Φεστιβάλ / Βραβεία

Οδηγίες Χρήσης για έναν «Αδικο Κόσμο»

στα 10

Ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 59ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν που ξεκινάει σήμερα. Δείτε το press book της ταινίας, νέες φωτογραφίες και επιβεβαιώστε μαζί μας πως αυτή η ταινία θα σας κάνει να αλλάξετε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για την,,,δικαιοσύνη!

Οδηγίες Χρήσης για έναν «Αδικο Κόσμο»
Η Θεοδώρα Τζήμου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος υπό το βάρος του «Αδικου Κόσμου»

«Ο "Αδικος Κόσμος" είναι μια τραγικότατη κωμωδία για το πως οι άνθρωποι αδικούν ο ένας τον άλλον επειδή είναι δυστυχείς. Είτε από αδυναμία όπως ο Σωτήρης είτε από ανάγκη όπως η Δώρα, οι ήρωες της ιστορίας βρίσκονται όλοι στην ίδια παγίδα: ανέχονται μια ζωή που δεν τους αρέσει και θα ήθελαν μια άλλη που δεν ξέρουν καν πως μοιάζει. Κάθε ήρωας θεωρεί για τον εαυτό του δίκαιο, κάτι που αδικεί κάποιον άλλον. Ετσι όλοι έχουν δίκιο. Και άδικο φυσικά».

Ετσι περιγράφει ο ίδιος ο Φίλιππος Τσίτος τον «Αδικο Κόσμο», την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του που διαγωνίζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν συνεχίζοντας τη διεθνή καριέρα του «My Sweet Home» (Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Βερολίνου 2001) και της «Ακαδημίας Πλάτωνος» (Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Λοκάρνο 2009 - Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον Αντώνη Καφετζόπουλο - Υποψήφιο για βραβείο LUX).

Ο Σωτήρης είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος στη δεύτερη συνεργασία του με τον Φίλιππο Τσίτο και η Δώρα είναι η Θεοδώρα Τζήμου. Σε μια ταινία για τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας, τα λάθη και τα όνειρα τους, την προσπάθεια που θα κάνουν για να επιβιώσουν και την αποφασιστικότητα τους πως ο κόσμος μπορεί να είναι άδικος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Αδικος Κόσμος

Υπόθεση: Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Εχει μια εμμονή: θέλει να είναι δίκαιος. Αρνείται να κρίνει τους ανθρώπους σύμφωνα με το νόμο. Προτιμά να τους κρίνει σύμφωνα με την προσωπική του ηθική. Στην προσπάθεια του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Είναι μια καθαρίστρια που προκειμένου να επιβιώσει είναι έτοιμη να αδικήσει όποιον βρει μπροστά της. Η άδικη Δώρα θα σώσει τον δίκαιο Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος Παραγωγή: Αλεξάνδρα Μπουσίου Σενάριο: Φίλιππος Τσίτος, Δώρα Μασκλαβάνου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πολυδεύκης Κυρλίδης Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης Ενδυματολόγος: Χριστίνα Χαντζαρίδου Ηχος: Βαγγέλης Ζέλκας Μουσική: Τζοζέφα βαν ντερ Σκουτ Μοντάζ: Δημήτρης Πεπονής

Οι προβολές της ταινίας στο Φεστιβάλ ξεκινούν στις 22 Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Δείτε παρακάτω νέες φωτογραφίες από την ταινία, την ξένη αφίσα της ταινίας και το επίσημο press book που αναρωτιέται «Εγκλημα ή Τιμωρία;». Ευτυχώς κάποιες ταινίες ξέρουν την απάντηση και ο «Αδικος Κόσμος» είναι μια από αυτές.

Δείτε παρακάτω το teaser trailer του «Αδικου Κόσμου»

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε στο Flix o Φίλιππος Τσίτος

Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν