Ενημέρωση

Ερχονται τα Future Shorts

στα 10

Τι σημαίνει pop-up festival και γιατί η διοργάνωση των future shorts αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ζωντανά κινηματογραφικά events σε παγκόσμιο επίπεδο;

Ερχονται τα Future Shorts
Deeper than Yesterday

Περισσότερο από μια απλή προβολή ταινιών, κάτι παραπάνω από ένα ακόμη μίνι φεστιβάλ, το future shorts φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει μερικές από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του πλανήτη, αλλά να εφεύρει από την αρχή την κοινωνική πλευρά του να «πηγαίνεις σινεμά». Εχοντας ξεκινήσει το 2003, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κινηματογραφικά events του κόσμου, με προβολές από το Λονδίνο ως τη Μόσχα κι από την Μελβούρνη ως την Τζακάρτα.

Κι όπως το ίδιο το future shorts δεν αποτελεί ένα παραδοσιακό φεστιβάλ, έτσι και οι προβολές δεν γίνονται πάντα σε ένα παραδοσιακό σινεμά. Χωρίς να απορρίπτει τις κινηματογραφικές αίθουσες, το event χρησιμοποιεί σαν αίθουσες προβολής, από θέατρα και γκαλερί, μέχρι clubs και αποθήκες και συνοδεύει τις ταινίες με εμπνευσμένες εκδηλώσεις που μπορεί να είναι ζωντανή μουσική, καλλιτεχνικά προγράμματα, dj sets, ακόμη και improptu happenings στις αίθουσες ή εκτός αυτών.

Τώρα, η μοναδική τους ατμόσφαιρα έρχεται και στην Ελλάδα στην πρώτη διοργάνωση των Future Shorts, οι προβολές των οποίων (και όσα τις συνοδεύουν) θα γίνουν το Σάββατο 21/1 στις 12.00 τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 29/1 στις 12.00 το μεσημέρι στον Κινηματογράφο Δαναό ( Λ. Κηφισίας 109 -ΜΕΤΡΟ Πανόρμου-, τηλ: 2106922655).

Το πρόγραμμα τον προβολών, αποτελείται από τις παρακάτω ταινίες

The Eagleman Stag του Μάικλ Πλιζ

Η ιδιοφυής stop motion ταινία Βρετανού Μάικλ Πλιζ για την εμμονή ενός άντρα με τον χρόνο που κυλά και η ανακάλυχη ενός σκαθαριού που θα αλλάξει την ζωή του, γυρίστηκε σαν φιλμ αποφοίτησης από λονδρέζικο RCA και κέρδισε ένα από τα μεγάλο βραβείο στην κατηγορία ταινίας κινουμένων σχεδίων στο φεστιβάλ του SXSW.

.

God of Love του Λουκ Μάθενι

Βραβευμένη με το όσκαρ μικρού μήκους πέρσι, αυτή η ιστορία ενός νεαρού hipster που παίρνει σαν δώρο από κάποιον άγνωστο ευεργέτη βελάκια που κάνουν οποιονδήποτε τρυπηθεί από αυτά να ερωτεύεται, είναι μια από τις πιο απολαυστικές δόσεις σινεμά που θα πάρετε φέτος.

.

Deeper than Yesterday του Αριελ Κλάινμαν

Βραβευμένη στο Sundnace, γυρισμένη σε ένα παλιό Ρωσσικό υποβρύχιο, με πρωταγωνιστές μιας ομάδα (λιγάκι τρομακτικών Ρώσων) το φιλμ του Αυστραλού Κλάινμαν, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σκοτεινό αριστούργημα επικών διαστάσεων και κλειστού χώρου.

.

Incident By A Bank του Ρούμπεν Εστλουντ

Χρυσή Αρκτος στην berlinale του 2009 γι αυτή την μικρού μήκους του σκηνοθέτη του «Play» που αναπαριστά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε μια τράπεζα της Στοκχόλμης σε μια αποτυχημένη προσπάθεια ληστείας το 2006

bank

The External World του Ντέιβιντ Ο'Ράιλι

Ενα καλειδοσκοπικό pop όνειρο γεμάτο αναφορές στο σινεμά τα video games, την τηλεόραση και την ποπ κουλτούρα, δίνει ένα σουρεαλιστικό, συναρπαστικό κολάζ εικόνων που εκπλήσσουν, διασκεδάζουν και σοκάρουν.

.

Luminaris του Χουάν Πάμπλο Ζαραμέλα

Βραβευμένο στο Annecy το 2011, αυτό το stop-motion φιλμ με ανθρώπους λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο όπου το φως λειτουργεί σαν μια αληθινά μαγνητική δύναμη.