στην ιστορία ως «η σιδηρά κυρία του Ισραήλ».

Jeanne du Barry

Jeanne du Barry της Μαϊγουέν

Η ζωή της Jeanne du Barry (1743 – 1793), της τελευταίας επίσημης ερωμένης του βασιλιά Λουδοβίκου XV της Γαλλίας, η οποία παρά την ταπεινή καταγωγή της, κατάφερε να αποσπάσει την εύνοια του και να μπει στο παλάτι των Βερσαλλιών.

After Everything

After Everything της Καστίλ Λάντον

Ποιος ήταν ο Χάρντιν πριν γνωρίσει την Τέσα; Τι ήταν αυτό που τον έκανε το ατίθασο και σκληρό αγόρι του Παγκόσμιου best seller φαινομένου; Όλες οι απαντήσεις στο πρίκουελ της σειράς που έχει φανατικούς ακόλουθους σε όλον τον κόσμο.

The Jungle Bunch 2

Η Ζουγκλοπαρέα 2 (The Jungle Bunch 2) των Λορέντ Μπρου και Γιάνικ Μουλέν

Ο Μόρις και η παρέα του, επιστέφουν και αυτή την φορά αναζητούν έναν κρυμμένο θησαυρό που θα τους οδηγήσει σε άγνωστα μονοπάτια.

Mothers’ Instinct

Mothers’ Instinct του Ολιβιέ Μασέτ-Ντεπάς

Η ταινία “Duelles” προβλήθηκε το 2018 στο φεστιβάλ του Τορόντο και εντυπωσίασε τόσο την βραβευμένη με Oscar Jessica Chastain που αποφάσισε να κάνει το remake της, με συμπρωταγωνίστρια την κολλητή της φίλη Anne Hathaway. Η Αλίς και ης Σελίν είναι δύο καλές φίλες. Όταν η δεύτερη χάσει τον γιο της σε οικιακό δυστύχημα, η σχέση τους παίρνει επικίνδυνη τροπή. Το σενάριο βασίζεται στη νουβέλα μυστηρίου της Barbara Abel.

Les Miens

Οι Δικοί Μου (Les Miens) του Ροσντί Ζεμ

Ο Μούσα ήταν πάντα ευγενικός, αλτρουιστής και παρών στην οικογένειά του. Σε αντίθεση με τον αδερφό του Ριάντ γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή που επικρίνεται για τον εγωισμό του από τους γύρω του.

Un Petit Frere

Ο Μικρός Αδερφός (Un Petit Frere) της Λέονορ Σεράιγ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Ρόουζ μετακομίζει από την Ακτή του Ελεφαντοστού στο Παρίσι με τους δύο μικρούς της γιους. Εκτείνοντας 20 χρόνια από την άφιξή τους στη Γαλλία μέχρι σήμερα, η ταινία είναι το συγκινητικό χρονικό της οικοδόμησης και της αποδόμησης μιας οικογένειας. Υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Καννών.


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Blood Simple

Μόνο Αίμα (Blood Simple) των Τζόελ & Ιθαν Κοέν

Ενας ιδιοκτήτης μπαρ στο Τέξας, ο Μάρτι, ο οποίος υποψιάζεται ότι η σύζυγός του Άμπι τον απατά με έναν από τους υπαλλήλους του, τον Ρέι, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να σκοτώσει την Άμπι και τον Ρέι. Τα πράγματα όμως γρήγορα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, καθώς αυτός έχει κάτι διαφορετικό στον νου του... Το θρυλικό ντεμπούτο των αδελφών Κοέν.

fargo

Fargo των Τζόελ & Ιθαν Κοέν

O Τζέρι, ένας άτυχος πωλητής αυτοκινήτων προσλαμβάνει δύο εγκληματίες για να απαγάγουν τη γυναίκα του, προκειμένου να αποσπάσει λύτρα από τον πλούσιο πεθερό του. Ωστόσο, τα πράγματα ξεφεύγουν γρήγορα από τον έλεγχο, καθώς οι απαγωγείς διαπράττουν μια σειρά άγριων δολοφονιών και μια ακατάβλητη έγκυος αστυνομικός καλείται να διερευνήσει την υπόθεση. Το αριστούργημα των αδελφών Κοέν.

The Big Lebowski 607

The Big Lebowski των Τζόελ & Ιθαν Κοέν

O «Dude», ένας χαλαρός, άνεργος λάτρης του μπόουλινγκ εμπλέκεται σε μια μπερδεμένη ιστορία αφότου τον περνούν για έναν εκατομμυριούχο με το ίδιο όνομα. Μαζί με τους φίλους του Γουόλτερ και Ντόνι, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο και να ανακτήσει τα λύτρα που έχουν ζητηθεί για την απαχθείσα γυναίκα του εκατομμυριούχου. Στην πορεία, συναντά ένα πολύχρωμο καστ από απίθανους χαρακτήρες, που συμβάλλουν στις ξεκαρδιστικές ανατροπές της πλοκής της ταινίας. Η πιο cult ταινία στην φιλμογραφία των αδελφών Κοέν.

Rebecca

Ρεβέκκα (Rebecca) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ενας πλούσιος χήρος παντρεύεται μια νεαρή και αφελή γυναίκα και τη φέρνει στο μεγάλο κτήμα του. Εκεί, τη στοιχειώνει η ανάμνηση της πρώτης του συζύγου, της Ρεβέκκας, που πέθανε μυστηριωδώς και της οποίας η παρουσία παραμένει σε όλο το αρχοντικό. Καθώς η νέα κυρία ντε Γουίντερ αποκτά όλο και μεγαλύτερη εμμονή με τη μνήμη της Ρεβέκκας και τα μυστικά που περιβάλλουν τον θάνατό της, αρχίζει να ξετυλίγει ένα κουβάρι από ψέματα και απάτες... Η πρώτη αμερικάνικη ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Shadow of a Doubt

Το Χέρι Που Σκοτώνει (Shadow of a Doubt) του Αλφρεντ Χίτσοκ

Mια νεαρή γυναίκα, η Τσάρλι, ζει στη Σάντα Ρόζα, μια πληκτική μικρή πόλη της Καλιφόρνιας. Ενθουσιάζεται όταν ένας γοητευτικός και πλούσιος θείος της έρχεται να επισκεφθεί την οικογένειά της -ωστόσο, η Τσάρλι σύντομα γίνεται καχύποπτη με τη συμπεριφορά του θείου της και πείθεται ότι μπορεί να είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που τρομοκρατεί τη χώρα. Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Notorious

Notorious του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Η Αλίσια, κόρη ενός καταδικασμένου Ναζί κατασκόπου, πείθεται από έναν γοητευτικό πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να διεισδύσει σε μια ομάδα Ναζί που κατέφυγαν στη Βραζιλία, επικεφαλής της οποίας είναι ένας πρώην γνωστός της με ένα θανάσιμο σχέδιο στο μυαλό του... Η εμβληματική ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ με την Ινγκριντ Μπέργκμαν και τον Κάρι Γκραντ.

The Rope

Η Θηλιά (The Rope) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Δύο έξυπνοι νεαροί, ο Μπράντον Σο και ο Φίλιπ Μόργκαν, στραγγαλίζουν τον πρώην συμμαθητή τους, Ντέιβιντ, στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν. Διαπράττουν το ανατριχιαστικό έγκλημα ως διανοητική άσκηση: θέλουν να αποδείξουν την «ανωτερότητά» τους διαπράττοντας τον «τέλειο φόνο», και να το γιορτάσουν με ένα δείπνο που όμως δεν θα πάει όπως ήθελαν... Το υποτιμημένο φιλμ του Αλφρεντ Χίτσκοκ - διάσημο άδικα μόνο για το μονοπλάνο (;) του - από τις πρώτες δηλώσεις ομοφυλοφιλικής σχέσης σε ταινία του Χόλιγουντ.

The Wicker Man 607

Το Καταραμένο Σκιάχτρο (The Wicker Man) του Ρόμπιν Χάρντι

Ένας πουριτανός χριστιανός αστυνομικός φτάνει σε ένα απομακρυσμένο σκωτσέζικο νησί για να αναζητήσει μετά από μια καταγγελία ένα αγνοούμενο κορίτσι, μόνο και μόνο για να βρει τους παγανιστές ντόπιους να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ. Όμως δεν πείθεται, και αποφασίζει να ερευνήσει σε βάθος την παράξενη ιστορία.

Sweet Smell of Success

Σκοτεινοί Δολοφόνοι (Sweet Smell of Success) του Αλεξάντερ Μακέντρικ

Ο Χάνσεκερ, συγγραφέας εφημερίδων της Νέας Υόρκης, ασκεί σημαντική επιρροή στην κοινή γνώμη με τη στήλη του για το Μπρόντγουεϊ. Εκμεταλλεύεται τη θέση του για να διαλύσει τη σχέση της Σούζαν, της αδελφής του, με τον επίδοξο κιθαρίστα της τζαζ Στιβ Ντάλλας, και προσλαμβάνει τον δημοσιογράφο Σίντνεϊ Φάλκο για να βρει έναν τρόπο να χωρίσει το ζευγάρι, όσο αδίστακτη κι αν είναι η μέθοδος...

Roman Holiday

Διακοπές στη Ρώμη (Roman Holiday) του Γουίλιαμ Γουάιλερ

Η πριγκίπισσα Aνα βρίσκεται στη μέση μιας πολύ προβεβλημένης περιοδείας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Oταν η ίδια και η συνοδεία της φτάνουν στη Ρώμη, αποφασίζει να δραπετεύσει από τα βασιλικά της καθήκοντα και ενώ περιπλανιέται στην πόλη, γνωρίζει έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Τζο Μπράντλεϊ, που αποφασίζει να περάσει χρόνο μαζί της προσποιούμενος ότι δεν ξέρει ποια είναι. Οντρεϊ Χέπμπορν και Γκρέγκορι Πεκ στην αποθέωση της ρομαντικής κομεντί.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.