Ενημέρωση

Οχι μόνο o Τζόκερ! Αυτή είναι η λίστα με τους ηθοποιούς που προτάθηκαν ή πήραν Οσκαρ για τον ίδιο ρόλο

στα 10

Ο Χοακίν Φίνιξ και ο Χιθ Λέτζερ δεν είναι οι μόνοι ηθοποιοί που έφτασαν στα Οσκαρ παίζοντας τον ίδιο χαρακτήρα.

Οχι μόνο o Τζόκερ! Αυτή είναι η λίστα με τους ηθοποιούς που προτάθηκαν ή πήραν Οσκαρ για τον ίδιο ρόλο

Η ιστορία των Οσκαρ έχει αποδείξει πως μερικοί συγκεκριμένοι ήρωες είναι τυχεροί (βλ. και οσκαρικοί). Με αφορμή τον Χοακίν Φίνιξ που οδεύει ολοταχώς για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Τζοκερ», μια δεκαετία μετά το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου του Χιθ Λέτζερ για τον ίδιο χαρακτήρα στο «The Dark Knight», θυμηθείτε παρακάτω ποιοι ηθοποιοί έχουν προταθεί ή κερδίσει Οσκαρ για τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα - είτε βασισμένο στην πραγματικότητα είτε φανταστικό.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix


Ηενρυ 1 Ηενρυ 2

Ο Λόρενς Ολίβιε και ο Κένεθ Μπράνα ήταν και οι δύο υποψήφιοι στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Ερρίκου του 5ου, το 1944 και το 1989. Ηταν και οι δύο σκηνοθέτες των ομότιτλων ταινιών τους, δεν κέρδισε κανείς από τους δύο το Οσκαρ.

nixon νιχοξ

Ο Αντονι Χόπκινς και ο Φρανκ Λανγκέλα ήταν και οι δύο υποψήφιοι στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Ρίτσαρντ Νίξον, ο πρώτος για το «Nixon» του Ολιβερ Στόουν το 1995 και ο Λανγκέλα στο «Frost/Nixon» του Ρον Χάουαρντ το 2008. Δεν κέρδισε κανείς από τους δύο.

Elizabeth ελιζαβ ελιζα

Η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τζούντι Ντεντς ήταν υποψήφιες την ίδια χρονιά για το ρόλο της Ελισάβετ της Α' της Αγγλίας, η πρώτη στο «Elizabeth» του Σεκάρ Καπούρ και η δεύτερη στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» του Τζον Μάντεν. Η Κέιτ Μπλάνσετ έχασε το Οσκαρ Α ' Γυναικείου Ρόλου από την Γκουίνεθ Πάλτροου, αλλά η Τζούντι Ντενς κέρδισε το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου . Η Κέιτ Μπλάνσετ θα ήταν ξανά υποψήφια για τον ίδιο ρόλο στο «Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή» το 2007. Δεν κέρδισε ούτε τότε.

Ηενρυ ηενρυ

Ο Τσαρλς Λότον και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον έφτασαν στα Οσκαρ υποδυόμενοι τον Ερρίκο τον 8ο. Ο Τσαρλς Λότον θα κέρδιζε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «The Private Life of Henry VIII» του Αλεξάντερ Κόρντα το 1933, ενώ ο Μπάρτον θα το έχανε στην «Αννα των Χίλιων Ημερών» του Τσαρλς Τζάροτ.

Βρανδο ωιτο

Ο Μάρλον Μπράντο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν όχι μόνο υποψήφιοι, αλλά κέρδισαν κιόλας Οσκαρ - ο Μπράντο Α' Ανδρικού Ρόλου και ο Ντε Νίρο Β' Ανδρικού Ρόλου - υποδυόμενοι τον Βίτο Κορλεόνε, ο πρώτος στον «Νονό» το 1972 και ο δεύτερος στον «Νονό 2» το 1974.

κατε κατε

Η Κέιτ Γουίνσλετ και η Τζούντι Ντενς υποδύθηκαν και οι δύο την Αϊρις Μέρντοχ στο «Iris» του Ρίτσαρντ Εϊρ το 2001. Ηταν υποψήφιες για Β' και Α' Γυναικείο Ρόλο αντίστοιχα. Εχασαν και οι δύο.

λεσλι φαιρ

O Λέσλι Χάουαρντ και ο Ρεξ Χάρισον προτάθηκαν για Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου παίζοντας τον Χένρι Χίγκινς, ο Χάουαρντ στον «Πυγμαλίωνα» του 1938 και ο Χάρισον στο «Ωραία μου Κυρία» του 1964. Ο Χάρισον - φυσικά - κέρδισε.

τιτανιψ gloria

Η Κέιτ Γουίνσλετ και η Γκλόρια Στιούαρτ ήταν υποψήφιες για Α' Γυναικείο και Β' Γυναικείο Ρόλο στον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον το 1997 παίζοντας το ρόλο της Ρόουζ. Εχασαν και οι δύο.

σταρ σταρ A Star Is Born 607

Η Τζάνετ Γκέινορ, η Τζούντι Γκάρλαντ και η Lady Gaga ήταν και οι τρεις υποψήφιες για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Ενα Αστέρι Γεννιέται» του 1937, του 1954 και του 2018 αντίστοιχα. Δεν κέρδισε καμία τους - ενώ η Μπάρμπρα Στρέιζαντ που έπαιξε τον ίδιο ρόλο στο ριμέικ του 1974 δεν ήταν καν υποψήφια.

Τα OSCARS® 2020 αποκλειστικά στην COSMOTE TV: το κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS ΗD με οσκαρικές ταινίες, καθημερινές προβολές με βραβευμένες παραγωγές, ταινίες μεγάλων σκηνοθετών, αγαπημένα classics και animations έως και τις 16/2.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix