Ενημέρωση

Οδηγός επιβίωσης για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

στα 10

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε και όλα όσα θα άξιζε να ανακαλύψετε στον απόλυτο οδηγό για να επιβιώσετε της επίθεσης...σινεμά που οργανώνει το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Οδηγός επιβίωσης για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Παρασκευή 4 Νόεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης Ολύμπιον, Πάυλος Ζάννας, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

  • Ταινία έναρξης είναι οι «Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας και ταινία λήξης το «Martha Marcy May Marlene» του Σον Ντέρκιν (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Τα φετινά αφιερώματα του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το έργο του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, τις ταινίες της αμερικανίδας Σάρα Ντράιβερ, τη φιλμογραφία του Δανού Ολε Κρίστιαν Μάντσεν και το ανατρεπτικό σύμπαν του Αυστριακού Ούλριχ Ζάιντλ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Το μεγάλο ελληνικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ ανοίγει την πόρτα στο σύμπαν του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και ολοκληρώνεται με την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Man at Sea» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια», ανάμεσα στις προβολές του από το σύγχρονο βαλκανικό σινεμά, οργανώνει αφιέρωμα στον σπουδαίο Τούρκο δημιουργό Ερντέν Κιράλ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Το φετινό «Διαγωνιστικό Τμήμα» του Φεστιβάλ παρουσιάζει 15 πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης (διαβάστε πληροφορίες για όλες τις συμμετοχές στο «Διαγωνιστικό Τμήμα» εδώ).

  • Ο ελληνικός κινηματογράφος δηλώνει το παρών στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με 12 πρεμιέρες, την προβολή του «Αδικου Κόσμου» του Φίλιππου Τσίτου, τις δύο ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο «Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα» (το «J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και τον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη) αλλά και μια πλειάδα ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στην Αγορά του φεστιβάλ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», το πιο ανήσυχο τμήμα του Φεστιβάλ, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε ό,τι πιο δημιουργικό και φρέσκο έχει να προσφέρει η φετινή κινηματογραφική παραγωγή (διαβάστε λεπτομερώς εδώ το πρόγραμμα των «Ανοιχτών Οριζόντων»)

  • Το ενισχυμένο τμήμα της «Αγοράς» του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα και την προσοχή του κινηματογραφικού κόσμου με το πρόγραμμα «Crossroads», τις προβολές «Work in Progress» και την δυναμική του υποστήριξη στο ελληνικό σινεμά (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Για τους πιο «ανήσυχους» σινεφίλ υπάρχει το «Πειραματικό Φόρουμ» με το φετινό του θέμα να περιστρέφεται γύρω από το «Μύθο» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Ο Σπύρος Στάβερης φωτίζει μια άλλη πλευρά της «εικόνας» με την αναδρομική φωτογραφική έκθεση που διοργανώνεται στο έργο του από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

  • Και, όπως, είπε στο Flix o Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης: «Φέτος το πρόγραμμα είναι απολύτως ανεξάρτητο, νέος κινηματογράφος, σφριγηλός, όμορφος, ελκυστικός, σέξι, όλα αυτά.» (διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Δημήτρη Εϊπίδη εδώ).

Οργανωθείτε με το πλήρες πρόγραμμα προβολών (θα το βρείτε εδώ) και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Το Flix βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και θα σας ενημερώνει καθημερινά...σαν να ήσασταν εκεί!