Συνέντευξη

Η μεγάλη συνέντευξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Flix

στα 10

Οι απολαύσεις στη ζωή είναι πολύτιμες και λίγες συγκρίνονται με το ν' ακούς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να μιλά. Το Flix είχε αυτή τη χαρά και δεν το ξεχνά ποτέ.

Η μεγάλη συνέντευξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Flix

Ηταν πριν ακριβώς τρία χρόνια, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε μόλις τελειώσει τα «Δεσμά Αίματος» - ακολούθησαν φυσικά η «Λιμουζίνα» και η «Κόρη του Ρέμπραντ» κι η νέα του ταινία ήταν σε γύρισμα στην Αθήνα αυτές τις μέρες. Με τον Νίκο Πάστρα βρεθήκαμε σπίτι του, στο όμορφο σαλόνι του, με την κάμερα και με πολύ λίγες παρεμβάσεις: το ν' ακούς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να μιλά ήταν μια τεράστια απόλαυση - μοναδικά πνευματώδης, καλοζωισμένος, σκανταλιάρικα διασκεδαστικός, με πάθος, με την κάθε του φράση ένα απόφθεγμα που κρατάς στη μνήμη και λες στους φίλους σου. Γνωστός για το αφοριστικό του χιούμορ, την κυνική σοφία και την εστέτ προσέγγιση της ζωής, μέσα κι έξω από το σινεμά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μάς μίλησε για όλα εκείνη τη μέρα, για τη ζωή και τις ταινίες του. Για τη φόρμα στον κινηματογράφο, για τους αγαπημένους του ηθοποιούς και σκηνοθέτες, για τη Μαριάννα, για τη σημασία της διαφωνίας. «Εμένα η πατρίδα μου είναι το ελληνικό καλοκαίρι,» μάς είπε κι ευχόμαστε να εξακολουθήσει να το ευχαριστιέται όπου κι αν βρίσκεται.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη σε χρονολογικές ενότητες.

Από τα Χρώματα της Ιριδος στη Γυναίκα που Εβλεπε τα Ονειρα : «Το χειρότερο πράγμα είναι ο πληθωρισμός των εικόνων.»



Από το Ονειρεύομαι τους Φίλους μου στο Κουράστηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου : «Το σινεμά δεν είναι ο δρόμος στην οθόνη.»



Από το Delivery στο… Η Κοιλάδα των Ρόδων : «Συνεχώς υπονομεύω τον εαυτό μου.»



Δεσμά Αίματος : «Η ζωή μας είναι η μεγάλη ανοησία.»


Διαβάστε και δείτε ακόμη: