Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Αλεξάντερ Πέιν στην πρεμιέρα του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, επτά χρόνια μετά το «Πλαγίως», ο Αλεξάντερ Πέιν θα βρίσκεται στο άνοιγμα του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει το «Descendants», την ταινία που τον στέλνει ολοταχώς στα Οσκρ.

Flix Team
Ο Αλεξάντερ Πέιν στην πρεμιέρα του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
O Αλεξάντερ Πέιν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στα γυρίσματα του «The Descendants»

Ηδη μέσα στα φαβορί για τα επερχόμενα Οσκαρ, ο Αλεξάντερ Πέιν θα κάνει μια στάση από τη Θεσσαλονίκη, αφού το «The Descendants», η καινούρια του ταινία, επτά χρόνια μετά το «Πλαγίως» θα ανοίξει επίσημα το Φεστιβάλ στις 4 Νοεμβρίου.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κάουι Χαρτ Χέμινγκς, το «The Descendants» είναι γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη Χαβάη και αφηγείται την ιστορία του Ματ Κινγκ (Τζορτζ Κλούνεϊ), ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, ο οποίος θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τις δύο του κόρες, όταν η γυναίκα του θα πέσει θύμα ενός τραγικού ατυχήματος, ενώ ταυτόχρονα θα βρεθεί μπροστά στη δύσκολη απόφαση αν θα πρέπει να πουλήσει τη γη των προγόνων του.

Μαζί με τον Κλούνεϊ στο φιλμ που η αμερικανική κριτική υποδέχθηκε θριαμβευτικά στην πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης πρωταγωνιστούν ακόμη η Τζούντι Γκριρ, η Σαλέν Γούντλεϊ, ο Μάθιου Λίλαρντ, ο Μπο Μπρίτζες και ο Ρόμπερτ Φόρστερ. Η φωτογραφία ανήκει στον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ (συνεργάτη του Πέιν και στο «Πλαγίως» και διευθυντή φωτογραφίας και στο «Αι Ειδοί του Μαρτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ) ενώ η προγραμματισμένη έξοδος της ταινίας στην Αμερική είναι στις 16 Δεκεμβρίου.

Δείτε παρακάτω το καινούριο τρέιλερ της ταινίας

Διαβάστε περισσότερα για το «Τhe Descedants»: Πρώτες εικόνες από τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν - Τρέιλερ και αφίσα για το «Τhe Descedants» - Αυτό το Οσκαρ ποιος θα το πάρει;

Με αμερικάνικη ταινία θα κλείσει όμως και το 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, και αυτή από την «ανεξάρτητη» πλευρά του Χόλιγουντ και με αποσκευή ήδη μερικές από τις καλύτερες κριτικές της χρονιάς. Ο λόγος για το «Martha Marcy May Marlene» του Σον Ντέρκιν που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς, κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας και προβλήθηκε στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

Το θρίλερ του Ντέρκιν αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που το σκάει από το κοινόβιο μιας επικίνδυνης σέκτας, εγκαθίσταται στο σπίτι της αποξενωμένης αδελφής της και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια συμβατική ζωή, χωρίς ν’ αποκαλύψει το σκοτεινό μυστικό της. Και το κάνει με χαμηλούς τόνους, με μια έντονη ατμόσφαιρα αναμονής και κινδύνου, στηρίζοντας όλη τη δύναμη του στην ερμηνεία - έκπληξη της Ελίζαμπεθ Ολσεν, μικρότερης αδερφής των τρομερών και φοβερών Μέρι-Κέιτ και Ασλεϊ, σε μια από τις ερμηνείες της χρονιάς.

Δείτε το τρέιλερ του «Martha Marcy May Marlene»

Διαβάστε περισσότερα: - Το τμήμα της Αγοράς του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επιτίθεται στην κρίση με...σινεμά! - 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: λίγες ακόμα πληροφορίες για το πρόγραμμα
- Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: τι θα δούμε στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»- Οι ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης ρίχνει «Ματιές στα Βαλκάνια» - Tα αφιερώματα του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης