Γυρίσματα

Το Flix κοιτά μέσα από τον 3D «Μαγικό Καθρέφτη» του Χρήστου Δήμα

στα 10

Το Flix επισκέφθηκε τα γυρίσματα της πρώτης ελληνικής 3D ταινίας. Ρίξτε και εσείς μια κινηματογραφική ματιά μέσα από τον «Μαγικό Καθρέφτη» του Χρήστου Δήμα.

Το Flix κοιτά μέσα από τον 3D «Μαγικό Καθρέφτη» του Χρήστου Δήμα

Το Αίθριο του Ζαππείου είχε κλείσει για κάποιες μέρες για το κοινό. Κάμερες, γερανοί, πολυπληθές συνεργείο και πρωταγωνιστικό καστ (Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Τάκης Παπαματθαίου, Αθηνά Οικονομάκου) υπό τη σκηνοθετική μπακέτα του Χρήστου Δήμα, δεκάδες κομπάρσοι, σκηνικά και κοστούμια (κάποιοι φορώντας στολές από το αυθεντικό βεστιάριο των «300» του Ζακ Σνάιντερ) μάς μετάφεραν από την καρδιά της Αθήνας στην Αρχαία Σπάρτη, στο παλάτι του Μενελάου. Οχι, δεν παρακολουθούσαμε τα γυρίσματα μίας ιστορικής ταινίας, αλλά της νέας κωμωδίας που σκαρφίστηκαν οι Ελενα Σολωμού και Κωστής Παπαδόπουλος (σεναριογράφοι της «Νήσου») που θέλει έναν «Μαγικό Καθρέφτη» να μεταφέρει έναν αρχαιολόγο σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 607

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε βενζινάδικο. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 607 2

Ο «Μαγικός Καθρέφτης», μία παραγωγή της Black Orange SA («Μικρά Αγγλία» «Νήsos», «Νύφες», «Το Λιβάδι που Δακρύζει», «Straight Story», «Bank Bang» , «Πέντε Λεπτά Ακόμα») και συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV αποτελεί κάτι παραπάνω από το reunion της ομάδας της «Νήσου». Θα είναι η πρώτη live-action 3D ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα. «Είχαμε έτσι κι αλλιώς ένα σενάριο που αγαπήσαμε και ένα πρωταγωνιστικό καστ που πιστεύουμε, οπότε θέλαμε να σηκώσουμε τον πήχη λίγο ψηλότερα κι αποφασίσαμε να δοκιμαστούμε με την νέα τεχνολογία» είπαν στο φακό του Flix o Χρήστος Δήμας κι ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 607 3

Γυρίσματα στα ιστορικά κτίρια και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας για την ανάδειξή τους και την μεταφορά του θεατή στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον - αυτό υπόσχεται ο «Μαγικός Καθρέφτης»: μία διασκεδαστική κωμωδία που θα μας μεταφέρει ως μία κινηματογραφική μηχανή του χρόνου στην καρδιά της αρχαίας Ελλάδας, ενώ θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε και στις λεπτομέρειες της σύγχρονης πραγματικότητας.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 607 4

«Η εμπλοκή των θεατών με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη, και ειδικά στον κινηματογράφο, οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία», δηλώνουν οι δημιουργοί της ταινίας.

Δείτε το βίντεο όπου μιλά στο Flix όλη η ομάδα του Χρήστου Δήμα και πάρτε μία γεύση από το χιούμορ, αλλά και την όρεξη των συντελεστών για μία διαφορετική κινηματογραφική πρόκληση.


.

«Μαγικός Καθρέφτης»

  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
  • Σενάριο: Ελενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ήμελλος, Τάκης Παπαματθαίου, Αθηνά Οικονομάκου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ασπασία Κοκώση, Δέσποινα Παπαγιάννη, Νίκος Πουρσανίδης, Σόλων Τσούνης, Σταύρος Σβίγγος, Αθηνά Αλεξοπούλου
  • Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης
  • Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
  • Μοντάζ: Κατερίνα Ευαγγελακου
  • Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης
  • Ενδυματολόγος: Αγης Παναγιώτου
  • Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
  • Κομμώσεις: Σωτήρης Πατεράκης
  • Παραγωγή: Βlack Orange, OTE TV

«Ο Μαγικός Καθρέφτης» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές του 2016 από τη Feelgood Entertainment

Περισσότερα ελληνικά γυρίσματα