Συνέντευξη

Με την Σοφία Κόκκαλη, από τη Γη στη Σελήνη

στα 10

Η κάμερα του Flix ακολουθεί την Σοφία Κόκκαλη σε μια διαδρομή για μοναχικά κορίτσια, όνειρα που γίνονται πραγματικότητα, δύσκολες ενηλικίωσεις και πράγματα που μαθαίνεις από τη ζωή για το σινεμά και από το σινεμά για τη ζωή.

Με την Σοφία Κόκκαλη, από τη Γη στη Σελήνη

Οι κινηματογραφικές ηρωίδες της Σοφίας Κόκκαλη μοιάζουν με την ίδια. Είναι εύθραυστες και ταυτόχρονα δυναμικές, είναι μελαγχολικές κι όμως διαθέτουν ένα απροσδόκητο χιούμορ, μοιάζουν να έρχονται από κάποια άλλη εποχή κι όμως απόλυτα σημερινές, κοιτάζουν τον ουρανό αλλά τα πόδια τους είναι καρφωμένη στη γη.

Από τη Μόσχα της «Μικράς Αγγλίας» μέχρι τη Νίκη και τον Λευτέρη στο «Νήμα» του The Boy και από τη Σοφία στο μικρού μήκους «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονίας» μέχρι την Αρτεμη στη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, η Σοφία Κόκκαλη διασχίζει το νεότερο ελληνικό σινεμά με το δικό της σίγουρο βηματισμό που ταινία με την ταινία, κάθε πρωταγωνιστικό ή όχι ρόλο, χαράσσει μια διαδρομή φτιαγμένη από τα σπάνια υλικά που είναι φτιαγμένη και η ίδια.

Σοφία Κόκκαλη

Με αφορμή τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου που της έχει χαρίσει ήδη δίκαια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ (Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη) και που θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Φεβρουαρίου, ρωτήσαμε τη Σοφία Κόκκαλη λιγότερες από 66 ερωτήσεις: για τις ηρωίδες της, τους γονείς της, τις διαφορετικές εκδοχές της ενηλικίωσης, τους σκηνοθέτες στους οποίους επιστρέφει, το γυναικείο σινεμά και το λόγο που έγινε - αναγκαστικά - ηθοποιός.

Πατήστε το play στο βίντεο που επιμελήθηκε ο Χρήστος Καραλιάς.
(Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους πατώντας στο cc)

Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Φεβρουαριου.