Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Η Σιωπή του Δάσους» της Βαλεντίνας Τζιάλλη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 05 SEP 2019  /  Flix Team

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Η ταινία

Ενας άνδρας στο δάσος μόνος του, ένα όνειρο που εξελίσσεται μέσα σε ένα άλλο ενώ ταυτόχρονα η πραγματικότητα μπερδεύεται με το φανταστικό.

Η σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αλβανία και μεγάλωσε στην Ελλάδα, σπούδασε σκηνοθεσία στο Μητροπολιτικό κολλέγιο της Αθήνας και αυτή είναι η πρώτη της ταινία μικρού μήκους.

Η Σιωπή του Δάσους

5 ερωτήσεις για τη «Σιωπή του Δάσους»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Την ταινία την σκεφτόμουν αρκετό καιρό, τα τελευταία δύο χρόνια αλλά την υλοποίησα τώρα στα πλαίσια της πτυχιακής μου. Μπορώ να πω όμως, ότι ήταν ανάγκη να την κάνω, να εκφραστώ μέσα απο αυτην, δεν θέλω να πω κάτι άλλο γιατί πάμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ'έναν υποψήφιο θεατή;

Θα την περιέγραφα λίγο weird ή ένα είδος experimental που ταυτόχρονα υπάρχει και μυθοπλασία, ένα μη ρεαλιστικό όνειρο, πολλά πράγματα θα μπορούσα να σου πω.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει  ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Δεν θα ήθελα να με ρωτήσει, απλά θα τον άκουγα να μιλάει για την ταινία μου, τι αποκόμισε απο αυτήν, τι δεν κατάλαβε η τι τον ενόχλησε, τι του άρεσε και τι θα άλλαζε.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Μάλιστα.. αυτό θα πω! Δύσκολο, για αυτο τον λόγο ο περισσοτερος κόσμος που ασχολειται με το σινεμά δουλεύει είτε δωρεαν είτε με ελάχιστα χρήματα. Δεν θα γίνω προτωτυπη! Στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε που πάμε να μπλέξουμε η τι θα κερδίσουμε απο το κάθε τι που κάνουμε στο σινεμά.’Οσον αφορά την δεύτερη ερώτηση θα πώ ότι το σινεμά μου δείδαξε αρκετά, δεν θα σου πω ψέματα, αυτό όμως που θα κρατήσω είναι οι άνθρωποι, είτε του χώρου είτε απλοί καθημερινοι που σε βοηθάνε να υλοποιήσεις το «όνειρο». Και στην τελική αυτό που μένει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, ακόμα και στο σινεμά όσο περίεργο και να σου φαίνεται.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το παρακολουθω το φεστιβάλ τα τελευταια χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με το σινεμά. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ένας σκηνοθέτης όταν τελείωνει μία δουλεία του. Διαχρονικός θεσμός.

Η Σιωπή του Δάσους | Σκηνοθεσία - Σενάριο: Βαλεντίνα Τζιάλη | Φωτογραφία: Φανούριος Καζάκης | Μοντάζ: Βαγγέλης Κατσαρός | Ηχος: Χρήστος Σακελλαρίου | Σχεδιασμός Ηχου: Χρήστος Σακελλαρίου | Σκηνικά-Ενδυματολογία: Αναστασία Μαστρακούλη | Ερμηνευτές: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σοφία Χιλ | Παραγωγή: Βαλεντίνα Τζιάλλη | Σχεδιασμός Αφίσας: Γεωργία Μ. Σωτήρχου | Σκριπτ: Γεωργία Λάφη | Βοηθός Σκηνοθέτη: Φιορίντα Τσενάι Αλέξανδρος Κόντος | Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας: Νεφέλη Βάθη, Αποστόλης Τσιμογιάννης

Η Σιωπή του Δάσους Αφίσας

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.